Kubix Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam.Od ok.1,5 miesiąca posiadam rower btwin rockrider 520.Od niedawna zacząłem słyszeć dziwne trzeszczenie w tylnej przerzutce.Kiedy jadę na 7,8 biegu (przerzutce) to nic się nie dzieje ale jeżeli wrzucę na 6,5 itd. to słychać trzeszczenie.Pytam was o możliwe tego przyczyny.Nie mam pojęcia czemu to się dzieje więc szczegółów nie podam.Może po odpowiednim komentarzu przyjdzie mi coś do głowy. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 jesteś pewny że trzeszczenie dobiega z przerzutki a nie na przykład kasety? może wymaga ona lekkiej regulacji? biegi wchodzą płynnie? Jak u Ciebie z czystością napędu? Może trzeszczy jakiś piasek cz coś ? Odnośnik do komentarza
Kubix Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 No napęd nie jest czysty (w pyle piaskowym),biegi wchodzą raczej płynnie (niby nie ta część ale ciężko się przerzuca przednią przerzutkę,trochę kotłuje zanim do końca wrzuci,a zresztą z przodu na największej zębatce coś też trze ale nie wiem co...Może jest źle ustawiona na 3 biegu i dlatego) A co może być z kasetą tak dokładniej ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Wyczyść łańcuch i kasetę, a potem nasmaruj łańcuch. Jeśli trze ci Coś z przodu, to pewnie łańcuch ociera o wózek przerzutki przedniej - trzeba to wyregulować. Odnośnik do komentarza
Kubix Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ok dzięki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi