Kavoo2003 Opublikowano 9 Września 2018 Opublikowano 9 Września 2018 Cześć Nie dawno skończyły się moje oryginalne klocki w Shimano SLX'ach 675 (organiczne shimano) i nadszedł czas na zmianę. Nie mogę jednak wybrać ponieważ ile klocków tyle opinii... Jedni zachwalają EBC inni mówią, że to totalny sh*t i tak z każdą marką. Od razu mówię, że w grę wchodzą tylko półmetaliki i metaliki (tylko takie które nie wyją jak zarzynana świnia i nie muszą się jakoś bardzo rozgrzewać aby osiągnąć pełnię swoich możliwości dlatego bardziej bym się skłaniał w stronę półmetalików). Nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat klocków, których używa Szaj czyli Disco Brakes a widzę, że w sklepie Szajbajka da się je dostać w Polsce. Dlatego ciekawi mnie co o nich sądzicie. Mój styl jazdy to w zasadzie wszystko 😛 począwszy od XC kończąc na lekkim DH (bardziej enduro). Przeleciałem już mnóstwo tematów o klockach, ale i tak nie mogę wybrać a nie chciałbym się zawieść...
Kruk Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Przede wszystkim jaką masz tarcze założone, nie każde tarcze będą super działać z innymi klockami jak fabrycznie, a czasami może być o wiele lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi