Dartmoor Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Witam Posiadam kasetę SRAM PG-1130 NX 11-42T 11-sp. Jaką piastę kupić do tej kasety? Czytałem już wiele tematów na tym forum i na innych różnych forach i jak w przypadku kasety shimano też 11 rzędowej wchodzi ona na bębenek 9 rzędowy to dalej nie wiem jak to jest w przypadku kasety od Sram. Wiem jedynie, że ta kaseta wymaga bębenka typu XD, ale sam koszt takiego bębenka to zbyt dużo i czy jest jakaś tańsza działająca alternatywa? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Taniej? Raczej nie ma "taniego zamiennika". Jaką piaste z tym bębenkiem byś nie wybrał będzie kosztować swoje. Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Standard XD nie ma nic wspólnego z Shimano. Potrzebujesz piasty pod XD i tyle a, że to niszowy, specjalistyczny patent to trzeba bulić. Nie mniej Novatec ma w ofercie takie piasty w okolicach 3 stów. Taniej raczej nie będzie. Sprzedaj kasetę, kup "normalną" piastę i taką samą kasetę. To drugie wyjście. Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Jeżeli to kaseta 11-42 to nie potrzebujesz bębenka XD, wejdzie na zwykły, nawet ten 9-rzędowy. Bębenek XD jest potrzebny przy kasetach o najmniejszej koronce 10-zębowej 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Wystarczy wejść na strone producenta albo skorzystać z googla... https://www.sram.com/sram/mountain/products/pg-1130-cassette Zresztą po nakrętce widać, że będzie pasować na standardowy bębenek. Masz kasete w ręku i nie jesteś w stanie stwierdzić na jaki bębenek wejdzie? Jaką tylną piastę posiadasz czy jeszcze jej nie kopiłeś? Jak nie kopiłeś to poszukaj czegoś od NovaTec na standardowym bębenku. Zwróć tylko uwagę na bębenek czy będzie 8, 9, 10 czy 11 + podkładka. Oczywiście oś ma pasować do ramy. Edytowane 8 Września 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi