Skocz do zawartości

Jak wlascwie ta linke naciagnac?

buku

Rekomendowane odpowiedzi

No nie moge. Wszystko zmienione. nowy lancuch sram + kaseta ,przerzutka 6700.

no i lypa.

Może zle ta sruba krece barylkowa ? 

Czy przy zakladaniu nowej linki należy tę srube baryłkową najpierw zakrecic na maksa ( w lewo)czy nie?? 

20 minut temu, buku napisał:

Czy przy zakladaniu nowej linki należy tę srube baryłkową najpierw zakrecic na maksa ( w lewo)czy nie?? 

Nie, zostawiasz około jeden obrót by zostawić sobie mały zakres regulacji w drugą strone.

• Lubię to! 1

kurna chata

Co to jest taki odglos niby wyregulowane ale cos mi tak świszczy cały czas.

Czy do dlatego że jest to jedynie niby regulacja. Dododatkowo wszystkie biegi wchodza całkiem płaynnie (chociaż mogło by być lepiej) ale jednak czasem łańuch sam z siebie przeskoczy na inna zębatke. NIe powiem jest to wkurzające szczególnie na nowych blatach tarczach , lancuchach..

Edytowane przez buku
5 godzin temu, Heboket napisał:

Sama przerzutka tez prosta? 

kurde no chyba tak aczkolwiek lancuch nie jest idelanie w lini prostej (na duze tarczy z przodu i malej z tylu). Tak jakby w polowie sie delikatnie "zaginał"

Edytowane przez buku
  • 1 rok później...

Nie chcę zakładać nowego tematu więc pozwólcie że napiszę tu bo podobny. Rok temu zmieniłem przerzutkę tylną na deore lx, jakiś starszy model, a manetki na acera. Przerzutka jak i manetka mają śrubę baryłkową. W starej była tylko przy przerzutce. Którą używać do regulacji? Czy jedną i drugą?