Marcopolo Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Lekkie zgrzytanie było słychać już od początku, lecz podczas wczorajszej jazdy zgrzytanie się o wiele zwiękrzyło i łańcuch jakby lekko przeskakiwał (zdenerwowało mnie to ponieważ chciałem uciec przed takim wielkim psem, a tu klops😂) Zauważyłem też że na niektóre ząbki na zębatce są lekko wyszczerbione. Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za pomoc Film pokazujący o co chodzi: Edytowane 7 Września 2018 przez Marcopolo Wstawienie filmu Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Krzywy blat ocierający o prowadnik. Odnośnik do komentarza
Marcopolo Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 8 godzin temu, kaido2 napisał: Krzywy blat ocierający o prowadnik. Czyli muszę wymienić blat? A może da się go jakoś naprostować Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Sam blat nie będzie jakimś wielkim kosztem,nie wiem czy jest sens bawić się w prostowanie. Aby go wyprostować musiał byś rozbroić korbę na blaty,wtedy położyć na coś prostego będzie widać krzywiznę i można spróbować podgiąć np złapiesz w imało miękkie szczeki by były gumowy młotek i wtedy spróbujesz czy wyjdzie , zabieg prostowania Odnośnik do komentarza
Marcopolo Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 W dniu 7.09.2018 o 20:01, piter614 napisał: Sam blat nie będzie jakimś wielkim kosztem,nie wiem czy jest sens bawić się w prostowanie. Aby go wyprostować musiał byś rozbroić korbę na blaty,wtedy położyć na coś prostego będzie widać krzywiznę i można spróbować podgiąć np złapiesz w imało miękkie szczeki by były gumowy młotek i wtedy spróbujesz czy wyjdzie , zabieg prostowania Miałem więcej czasu dzisiaj więc zobaczyłem dokładnie o co chodzi. Po prostu zębatka obcierała o wózek. Wystarczyło wyregulować wózek i chodzi jak marzenie 😁😁 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 W dniu 7.09.2018 o 21:09, Marcopolo napisał: Miałem więcej czasu dzisiaj więc zobaczyłem dokładnie o co chodzi. Po prostu zębatka obcierała o wózek. Wystarczyło wyregulować wózek i chodzi jak marzenie No widzisz trzeba było zrobić nagranie jak łańcuch idzie od strony przerzutki było by łatwiej to zlokalizować Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Niekiedy regulacja pomaga, ale to nie oznacza że blat nie jest krzywy na pająku. Korby wcale nie trzeba ściągać. Wystarczy zaznaczyć gdzie bije na blacie, obracasz tak by móc dojść kluczem szwedzkim i dalej już wiadomo. Odnośnik do komentarza
PiotrekGT Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Blaty rzadko sie krzywią, jeśli już, to korba jest krzywo osadzona na kwadracie (zakładam ze jest kwadrat raczej na 100%). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi