Enjama Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Witam Posiadam rower Trek fx3 z supportem na kwadrat ? W specyfikacji pisze Uszczelniane łożysko maszynowe Ogólnie chodzi całkiem ok, ale widać że idealnie równo nie kręci się. Przy okazji zbiłbym troszkę wagi pewnie te 0.5 kg by było mniej. Korbe mam teraz Shimano Acera M371, 48/36/26, przerzutka przednia to też Acera, ale nie ma w specyfikacji modelu. Tylna przerzutka to Shimano Alivio T4000 Chciałbym zmienić na coś z grupy Alivio albo deore Możecie podać mi konkretnie który model będzie u mnie pasował ? Ilość zębów korby wolalbym zostawić taką samą W wymianę nie będę się bawi sam, bo koszt kluczy przekroczy robociznę :) Odnośnik do komentarza
halasma Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Witam Posiadam rower Trek fx3 z supportem na kwadrat ? W specyfikacji pisze Uszczelniane łożysko maszynowe Ogólnie chodzi całkiem ok, ale widać że idealnie równo nie kręci się. Przy okazji zbiłbym troszkę wagi pewnie te 0.5 kg by było mniej. Korbe mam teraz Shimano Acera M371, 48/36/26, przerzutka przednia to też Acera, ale nie ma w specyfikacji modelu. Tylna przerzutka to Shimano Alivio T4000 Chciałbym zmienić na coś z grupy Alivio albo deore Możecie podać mi konkretnie który model będzie u mnie pasował ? Ilość zębów korby wolalbym zostawić taką samą W wymianę nie będę się bawi sam, bo koszt kluczy przekroczy robociznę Jesli sam nie bedziesz robic, to po co sie bawic w samodzielne zakupy? W razie problemow oddajesz rower tam gdzie Ci wymieniali i oni sie o wszystko martwia. Jak kupisz sam to za ewentualne problemy i zabawe z gwarancja na sprzet, Ty sie bedziesz bujał. Szukasz modelu odpowiadajacego i tyle. Seria FC-M 4060 ma w tej rozpietosci jeden z modeli. Lub FC-M 590. Romki dwa i b'(o)twin(a) Odnośnik do komentarza
Enjama Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Wiecie może gdzie kupić tanio korbę Deore FC m590 48/36/26 ? czytałem, ogladalem kilka filmów i tam mowia o cenie 250 zł, gdzie ja obecnie najtaniej znalazłem z supportem za 370 zł Można taniej gdzieś kupić ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi