danwlo Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Witam, to mój pierwszy post na forum szajbajkowym więc na wstępie witam wszystkich serdecznie. W rowerze miejsko trekingowym Przystapilem do przerobienia napędu sram 3x8 suport na kwadrat na shimano 3x10 korba hollowtech 2 Chciałbym żebyście doradzili mi co zrobić w przypadku wymiany supportu, wykręciłem stary suport (foto) i wkręciłem nowy hollowtech 2. Od strony napędowej dałem jedna podkładkę grubość 2,4 mm niesty jest to za mało gdyż oś korby jest dłuższa przez co korba ma luz na boki. Proszę o poradę jak dobrać ilość podkładek, szerokość osi ramy przy suporcie to 68 mm. Ile i jakich podkładek założyć w celu zachowania osi łańcucha. Mam nadzieję że wszystkie niezbędne dane podałem. Daniel. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
w0jta5 Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Jeżeli mufa ma 68 mm to dajesz 2 podkładki od strony napędu i jedną podkładkę od strony bez napędu. 1 Odnośnik do komentarza
danwlo Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Dzięki, faktycznie po napisaniu posta przeryłem Google i wyczytałem to co napiseś. Temat można zamykać.Dzięki i pozdro. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi