Skocz do zawartości

Piasty XT M785/ Novatec 771/772

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów.

Nosze się z zamiarem złożenia nowych kółek do mojego 29era, obręcze już wybrane teraz pozostał temat piast pod 32 otwory. 
Bardzo poważnie zastanawiam się na tytułowymi XTkami. Czy ktoś ujeżdżał? jakieś opinie? Trochę boję się powrotu do konusów po 5 latach na maszynach i nie wiem czy to słuszna obawa ;)
Czy może warto dopłacić do Novateców 771/772? Tu z kolei słychać legendy o bębenkach z plasteliny :(

A może jakieś inne propozycje w podobnym budżecie?  

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi B|

Opublikowano
Dnia 24.04.2017 o 18:09, homzal napisał:

Witam forumowiczów.

Nosze się z zamiarem złożenia nowych kółek do mojego 29era, obręcze już wybrane teraz pozostał temat piast pod 32 otwory. 
Bardzo poważnie zastanawiam się na tytułowymi XTkami. Czy ktoś ujeżdżał? jakieś opinie? Trochę boję się powrotu do konusów po 5 latach na maszynach i nie wiem czy to słuszna obawa ;)
Czy może warto dopłacić do Novateców 771/772? Tu z kolei słychać legendy o bębenkach z plasteliny :(

Hej

Mam już drugi komplet kół Accent z piastami Novatec. Kilku moich kolegów jeździ na tym sprzęcie już od kilku lat. Najlepszy stosunek ceny do jakości. Żadnych problemów a rowerów nie oszczędzamy.

IMG_6426.JPG
Opublikowano

Potwierdzam. Dwa komplety kół 29' i 27.5' i zero problemów. 

Opublikowano

Novateki są świetne jeżeli chodzi o żywotność i prostote serwisu. Niestety ciężkie.

Wysłane z mojego Commodore 64

• Pomógł 1
Opublikowano
Dnia 24.4.2017 o 18:09, homzal napisał:

Witam forumowiczów.

Na pewno z czystym sumieniem mogę polecić te Noavatec do przedniego koła, bo są wytrzymałe i leciutkie. Co do tyłu to raczej dołożyłbym troszkę więcej i wsadził np. DT Swiss 350 Classic. Nie do zajechania.

Opublikowano

Jednak skończyło się na XT M785. Cena 280zł za komplet do 400zł za sama tylną piastę wygrała bezapelacyjnie :) Najwyżej będę miał trochę zabawy z konusami 2x na sezon. Dziękuje za wszystkie podpowiedzi i opinie :) Żeby nie było że je zignorowałem. Po prostu $$$$

Opublikowano

Gratulacje - przynajmniej wybór dokonany. Daj znać jak się sprawują w praktyce :)

• Pomógł 1