Skocz do zawartości

Garmin EDGE 820 i przeliczanie trasy

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy modelu EDGE 820 i pewnie innych z nawigacją. Chodzi o taką sytuację, 

- urządzenie pracuje w trybi nawigowania po wgranym śladzie, 

- po zjechaniu z trasy garmin zaczyna przeliczać, 

- przelicza, przelicza, przelicza i nie widać efektu tego przeliczenia. 

I teraz zastanawiam się czy u Was też to tak wygląda? A może jednak potrafi wyznaczyć korektę trasy i wrócić na zadany kurs? U mnie zwykle kończy się tak, że jak już wrócę na kurs (bez pomocy garmina) to przeliczanie się kończy i wszystko wraca do normy.

PS
A może da się wyłączyć to przeliczanie?

U mnie w egde 800 długa trasę przeliczal z 1o minut.
Niestety wystawił mnie do wiatru i nagle z 180km do celu zrobiło się 300. Tuż teraz jak zjade że śladu od razu zawracam i wracam nie ufając co on tam wymyślił

Co do wyłączenia przeliczania, w 800 jest taka opcja

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

8 minut temu, maniol napisał:

U mnie w egde 800 długa trasę przeliczal z 1o minut.
Niestety wystawił mnie do wiatru i nagle z 180km do celu zrobiło się 300. Tuż teraz jak zjade że śladu od razu zawracam i wracam nie ufając co on tam wymyślił

Podobnie jest na 820. Chodzi o czas. Poza tym zwykle proponuje zwrócenie. Zauważyłem też, że czasem sam nie jest pewien w którą stronę jechać jak odnajdę ślad ;)

PS

Szukam tej opcji u siebie. 

Czym więcej czytam o produktach firmy Garmin i problemach jakie mają użytkownicy to mam coraz większe  przekonanie, że to jednak niedopracowany sprzęt z licznymi wadami w oprogramowaniu i nie tylko.

Po prostu mają świetny marketing i tyle.  Ludzie się kuszą,  płacą grube pieniądze,  a potem zaczynają się schody. 

Sam się skusiłam na Garmin touch 35 i oddałem po  1 dniu. Zawieszał  się non stop,  czasem tak że trzeba było wyjąć baterię żeby się wyłączył. 

Cały czas szukam alternatywy I chyba skuszę się na chińskie  Mio.

Zobaczymy

Pozdrawiam wielbicieli Garmin:)

25 minut temu, kamsolik napisał:

Cały czas szukam alternatywy I chyba skuszę się na chińskie  Mio.

Powodzenia. Tam jest jeszcze ciekawiej. Giną dane,  musisz rzeźbić z plikami aby coś działało. U znajomego permanentnie pokazuję odczyty z kosmosu - dystans, prędkość. Problemy z Garminami to jest drobiazg ;)