Lulek2205 Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Cześć, mam pytanko. Chcę zmienić swoją korbę z SR Suntoura na Mechanizm korbowy SHIMANO Alivio FC-M4050. Wiem ze muszę wymienić support gdyż jest na kwadrat gwint BSA. Czy do mojej ramy będzie pasował suport SM-BB52. Pozdrawiam
Lulek2205 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 A jeszcze takie pytanko bo założyłem support tak jak w instrukcji,podkładka 2,5 z lewej strony i 2 podkładki 2.5 mm z prawej strony(mufa 68mm).I moje pytanie brzmi jak sprawdzić linie łańcucha - napęd 3x9.Czy ustawić łańcuch na biegu 2x5 czy 1x1 i w tedy sprawdzać linie
Pitan Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Dołączę się do pytania - również chciałem zmienić korbę Suntoura i również na M4050 - tylko zastanawia mnie jakie jest prawdopodobieństwo, że coś nie będzie pasowało i jak wygląda sprawa z podkładkami przy zmianie z korby o linii łańcucha 48mm na nową 50mm?
Gość Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Wszytko będzie pasowało podkładki daje się w zależności od szerokości mufy w rowerze Mowa oczywiście o wkładzie suportu Hollowtech II - kombinacja do szerokości 68mm - 2 podkładki z prawej oraz 1 podkładka z lewej - kombinacja do szerokości 73mm - 1 podkładka z prawej oraz bez podkładki z lewej Edytowane 15 Września 2018 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi