Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Hej, po ostatnim nakładaniu smaru w piastach za pomocą wykałaczki, postanowiłam poszerzyć warsztat o smarowniczkę. Znalazłam ofertę Shimano: oraz Park Tool: Pierwsza kosztuje około 60, a druga około 100 złotych. Czy korzystacie z takich urządzeń i jesteście zadowoleni? Czy znacie może jakieś tańsze odpowiedniki poza zwykłą strzykawką? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 @Sziva Załaduj smarem strzykawkę. Koszt żaden a efekt ten sam 😉 Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 PrzeLuka dobrze gada Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 No dobra, dobra - to będę strzykawką nakładać. Powymieniałam już chyba co się dało w rowerach i teraz szukam, co by tu jeszcze sobie rowerowego sprawić. Ale macie rację, przerost formy nad treścią w domowym warsztacie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Ja nakładam za pomocą pędzelka Jednak kupuje samar ŁT40 w takiej wygodnej tubce(oczywiście na foto co innego ale smar kupuje właśnie w czymś takim) Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Smarowniczka fajna ale ten pieniądz można spożytkować na coś zupełnie innego, np. na dobry i treściwy kawałek wołowiny w przyzwoitym lokalu. Ja bym się tam ucieszył jak by mnie żona na 500 g krowy zaprosiła 😀 Sam używam strzykawki i faktem jest, że smarowniczka jest nieco bardziej poręczna ale przy takiej cenie w porównaniu do strzykawki i częstotliwości użytkowania na własne potrzeby naprawdę się nie kalkuluje. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 17 godzin temu, PrzeLuka napisał: @Sziva Załaduj smarem strzykawkę. Koszt żaden a efekt ten sam 😉 Otóż to, taka smarowniczka może i fajna, ale to zbędny wydatek. Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Jedna uwaga co do strzykawek, jak mają gumowy tłoczek to ciężko smar wychodzi, nie wiem czemu. Smarowniczka fajna sprawa, jak masz hajs to czemu nie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi