Medzamir Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Satori nie jest interaktywny. Jeśli zależy Ci na kontrolowanym przez aplikację to Vortex.
klerykk Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Rozwiń proszę, że nie jest interaktywny. Jestem nowicjuszem w temacie trenażerów. Santori też ma jakiś dopisek smart Jak z jakością jednego i drugiego? Może nie tyle jakością co zbliżeniem do realu jazdy?
Medzamir Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Jakiś czas temu dla takich jak ty wrzuciłem swoje wypociny. Wiem, że czasem kiepsko z wyszukiwarką, może kiedyś admin przypnie jak będzie więcej tematów jak ten. Co do jakości to nie wiem ale te za 5 tysi też padają. Ogólnie Vortex ma dobre opinie, nie wiem jak Satori ale to prostszy sprzęt więc mniej może się popsuć.
klerykk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Mam ogromny problem z zakupem jakiegokolwiek trenażera. Wszystkie modele w przedziale 1000-2000 są niedostępne. Znalazłem Elite Rampa, który mógłbym kupić. Pytanie czy do mojego Gianta Fathoma 1 27,5" mogę założyć do tego trenażera mniejsze koło tj. 26"? To poprostu ekonomiczniejsza wersja niż kupowanie koła 27,5". Obecnego nie zastosuje bo mam toublesy i nie będę kombinował z wymianą opony itp.
Medzamir Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Pewnie że możesz. Rozmiar koła nie tu żadnego znaczenia.
klerykk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 a rower nie będzie stał jakoś krzywo? że tył za nisko czy coś?
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A nie możesz kupić taniego używanego koła 27,5?
Medzamir Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tył będzie niżej więc będziesz na "podjeździe". U siebie przednie tez dałem trochę wyżej i jest dobrze.
klerykk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 4 minuty temu, Sziva napisał: A nie możesz kupić taniego używanego koła 27,5? Mogę - jasne - zaraz będę szukał. Trenażer właśnie zamówiłem - teraz zabieram się za szukanie używki 27,5. W sumie założyłem budżet 2k na całość - trenażer nabyłem za 1685zł - koło + opona + kaseta 11rz - w 2k się powinienem zmieścić. Dzięki za informacje. Czy opona z linku będzie ok? https://allegro.pl/oferta/opona-do-trenazera-continental-hometrainer-27-5x2-8951246490
klerykk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Jeszcze jedna kwestia. Mam SLXa. Czy mogę kupić kółko z 9 rz kasetą? Tu potrafię sobie sam odpowiedzieć, że pewnie tak z tym, że muszę obchodzić się odpowiednio z manetką, ale czy po 2-3 miesiącach pedałowania na trenażerze (dwie osoby), łańcuch i blat będą grały jeszcze z kasetą z oryginalnego koła? Może ktoś poleci jakieś kółko 27,5 z bębenkiem 11rz do trenażera - tak do 200zł?
a6riz Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Jestem całkowicie zielony w temacie jazdy na trenażerze, posiadam rower szosowy i chciałbym zacząć jeździć na zwifcie, tylko chciałbym wiedzieć jaki trenażer polecacie do 1000-1500 zł? Chciałbym żeby był on w pełni aktywny (żebym nie musiał nic dokupywać do niego). Co możecie polecić? Myślałem o tacx flow smart czy to dobry wybór? Jaki zestaw na początek muszę mieć? Czy muszę koniecznie kupować nową oponę do trenażera? Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez a6riz
Medzamir Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Elite Tuo wydaje się być najlepszy a to z tego względu, że oferuje do 10% nachylenia. Nie wiem czy na Zwifcie ma to w ogóle jakieś znaczenie bo tam tylko cyfrowy świat ale w przypadku serwisów z "naturalnymi" trasami im więcej % tym lepiej. Na drugim miejscu Tacx Vortex. Oponę możesz dokupić bo zwykła trochę się sypie ale po za tym nie zauważyłem by coś złego się działo. Jedynie tak jakby lżej się kręci niż na dedykowanej (opona z Deca).
a6riz Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 25 minut temu, Medzamir napisał: Elite Tuo wydaje się być najlepszy a to z tego względu, że oferuje do 10% nachylenia. Nie wiem czy na Zwifcie ma to w ogóle jakieś znaczenie bo tam tylko cyfrowy świat ale w przypadku serwisów z "naturalnymi" trasami im więcej % tym lepiej. Na drugim miejscu Tacx Vortex. Oponę możesz dokupić bo zwykła trochę się sypie ale po za tym nie zauważyłem by coś złego się działo. Jedynie tak jakby lżej się kręci niż na dedykowanej (opona z Deca). Niestety obu przypadków nie ma niestety nigdzie na rynku
Medzamir Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Taki czas nastał, że najlepszy trenażer to ten dostępny . Ale przecież sezon na chomika się kończy (skończył) więc moim zdaniem warto poczekać na dostawy. Albo obserwować ogłoszenia bo pewnie pojawią niewiele używane.
a6riz Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 13 minut temu, Medzamir napisał: Taki czas nastał, że najlepszy trenażer to ten dostępny . Ale przecież sezon na chomika się kończy (skończył) więc moim zdaniem warto poczekać na dostawy. Albo obserwować ogłoszenia bo pewnie pojawią niewiele używane. Rozumiem, czyli teraz szukać, a powiedz mi w tym modelu elite tuo nie ma jakiś problemów z łączeniem ze zwiftem? Bo nie chce mieć problemów, jestem zielony w tym temacie i chce żeby był to prosty montaż bez zbędnych problemów. Czy z konfiguracją nie będzie żadnych problemów?
Medzamir Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Według producenta ma działać poprawnie. Ale zajrzyj na forum Zwifta czy tak jest w rzeczywistości. To tylko elektronika i oprogramowanie i zawsze coś może być nie tak. Czasem pojawiają się posty, że coś komuś nie łączy albo działa nie tak jak powinno. Piszę ogólnie bo dotyczy to nie tylko Zwifta.
Agumo Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Witam, jestem kompletnie zielony w temacie trenażerów, jaki kupić, co trzeba dokupić do roweru, dlatego chciałbym się Was zapytać jaki najlepiej kupić trenażer łącznie z dodatkami, które są potrzebne do 2000zł mniej więcej. Oczywiście chciałbym, aby był on interaktywny.
przemyslowiec Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Cześć, szukam trenżera na zimę - ogólnie do treningów. Ale jestem kompletnie zielony w temacie. Zastanawiam się w ogóle co na pierwszy trenażer. Chciałbym go używać z rowerem mtb.
agusia2721@gmail.com Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Hej, czy moglibyście polecić jakiś trenażer do 1,5 tys. zł? Dodam, że to będzie mój pierwszy trenażer. Zastanawiam się nad: - Trenażer TACX Flow Smart, - ELITE Qubo Power Mag B+ My E-Training. -ELITE Novo Force Pack. Wiem, że jest duży rozstrzał pod względem ceny. Zależy mi przede wszystkim na tym, aby móc połączyć ten trenażer ze Zwiftem i Garmin Edge 130, który łączy się z pulsometrem i czujnikiem kadencji/czujnikiem prędkości. Z tego co wyczytałam TACX Flow Smart symuluje podjazd do 6%, a reszta tych, które podałam nie. Jeśli macie jakieś inne propozycje będę wdzięczna Edytowane 4 Października 2020 przez agusia2721@gmail.com
Medzamir Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Flow, Qubo Digital Smart B+ lub Tacx Vortex. Oby 3 interaktywne i stąd sumulacja nachylenia. Pozostałe dwa wymienione przez ciebue tego nie mają. @przemyslowiec - to dotyczy również ciebie
jamal16 Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 W dniu 4.10.2020 o 10:29, agusia2721@gmail.com napisał: Hej, czy moglibyście polecić jakiś trenażer do 1,5 tys. zł? Dodam, że to będzie mój pierwszy trenażer. Zastanawiam się nad: - Trenażer TACX Flow Smart, - ELITE Qubo Power Mag B+ My E-Training. -ELITE Novo Force Pack. Wiem, że jest duży rozstrzał pod względem ceny. Zależy mi przede wszystkim na tym, aby móc połączyć ten trenażer ze Zwiftem i Garmin Edge 130, który łączy się z pulsometrem i czujnikiem kadencji/czujnikiem prędkości. Z tego co wyczytałam TACX Flow Smart symuluje podjazd do 6%, a reszta tych, które podałam nie. Jeśli macie jakieś inne propozycje będę wdzięczna Juz do mnie jedzie nowosc na ten sezon Elite Tuo, interaktywny i symuluje podjazdy do 10%. Cena: 1650 na https://sprint-rowery.pl/trenazer-elite-tuo-fe-c-ant-bluetooth Wiecej niz chcialem dac ale z dostepnoscia w tym sezonie jest krucho bo polowalem na Elite Qubo Digital Smart B+ 1
Zielak_0023 Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) Hej, Nowy na forum i bez doświadczenia z trenażerem rowerowym dlatego proszę o radę w wyborze. Dużo czytałem i oglądałem testów i jak dla mnie najlepiej wychodzi TacxBushido Smart. Lecz wada jest cena powyżej 2 tys( wada dla tych co szukają max do 2 tys.). Wracajac do temu, po waszych wypowiedziach wyłoniłem trzy modele: 1. Trenażer Flow Smart T2240 2. Trenażer TACX Vortex Smart T2675 3. Trenażer ELITE Tuo Pewnie różnica między tymi modelami jest niewielka ale który z powyższych modeli wybrać? Ważne dla mnie jest posiadanie danych z jazdy(kadencja nie jest wymagana), połączenie z tabletem i aplikacja, najlepiej Zwift. Jak uważacie? Pozdrawiam Tomek Edytowane 11 Października 2020 przez Zielak_0023
jelon7 Opublikowano 14 Października 2020 Opublikowano 14 Października 2020 W dniu 6.10.2020 o 16:58, jamal16 napisał: Juz do mnie jedzie nowosc na ten sezon Elite Tuo, interaktywny i symuluje podjazdy do 10%. Cena: 1650 na https://sprint-rowery.pl/trenazer-elite-tuo-fe-c-ant-bluetooth Wiecej niz chcialem dac ale z dostepnoscia w tym sezonie jest krucho bo polowalem na Elite Qubo Digital Smart B+ Witam, napiszesz coś jak się sprawuje ten trenażer Elite Tuo?
jamal16 Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 W dniu 14.10.2020 o 17:00, jelon7 napisał: Witam, napiszesz coś jak się sprawuje ten trenażer Elite Tuo? Sprawuje sie super. wiecej tutaj:
Caelian Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 jakie trenażery rolkowe polecacie do 1100 zł? najlepiej aby działały z zwiftem? o ile się da? https://allegro.pl/oferta/rolka-elite-arion-skladana-rama-9736533295?reco_id=78b891bc-2444-11eb-a7e5-000af7f60050&sid=1b14f67fa36602937f1572a57e6df4124ef63b53ab9897d3b9ab8b1bd1d899d5&bi_m=mpage& czy https://allegro.pl/oferta/trenazer-rolkowy-elite-arion-skladana-rama-9842917709 czy https://allegro.pl/oferta/trenazer-rolkowy-elite-arion-mag-9668697519
Rekomendowane odpowiedzi