Skocz do zawartości

[Propozycje] Trenażera do około 1000 - 1999 zł

egzo23

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do zakupu trenażera. Wybór padł na https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-id_8345488.html

Ale cały czas chodzi mi po głowie czy nie dołożyć do droższej wersji

https://www.decathlon.pl/vortex-smart-t2180-w-zestawie-id_8406860.html?rec=recommendations_viewed_4

Moje pytanie czy warto czy będzie aż taka różnica na plus jak różnica w cennie :).

Do tańszej wersji na pewno będę musiał dokupić mocowanie na tableta w droższej jest już w komplecie.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Hubert Pułtorak
Opublikowano

Witaj

Flow ma 800 W Vortex ma 950 W

Co do Flow kilka osób narzeka że po jakimś czasie skrzypi , strzela. Jeżeli masz możliwość dołożenia i zakupu Vortex to bym się nie zastanawiał

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam możliwość dołożenia ale muszę poczekać do następnej wypłaty...

Jeszcze jedno pytanie jest jakieś dołączone oprogramowanie w tej tańszej wersji? Wiedzę w w droższej jest Tacx Trainer Software 4.

Hubert Pułtorak
Opublikowano

Polecam Ci zakup na allegro W zestawie z trenażerem: podstawka pod przednie koło, opona Tacx Race 700x23c, antena ANT+, licencja Zwift (1 miesiąc), licencja Tacx Desktop App (3 miesiące)

Też wolałbym poczekać do wypłaty niż jutro kupić Flow

Tu allegrowicz ma 100% pozytywów https://allegro.pl/trenazer-tacx-vortex-smart-pack-t2180p-nowosc-2019-i7718970323.html

A co do tańszego jest tylko to

W zestawie

- Trenażer Flow
- Podstawa pod przednie koło Skyliner
- Specjalny zacisk.

Opublikowano

Czym sie różni Tacx Trainer Software 4 od Tacx desktop app? W Decathlonie w zestawie jest właśnie to oprogramowanie. Zamiast opony uchwyt do tabletu.

W podobnej cenie można też znaleźć Elite Trenażer Rampa, nie będzie to lepszy wybór?

Opublikowano

Kilka dni temu kupiłem tacx flowa i jestem zadowolony. Jeśli nie masz końskiego kopyta to wątpię żeby się rozleciał. To jest sprzęt generujący niewielki opór, także konstrukcyjnie jest dedykowany amatorom. Ja nawet 3W/kg nie osiągam i ledwo ten sprzęt potrafię dogrzać. 

Co do desktop appa jest to delikatnie okrojona wersja TTSa. Możesz tworzyć treningi, jeździć przy filmach bądź importować własne/cudze trasy zapisane na np stravie.

Opublikowano (edytowane)

Używam FLOW od 2 sezonów i działa bez problemowo. Co prawda nie generuje na nim wielkich mocy ale do normalnego kręcenia na Zwift starcza w zupełności.
Też kiedyś myślałem o Vortex ale to jest prawie to samo a różnica w cenie spora.

Edytowane przez jaro0011
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Poszukuję trenażera do 1600 zł. W temacie trenażerów jestem zielony, zwracam się więc do innych członków tego forum z pytaniami:

- jaki trenażer wybrać? Nie chciałbym jedynie trenażera rolkowego

- co z oponą? Czy do trenażera z rolką oporową kupować oponę trenażerową? Jeśli tak to jaką? (rozmiar zwykle używanej opony 700x38C)

Jeśli wskazana byłaby zmiana opony chciałbym ograniczyć koszt trenażera do 1300 zł, aby za pozostałe 300 zł kupić koło, oponę oraz kasetę i zmieniać koło przy zakładaniu roweru na trenażer zamiast zabawy z oponą.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Opublikowano
3 minuty temu, Arek0606 napisał:

Witam. Poszukuję trenażera do 1600 zł. W temacie trenażerów jestem zielony, zwracam się więc do innych członków tego forum z pytaniami:

- jaki trenażer wybrać? Nie chciałbym jedynie trenażera rolkowego

- co z oponą? Czy do trenażera z rolką oporową kupować oponę trenażerową? Jeśli tak to jaką? (rozmiar zwykle używanej opony 700x38C)

Jeśli wskazana byłaby zmiana opony chciałbym ograniczyć koszt trenażera do 1300 zł, aby za pozostałe 300 zł kupić koło, oponę oraz kasetę i zmieniać koło przy zakładaniu roweru na trenażer zamiast zabawy z oponą.

Z góry dzięki

Pozdrawiam

a nie móglbyś skorzystac z wyszukiwarki i przejrzeć tematy z info o trenażerach ? Dziękuje

Opublikowano

Posty na ten temat już są ale skoro już tu jestem. W cenie około 1350 masz do wyboru Tacx Vortex Smart T2180 albo Elite Qubo Digital Smart B+ Ten pierwszy w oficjalnych sklepach jest za ponad 1600 ale od czego jest Allegro. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Zdecydowałem się na Elite Rampa. Powiedźcie mi jak on wypada w porównaniu do BKOOL SMART PRO 2 którego można kupić w podobnej cenie?

Mam jeszcze pytanie odnośnie opony.
Używa ktoś https://www.decathlon.pl/opona-do-trenaera-700x25-id_8487133.html
Warto ją kupić czy lepiej dopłacić do vittoria zaffiro pro home trainer którą też można kupić w Decathlonie tyle że kosztuje prawie dwa razy tyle.
Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie!

Zamierzam zakupić trenażer w cenie mieszczącej się pomiędzy 1500-2000. Jednak modeli trochę jest i ciężko wybrać ten odpowiedni, więc mam nadzieję na jakieś porady, pomoc w podjęciu decyzji z waszej strony.

Mój rower 

https://archive.trekbikes.com/us/en/2014/Trek/x_caliber_4#/us/en/2014/Trek/x_caliber_4/details

Wymieniane części:

Korba: SLX 36-26 175mm

Kaseta: SLX 11-42

Przerzutka przednia: FD-M7025-H Down Swing High 

Tylna: RD M8000GS

Manetki: SL-M8000

Hamulce: BR-M8000 G02A

Support:SM-MT800 BSA

Opublikowano

Nie warto dopłacać do Vittoria. Nie ma jakichś specjalnych różnic. 

Opublikowano

Ok. Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
7 godzin temu, Pheonix510 napisał:

Witajcie!

Zamierzam zakupić trenażer w cenie mieszczącej się pomiędzy 1500-2000. Jednak modeli trochę jest i ciężko wybrać ten odpowiedni, więc mam nadzieję na jakieś porady, pomoc w podjęciu decyzji z waszej strony.

Mój rower 

https://archive.trekbikes.com/us/en/2014/Trek/x_caliber_4#/us/en/2014/Trek/x_caliber_4/details

Wymieniane części:

Korba: SLX 36-26 175mm

Kaseta: SLX 11-42

Przerzutka przednia: FD-M7025-H Down Swing High 

Tylna: RD M8000GS

Manetki: SL-M8000

Hamulce: BR-M8000 G02A

Support:SM-MT800 BSA

Zanim zaczniesz wybierać idź do Decathlonu i spróbuj pojeździć kilka minut. Stoją tam trenażery spięte ze Zwiftem. Sprawdź czy to w ogóle jest dla Ciebie. Prawda jest taka, że za 2 tys. zbyt wiele nie kupisz. Zostaną trenażery rolkowe lub podstawowe direct drive (bez funkcji smart). Weź też pod uwagę, że ZWIFT aktualnie kosztuje ok. 50 zł miesięcznie a jazda bez ZWIFT'a jest niezłym sprawdzianem samozaparcia. Wiem bo sam w okresie letnim (w dni w które nie byłem w stanie wyjechać na zewnątrz) jeździłem bez ZWIFT'a i nie był to łatwy okres.

Opublikowano

Kickr Snap, nowy w wahoo kosztuje 550€, możesz poszukać używki. Dostaniesz od razu okresy próbne w kilku głównych portalach do sprawdzenia co ci się podoba bo nie każdy lubi zwifta, ja np. korzystam z trainerroad. Trenażer w decu możesz sprawdzić ale wrażenia z jazdy na tanim trenazerze są całkiem inne niż na porządnym Smart z dużym kołem zamachowym.

Jak możesz dołożyć to warto rozejrzeć się za direct drive.

Opublikowano

Orientuje się ktoś który pracuje ciszej Elite Rampa czy BKOOL SMART PRO 2?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.12.2018 o 10:07, Bento napisał:

Witam,

Przymierzam się do zakupu trenażera. Wybór padł na https://www.decathlon.pl/trenaer-flow-smart-id_8345488.html

Ale cały czas chodzi mi po głowie czy nie dołożyć do droższej wersji

https://www.decathlon.pl/vortex-smart-t2180-w-zestawie-id_8406860.html?rec=recommendations_viewed_4

Moje pytanie czy warto czy będzie aż taka różnica na plus jak różnica w cennie :).

Do tańszej wersji na pewno będę musiał dokupić mocowanie na tableta w droższej jest już w komplecie.

Pozdrawiam

Mam Flow od lipca 2018 - zakupiłem w Decathlonie. 3 razy wymieniałem trenażer, a dopiero 4 sztuka działa (w miarę) prawidłowo. Chociaż zdarza mu się zerwać połączenie albo wyświetlić komunikat o przegrzaniu. Tu opisałem to szerzej - poczytaj zanim podejmiesz decyzję.

http://jadenarowerze.pl/test-i-recenzja-trenazera-tacx-flow-smart-t2240/

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.01.2019 o 23:44, edmundo napisał:

Zanim zaczniesz wybierać idź do Decathlonu i spróbuj pojeździć kilka minut. Stoją tam trenażery spięte ze Zwiftem. Sprawdź czy to w ogóle jest dla Ciebie. Prawda jest taka, że za 2 tys. zbyt wiele nie kupisz. Zostaną trenażery rolkowe lub podstawowe direct drive (bez funkcji smart). Weź też pod uwagę, że ZWIFT aktualnie kosztuje ok. 50 zł miesięcznie a jazda bez ZWIFT'a jest niezłym sprawdzianem samozaparcia. Wiem bo sam w okresie letnim (w dni w które nie byłem w stanie wyjechać na zewnątrz) jeździłem bez ZWIFT'a i nie był to łatwy okres.

A jakbym dołożył do 2,5-3k? I wziąć coś tego typu? https://www.decathlon.pl/trenaer-flux-smart-id_8534451.html .Niestety do Decathlonu mam 1,5h drogi ;/

Aktualnie trenażer jest moją jedyną możliwością jazdy na rowerze, skoro nie chcę jeździć po zmroku.

Edytowane przez Pheonix510
Opublikowano

Witajcie, jestem nowy na forum jak i w ogóle w kolarstwie. Zamierzam zabrać się za sport i podjąłem decyzje że będzie to rower. Chce też jeździć w domu na trenażerze , co do którego też nie wiem, który kupić? Oglądałem i jestem pod wrażeniem możliwości nowych trenażerów. Doradźcie mi coś za rozsądne pieniądze i dobrego.

Pozdrawiam.

Opublikowano
17 minut temu, unbike12 napisał:

Witajcie, jestem nowy na forum jak i w ogóle w kolarstwie. Zamierzam zabrać się za sport i podjąłem decyzje że będzie to rower. Chce też jeździć w domu na trenażerze , co do którego też nie wiem, który kupić? Oglądałem i jestem pod wrażeniem możliwości nowych trenażerów. Doradźcie mi coś za rozsądne pieniądze i dobrego.

Pozdrawiam.

Poczytaj forum, wszystko znajdziesz w odpowiednich działach a potem zadawaj konkretne pytania.

• 1 miesiąc temu...
jadenarowerze.pl
Opublikowano

Wg mnie najkorzystniejszą opcją na dzień dzisiejszy (w kwocie do 1600) jest zakup Tacx'a Vortex z Decathlonu. Co prawda, model dostępny jest również u innych sprzedawców, jednak w Decathlonie ma świetne wyposażenie dodatkowe w postaci uchwytu na tablet, anteny ANT+ czy oprogramowania TTS 4 (w innych sklepach możemy co najwyżej dostać dodatkowo oponę) Oczywistym atutem jest bezproblemowe przyjmowanie reklamacji przez francuską sieć. 

Właśnie jestem w trakcie testowania Vortex'a po przesiadce z Tacx Flow Smart. Różnica jest znaczna -oczywiście na korzyść tego pierwszego.

Opublikowano
W dniu 9.03.2019 o 18:15, jadenarowerze.pl napisał:

Wg mnie najkorzystniejszą opcją na dzień dzisiejszy (w kwocie do 1600) jest zakup Tacx'a Vortex z Decathlonu. Co prawda, model dostępny jest również u innych sprzedawców, jednak w Decathlonie ma świetne wyposażenie dodatkowe w postaci uchwytu na tablet, anteny ANT+ czy oprogramowania TTS 4 (w innych sklepach możemy co najwyżej dostać dodatkowo oponę) Oczywistym atutem jest bezproblemowe przyjmowanie reklamacji przez francuską sieć. 

Właśnie jestem w trakcie testowania Vortex'a po przesiadce z Tacx Flow Smart. Różnica jest znaczna -oczywiście na korzyść tego pierwszego.

A możesz coś więcej na temat tej różnicy napisać?  Flow symuluje nachylenie do 6% a Vortex do 7%. Ten 1% jest tak odczuwalny?