egzo23 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Bardzo ok. Nowa znaczne droższa. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
GBike Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 44 minuty temu, egzo23 napisał: Matę kupiłem na allegro za 50 zł Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Jakim cudem ???
egzo23 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2017 Używkę ktoś odsprzedawał. Farta miałem Nowa około 200 zł Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
GBike Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 2 minuty temu, egzo23 napisał: Używkę ktoś odsprzedawał. Farta miałem Nowa około 200 zł Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka No to faktycznie miałeś szczęście.
rudi1988 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam, z góry przepraszam jeżeli piszę w złym temacie, ale jestem świeży na forum i nie chce robić syfu. Jeżeli trzeba będzie założę nowy temat. Generalnie mam okazję kupić używany trenażer Tacx Ironman t2050. i tutaj nasuwa się moje pytanie, czy warto zawracać sobie głowę używanym trenażerem, a jeżeli już tak to na co patrzeć przy zakupie. Pozdrawiam Ps. Przywitam się i napiszę krótko o sobie w odpowiednim dziale
egzo23 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Używkę, jak w dobrym stanie, to warto. Załóż nowy temat. Ten jest o boosterze. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
bons Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Cześć, W okolicach października chcę zainwestować w trenażer. Zależy mi na pomiarze mocy, możliwości podłączenia do PC w celu korzystania z ZWIFT'a i współpracy z garminem 520. Czy do 2000 zł znajdzie się coś godnego polecenia?
abw Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Ja kupiłem Elite Rampa (1700 zł) + odbiornik ANT+ Garmina (199 zł) i też mam Edge 520. Już jechałem w ZWIFT ale się rozeznaję w temacie kalibracji i wyboru rodzaju czujnika w ustawieniach. W brew pozorom nie jest to takie jednoznaczne. Jakbyś nabył taki zestaw to chętnie wymienię uwagi. Wczoraj wszedłem w Garminie na jakieś ustawienia, w których mogłem zmianiać obciążenia a teraz nie mogę do tego dojść. To tylko tak, jako ciekawostka. ;-)
Antyszprycha Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Jestem świeżo po zakupie Tacx Flow Smart i szczerze polecam. Wyrwałem go w decathlonie za 799 (jeśli koniecznie chcesz połączyć się z PC potrzebna bęzie antena ANT+ ok 250 zł). Jeszcze sporo zostanie na akcesoria typu, naciąg antypotowy, mata itp. Flow to trenażer interaktywny dzięki czemu opór regulowany jest automatycznie względem trasy lub manualnie z pozycji smarfona czy tabletu. Nie posiada manualnej możliwości zmiany stopni oporu. Jak by co pisz na priv
html Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Cześć, Mam zamiar kupić trenażer przygotować się na zimę. Poszukałem sobie różne trenażery jakie są kompatybilne z tej strony : https://support.zwift.com/hc/en-us/articles/203152565-Which-trainers-does-Zwift-support- Modele trenażerów jakie mnie interesują: 1)Tacx Vortex Smart T2180 TDF-Edition 2)Tacx Flow Smart T2240 3)Elite Novo Smart 4)Elite Qubo Digital Smart B+ 5)Elite Ramp 6)Elite RealTour B+ 7)Elite Real Turbo Muin B W ogólę widzę, że firma Elite wydaje się być nieco tańsza. Jeżeli macie jakieś doświadczenie w porównaniu albo posiadacie dany model proszę powiedzcie jaki według was jest najlepszy. Jeżeli znacie jakieś inne trenażery w dobrej cenie które może są na promocji albo według was w dobrej cenie i warte uwagi to mile czekam na informacje. Pozdrawiam.
nowikone Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 do niedawna poleciłbym Ci tacx flow smart bo jest tani i ma prawie komplet najczęściej oczekiwanych funkcji ale tydzień temu rozpadł mi się na kawałki, dosłownie.. .
html Opublikowano 4 Września 2018 Opublikowano 4 Września 2018 Cciałbym żeby ten trenażer posiadał progresywny opór dla przyspieszania i hamowania. Okej a jak jest z gwarancja tego tacx flow smart jeżeli Ci sie rozpadł to nie dają Ci nowego albo zwrot kasy ??
-Marcin- Opublikowano 5 Września 2018 Opublikowano 5 Września 2018 Ja na allegro kupiłem w czerwcu używany Tacx iFlow z komputerkiem, przystawką do komputera i programem Tacxa w wersji basic. Całość za 600zł. Tacx iFlow to taki FlowSmart bez funkcji smart czyli łączę się z komputerem za pomocą kabelka USB zamiast bezprzewodowo. To chyba jedyna różnica między iFlow i Flow smart. Jeżdżę na nim 2-3x w tygodniu po około godzinę i jak do tej pory wszystko działa jak należy. Mam założoną oponę tacx, jeżdżę w piwnicy i wbrew temu co większość pisze nie jest jest głośny. Rozmawiając z kimś nie muszę jakoś głosu podnosić, muzyka na głośnikach z laptopa leci nawet na ustawieniu nie najgłośniejszym i wszystko git. Teraz się tak przyzwyczaiłem do jazdy na trenażerze, że czasami wolę na niego wsiąść, niż jechać na szosę (szczególnie jak jest gorąco lub zimno). Co do Swift to nie testowałem. Używałem na razie tylko filmów tacx i opór skaluje się prawidłowo. Przy jeździe pod góre powyżej 3% trzeba się napocić. Najczęściej na nim trenuję interwały przy tych filmach. Wcześniej miałem podstawowy model tacx. Teraz w tym co mam to nawet nie wiem czego miałoby mi brakować.
html Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Witam jako, jako że już przyszły zimniejsze dni pora już zakupić trenażer i przez ten czas przez wiele rozmyślań doszło że dołożę troszkę pieniążków i kupie coś droższego mam na oku Tacx Flux Smart oraz Elite direto. Z tego co widzę oba trenażery są już naprawdę na wysokim poziomie wymagań. Proszę o pomoc w ostatecznym wyborze. Jeśli ktoś widział jednoego z niech w dobrej cenie to również ułatwi to wybór.
Red Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Elite Direto ma trochę lepsze parametry od Flux'a. Jest też cichszy. IMHO warto do niego dołożyć. Tyle że mówiłeś o kwocie 2000 a nie blisko trzy tyś.
html Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Jednak tak wyszło, na rower nie ma co żałować a jak wygląda to z gwarancja u elite ?
ktokolwiek Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 No każdy ma w teorii 2 lata gwarancji. Rozmawiałem dziś z jednym ze sprzedawców (roweroza.pl), to jakby coś po prostu odsyłamy zepsuty trenażer do nich i tyle. Oni się martwią dalej. W każdym razie też rozważam te dwa trenażery (Flux i Direto) i podstawowym dla mnie kryterium chyba będzie właśnie bezawaryjność, a nawet jeśli coś się stanie to oby szybko odesłali sprawny z powrotem. Z Szajem rozmawiałem na Targach Kielce i polecał Fluxa gdzie bolączki wieku niemowlęcego zdaje się wyeliminowali i teraz już sam śmiga osobiście chyba jeden sezon. Jakkolwiek chyba wezmę Direto, (14 % przewyższenia i 10 % Fluxa), no ale jeszcze krążę po forach, YT i się zastanawiam :)
edmundo Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 Zdaje sobie sprawę, że nudzę - wcześniej już to pisałem w kilku miejscach. Prawie dokładnie rok temu kupiłem sobie Elite Turbo Muin II. Razem z Misuro B+ i pulsometrem Zmieścisz się w 2 tys zł. Będziesz też w stanie jeździć na ZWIFT (o ile Będziesz chciał płacić $15 miesięcznie). Nie Będziesz niestety miał funkcji sterowania oporem przez komputer. Nie Będziesz miał również symulacji jazdy po beczkach, wodzie, piachu ani po nierównym asfalcie. Nie Będziesz miał również aptekarskiej dokładności poziomu mocy. Będziesz jednak w stanie zrobić porządny trening i zmęczyć się całkiem konkretnie. Kluczowe jest podjęcie decyzji na czym tak naprawdę Ci zależy. Pamiętaj, że tzw. tryb ERG (automatyczne ustawianie oporu) to nie same przyjemności. Jeśli przy treningu interwałowym (nastawionym na generowanie ustalonej mocy) nagle Osłabniesz to sztuczna inteligencja może Cię szybko zabić. Jeśli Zaczniesz kręcić wolniej to oprogramowanie może po prostu zwiększyć Ci opór co spowoduje, że nie Będziesz w stanie kręcić dalej (tzw. spirala śmierci). Jeśli nie Miałeś wcześniej do czynienia z trenażerami to zalecałbym wstrzemięźliwość i rozsądne podejście do sprawy. Jeśli tryb ERG na służyć wyłącznie do tego aby go wyłączać to chyba lepiej sobie go odpuścić i kupić tańszy sprzęt.
html Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 Postawiłem wybór na Elite Direto trenażer zamówiony czekam na odbiór. Zdam relacje po przetestowaniu.
edmundo Opublikowano 9 Listopada 2018 Opublikowano 9 Listopada 2018 Czekam na relację. Jak mój Muin się rozpadnie w proch (na razie trzyma się świetnie) to pomyślę o zmianie na smarta.
html Opublikowano 11 Listopada 2018 Opublikowano 11 Listopada 2018 Spokojnie pamiętam napiszę wszystko ładnie pięknie tylko muszę jeszcze trochę protestować nie chce wprowadzać ludzi w błąd narazie mam go tydzień.
Tea_Cup Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Cześć, Stoję przed decyzją zakupu pierwszego w życiu trenażera. Model który zwrócił moją uwagę to tacx vortex: https://www.decathlon.pl/vortex-smart-t2180-w-zestawie-id_8406860.html?gclid=Cj0KCQiA_s7fBRDrARIsAGEvF8So2xNCPKiPPQk_5-DuYur-iz25xgaUzSsfVPg2_7WPjg8jGhyPvc8aAq8lEALw_wcB dlaczego? - Wygląda na pełen zestaw (jedynie brakuje oponki) - Smart - nie trzeba dokupować ekstra czujników/anten Czy ktoś z was może posiada ten model? Jakieś opinie? Może powinienem wybrać coś innego? Czy dostarczone oprogramowanie (basic) pozwoli komfortowo wykonać trening? jeszcze jedno pytanie - proszę się nie śmiać. Rower posiada sztywne osie - czy w związku z tym mogę wykorzystać dołączoną do zestawu spinkę? Czy podpięcie do trenażera wówczas jakoś się różni?
tadzikpl Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Co do treningów, do IMHO daje radę wykonywać je na aplikacji na smartfonie i będą działać, ale szybko zaczniesz szukać jakiegoś Zwifta etc. Bywają z nim problemy z rolką, przez co hałasuje, ale są manuale do naprawiania, a także problemy z łożyskiem, i tu już support. Ja go używałem poprzedni rok cały, teraz używa go majżonka. Tacx nie dostarcza adaptera do sztywnych osi, więc załatwienie go sobie jest po Twojej stronie. Np. https://www.decathlon.pl/adapter-thru-axle-id_8398203.html pzdr Tadzik
Rekomendowane odpowiedzi