Skocz do zawartości

Bryton Rider 310

Papynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również miałem problemy z tym pulsometrem skoki pulsu albo nie chciał działać dla mnie rozwiązaniem było kupno pulsometru z Dechatlonu za 150 zł  3 miesiące żadnych problemów a w razie czego  i tak gwarancja 

Opublikowano

@nyto123 u mnie do tej pory wszystko działało w porządku. Raz tylko miałem jakiś błąd bo pokazało mi 270 maksymalnego pulsu i było to właśnie kilka dni przed tym jak padł.

Opublikowano

Ja używam pulsometru, który był w komplecie z moim 410 i jak na razie pół roku śmiga jak złoto. Zdarzają mu się jakieś dziwne pomiary, ale są to pojedyncze szpilki na całym np. 4-6h wylocie.

Opublikowano
2 minuty temu, Papynsky napisał:

@Eddek jaki to pulsometr?

1 godzinę temu, Eddek napisał:

był w komplecie z moim 410

Znaczy Bryton ;)

• Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiej wersji aplikacji Brytona używacie? Miałem jakaś stara i chciałem ją zaktualizować, ale nie było już tej i ściągnęła mi się zupełnie nowa aplikacja Bryton Active. 

Opublikowano

Jakieś 2 miesiące temu nastąpiła zmiana. I jest ok

• Pomógł 1
Opublikowano

Poprzednia na ikonce miała w górnym prawym rogu napis 'new' na niebieskim pasku, o tej mówisz?

Właśnie widzę że sama płynność zmieniła się na lepsze, ale trochę wygląd mapy nie przypadł mi do gustu, da się to zmienić?

Opublikowano

Mam taką wersję,ostatnia ze sklepu googla. Raczej brak możliwości jakiejkolwiek ingerencji dotyczącej wygladu i funkcjonowania apki. Jeżeli chodzi o przeglądanie aktywności,to w Strava po automatycznym przekazanu pliku

Version2.14.37.184

ReleaseDate2019/04/19

Device

ios: iOS 8.0 and later

android: Android 5.0 and later

@2016 Bryton Inc. All Rights Reserved.

TSS®, NP® and IF® are trademarks of TrainingPeaks, LLC and are used with the permission. Learn more at 

Opublikowano

Tak, właśnie też tą mam. Poprzednia korzystała z map Google i była dla mnie po prostu bardziej przejrzysta.

Czy macie porównanie czy nowa apka oferuje coś więcej od starej?

Opublikowano

W 310 nie bardzo, w 410 daje dostęp do prawie wszystkich ustawień licznika (ustawianie siatki, czasu, parametrów GPS, auto-pauza, kalibracja wysokości - w tym auto). W 450 i 530 dodatkowo pozwala zaciągać trasy z Komoota na przykład, żeby wgrać na licznik do nawigacji. Ogólnie najwięcej zyskują posiadacze bardziej rozbudowanych modeli :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdyby kogoś interesowało, to 410 dostał aktualizację softu, która wprowadza język polski do licznika oraz wsparcie dla czujników mocy na prawą i lewą korbę osobno. Spolszczenie jest ogólnie OK, ale ma zamieniony wzrost i wagę, więc wg licznika mam 190cm wagi i 75kg wzrostu :D Dodatkowo w moim przypadku aktualizacja softu i apki rozwiązały problem ~minutowej zwiechy przy pierwszym połączeniu do licznika po uruchomieniu apki na telefonie, teraz łączy się od razu, zaciąga konfig i ściąga treningi z licznika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o Bryton 310 to ja mam oprogramowanie na system windows 10  BrytonUpdate w wersji 1.0.0.68. Czy takie ma być to oprogramowanie na komputer  - czy ma być jakieś inne i nowsze ?

bryton.png 

Edytowane przez Bartosz_
Opublikowano (edytowane)

@Eddek Czy wiesz może co to znaczy "Zainstaluj Bryton Workout & Bryton Test" ? - Dałem sobie zainstaluj i nie widzę tego ani w liczniku ani w aplikacji. Więc za bardzo nie wiem o co z tym chodzi. I Czy to powinno być zainstalowane czy też nie?  Jeśli chodzi o ruszenie w trasę rowerem to powinienem kliknąć dwa razy czy raz  wystarczy w liczniku żeby zapisywał trasę ? Ten drugi raz po to żeby zapisywał też okrążenia. Czy jak klikne tylko raz to zapisuje sie jedno i drugie ?

Edytowane przez Bartosz_
Opublikowano

To są chyba profile treningowe, ale głowy nie dam.

Opublikowano

Są to gotowe treningi, w liczniku po uruchomieniu naciśnij wstecz druga pozycja od góry "Train & Test", wejdź wybierz ten, który Cię interesuje , uruchom i ruszaj. W trakcie licznik będzie miała trochę inne pola, pokazywać będzie co masz robić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartosz_ napisał:

@Eddek Czy wiesz może co to znaczy "Zainstaluj Bryton Workout & Bryton Test" ? - Dałem sobie zainstaluj i nie widzę tego ani w liczniku ani w aplikacji. Więc za bardzo nie wiem o co z tym chodzi. I Czy to powinno być zainstalowane czy też nie?  Jeśli chodzi o ruszenie w trasę rowerem to powinienem kliknąć dwa razy czy raz  wystarczy w liczniku żeby zapisywał trasę ? Ten drugi raz po to żeby zapisywał też okrążenia. Czy jak klikne tylko raz to zapisuje sie jedno i drugie ?

Po złapaniu sygnału GPS klikasz środkowy przycisk i zaczynasz zapis treningu. Przycisk po lewej - jedno kliknięcie to pauza, dwa kliknięcia to zakończenie treningu i zapis dotychczasowych danych. Środowym dodajesz kolejne okrążenia. Prawym przewijasz ekrany z danymi.

Opublikowano

Czy ktoś z użytkowników ma informacje o tym ile licznik jest aktywny po włączeniu pauzy przy nagrywaniu aktywności?

Opublikowano

Powinien być aktywny do padu baterii. Mój 410 jak mu włączyłem pauzę i poszedłem do rodziców na ponad 2h to chodził cały czas, później dałem wznowienie i szło dalej.

Opublikowano

Mój 450 czekał na pauzie całą noc.

Z pewnością będzie czekał, aż bateria się skończy.

Opublikowano
11 godzin temu, Papynsky napisał:

Czy ktoś z użytkowników ma informacje o tym ile licznik jest aktywny po włączeniu pauzy przy nagrywaniu aktywności?

Nigdy pauzy nie włączałem. ale jeśli licznik jest w trakcie zapisu a rower stoi to licznik się nie wyłączy. Raz bateria mi padała i podłączyłem go na pól godziny pod ładowarkę i równiez nie przerwał zapisu

Opublikowano
3 godziny temu, zibi_j1 napisał:

Nigdy pauzy nie włączałem. ale jeśli licznik jest w trakcie zapisu a rower stoi to licznik się nie wyłączy. Raz bateria mi padała i podłączyłem go na pól godziny pod ładowarkę i równiez nie przerwał zapisu

Właśnie ciekawi mnie czy podczas pauzy też się nie wyłącza. :/

A kilometry które nabijam nie nagrywając trasy są zaliczane do dystansu ogólnego?

Opublikowano
1 minutę temu, Papynsky napisał:

A kilometry które nabijam nie nagrywając trasy są zaliczane do dystansu ogólnego?

Nigdy tak nie robiłem. Ale jak nie włączysz nagrywania to licznik szybko Ci o tym przypomni sygnałem dźwiękowym

Opublikowano
Godzinę temu, Papynsky napisał:

Jak masz włączone nagrywanie, ale masz pauzę, to się nie wyłączy, chyba że padnie bateria. Jak zatrzymasz nagrywanie (znaczy STOP, a nie PAUZA), to licznik się wyłączy po 5 min.

Godzinę temu, Papynsky napisał:

Jak jedziesz i nie masz włączonego nagrywania, to dolicza kilometry do ODO, ale nie robi z tego śladu GPS. To akurat sprawdziłem w soim 410, bo zdarza mi się podskoczyć do pracy czy coś załatwić na wiosce, to nie włączam zapisu (bo 800m-1km to szkoda pamięci).

Godzinę temu, zibi_j1 napisał:

Ale jak nie włączysz nagrywania to licznik szybko Ci o tym przypomni sygnałem dźwiękowym

O ile zostawiłeś to włączone :P

• Pomógł 1