zioom20 Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 21 minut temu, Eddek napisał: A podpinałeś pod kompa i robiłeś update softu? Bryton 410 ma dodatkowo opcje synchro czasu z telefonem, więc u mnie tego problemu nie ma Tak. Soft jest najnowszy. Widzialem ze w 410 sa dodatkowe opcje w Apce brytona ale w 310 praktycznie nic nie ma
Fimala Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) 24 minuty temu, zioom20 napisał: Tak. Soft jest najnowszy. Widzialem ze w 410 sa dodatkowe opcje w Apce brytona ale w 310 praktycznie nic nie ma Mam 330, jak bede w domu to sprawdze jak mam to u siebie ustawione. @zibi_j1 co do czujnika kadencji to u mnie tak sie działo jeśli odległość od magnesu sie nie zgadzała. Sprawdź go pod tym kątem. Może jak gdzies po wertepach jedziesz to sie delikatnie przesuwa. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Fimala
Gość Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 14 minut temu, Fimala napisał: Mam 330, jak bede w domu to sprawdze jak mam to u siebie ustawione. @zibi_j1 co do czujnika kadencji to u mnie tak sie działo jeśli odległość od magnesu sie nie zgadzała. Sprawdź go pod tym kątem. Może jak gdzies po wertepach jedziesz to sie delikatnie przesuwa. czujnik Magene jest żyroskopowy. Nie ma magnesu Mam na drugim rowerze drugi czujnik więc jak problem będzie się powtarzał to podmienię. Ale ustąpienie usterki po ponownym parowaniu wskazuje na licznik...
Fimala Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 2 godziny temu, zibi_j1 napisał: czujnik Magene jest żyroskopowy. Nie ma magnesu Mam na drugim rowerze drugi czujnik więc jak problem będzie się powtarzał to podmienię. Ale ustąpienie usterki po ponownym parowaniu wskazuje na licznik... Aaaa myslalem ze masz brytonowy na magnes.
Papynsky Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 @zibi_j1a prędkość po gps czy z czujnika?
Gość Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 [mention=2170]zibi_j1[/mention]a prędkość po gps czy z czujnika?Gps
Papynsky Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 A jak wygląda okolica gdzie gubi sygnał? Wydaje mi się to że to normalne, jak droga wpada do jakiegoś gęstszego lasu, to też często świruje mi prędkość np jadę około 30km/h, a nagle spada do jakichś 17km/h.
Franki201 Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Jak z gps to normalne. Czasem więcej chmur. Albo długo licznik nieużywany,wtedy szuka satelity na nowo. 8 godzin temu, zioom20 napisał: nie da sie mozna ustawic 0 lub +1..... wszystko dziala jak nalezy tylko ta godzina. data jest ok.... U mnie tak to wygląda w 310
zioom20 Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 A u Ciebie jest dobra godzina ? potestuje i możne wskoczy dobra godzina.
Franki201 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 U mnie tak to wygląda w 310 Godzina jak najbardziej ok. Siłę gps masz ustawioną max. Może to ma znaczenie
zioom20 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Mam takie same ustawienia "godziny". GPS na maxa.
Franki201 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Przez bryton update tool z tego co pamiętam było do pobrania i zainstalowania soft i coś jeszcze. Z tego co mi się kojarzy,coś co chyba może pomóc z godziną. Zajmuje ten plik na brytonie około 17% pamięci
zioom20 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 zainstalowałem coś takiego jak "bryton workout" ale nic to nie pomogło. No nic, mam nadzieje że kiedyś wskoczy poprawna godzina.
Franki201 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 W Bryton tool po zainstalowaniu na kompie,podpieciu licznika i uruchomieniu masz możliwość update software oraz update GPS data. Wszystko zaktualizuj https://www.google.com/search?q=bryton+tool+gps+data&hl=pl-PL&gl=PL&source=android-browser&prmd=sinv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjjiN_ZvJnjAhWPw4sKHSQ0Bj0Q_AUoAnoECAsQAg#imgrc=AzodfwF5ES0PEM
zioom20 Opublikowano 3 Lipca 2019 Opublikowano 3 Lipca 2019 Soft i GPS były aktualne więc nie było co aktualizować.
Gość Opublikowano 4 Lipca 2019 Opublikowano 4 Lipca 2019 U mnie to samo. Wyczyściłem pamięć, na razie wszystko działa prawidłowo.
Papynsky Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Opublikowano 8 Lipca 2019 Cześć! PIszę do Was z problemem. Jakieś pół roku temu kupiłem pas hr Magene i do tej pory wszystko działało jak powinno. Kilka dni temu pas przestał działać, no to wymieniłem baterię na inną. Po czym po 3-4 dniach znowu zgasł. Zwalilem to na stara baterię bo nie miałem nowej pod ręką. Dzisiaj włożyłem nową baterię i licznik dalej nie pokazuje pulsu. Nie wiem co się stało. Z rzeczy które zauważyłem. Licznik zaczyna widziec pas gdy docisnę go mocno i przytrzymam ręką do klatki piersiowej. Jakies sugestie co zrobić?
Eddek Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 Może opaska jest uszkodzona (przełamana w środku)? 1
Papynsky Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 @Eddekz opaską wszystko jest ok, ale jeszcze sprawdze. Wina jest chyba w czujniku - gdy próbuję wykryć go na nowo w opcjach, to komunikat"wykrywanie czujnika hr" pojawia się dopiero wtedy, gdy zdusze/wygne czujnik nawet gdy jest wypięty z pasa.
CoolBreeze Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 [mention=6749]Eddek[/mention]z opaską wszystko jest ok, ale jeszcze sprawdze. Wina jest chyba w czujniku - gdy próbuję wykryć go na nowo w opcjach, to komunikat"wykrywanie czujnika hr" pojawia się dopiero wtedy, gdy zdusze/wygne czujnik nawet gdy jest wypięty z pasa.Próbowałeś może wygiąć styk od baterii wewnątrz czujnika? Może leży już zbyt płasko i nie tyka baterii dokładnie.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Papynsky Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 @CoolBreeze Masz na myśli żeby odgiąć ten kawałek metalu po środku w stronę baterii, czy jakby go spłaszczyć?
CoolBreeze Opublikowano 9 Lipca 2019 Opublikowano 9 Lipca 2019 [mention=8081]CoolBreeze[/mention] Masz na myśli żeby odgiąć ten kawałek metalu po środku w stronę baterii, czy jakby go spłaszczyć?Odegnij w stronę baterii, do siebie. Ale z wyczuciem, żebyś nie urwał.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka W stronę baterii.Dokładnie.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1
Papynsky Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Opublikowano 9 Lipca 2019 Dzięki! Tak zrobię. Z rzeczy które jeszcze zauważyłem - ten czarny kawałek plastiku wokół tej blaszki wydaje się lekko odstawać i przy przyduszeniu wydaje coś mniej więcej na kształt kliknięcia , może go lekko podważyć i skleić na jakiś super glu? Ale najpierw spróbowałbym odgiąć blaszkę, bo o tym nie pomyślałem.
Rekomendowane odpowiedzi