Skocz do zawartości

Bryton Rider 310

Papynsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Opiontany nie sprawdzałem dokładnie tego, ale wydaje mi się że nie. Masz za to możliwość ustawienia takich rzeczy w samym brytonie. 

Opublikowano

Jak wygląda GPS w tym urządzeniu?

Czy nie gubi sygnału? Pokazuje rzeczywisty przejechany dystans? A jak z przewyższeniami?

Opublikowano
3 godziny temu, KingaM napisał:

Jak wygląda GPS w tym urządzeniu?

Czy nie gubi sygnału? Pokazuje rzeczywisty przejechany dystans? A jak z przewyższeniami?

Wg mnie bardzo precyzyjny. Nie mam żadnych zastrzeżeń.

Opublikowano

Nie wiem jak 310, ale mój 410 potrafi się na wysokości mylić, ale to może być kwestia jego ustawienia w uchwycie, jeszcze tego nie rozpracowałem do końca. W każdym razie wiem, że moje stałe miejsce startu jest 154m n.p.m. i tak mu ustawiam na start. Po powrocie do dokładnie tego samego miejsca potrafi mi się rozjechać o 5-15m. Kiedyś ruszyłem licznik na kierownicy w trakcie jazdy (w sensie, pochyliłem go bardziej na kierownicy przy jeździe po płaskim), to mi nagle na chwilę wysokość skoczyła o ponad 200m w górę :D Wróciło do właściwego poziomu, jak licznik wrócił do poprzedniej pozycji. 

Co do GPS, jest OK, mam ustawione na GPS+Glonass, to ślad stawia niemal identyczny jak mój V30, na którym mam odpalonego sports-trackera kontrolnie. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.03.2019 o 11:26, Bujak napisał:

Jest nowa aplikacja bryton active. Działa dużo lepiej niż stara.

No właśnie nie do końca.

Po nowemu nie robi mi synchro do Stravy (jest ustawione i włączone). Nie jestem w tym osobniony najwyraźniej, bo na Playu posypały się gromy w opiniach. Dodatkowo nie bardzo łapie synchro sam ze sobą, tj. apka ze stroną active.brytonsport.com. Na telefonie mam ostatni trening wgrany z licznika OK, wszystkie staty, ślad GPS itp, a na stronie wygląda to tak:

1963529516_2019-03-1919_02_44-ProgramuruchamiajcyEpicGames.thumb.jpg.c3ce0e7791e55f6157833d79bd585acf.jpg

Już chyba wolę ręczna kalibrację wysokości na starcie i dobre synchro do Stravy, niż odwrotnie :)

Opublikowano

Witam

Dwa pytania.

1.Jak ustawić kafelki?

2.Jak włączyć podświetlenie?

Polskie menu.

Opublikowano

Kafelki ustawiasz w apce po sparowaniu jej z licznikiem przez BT. Wchodzisz w opcje i tam masz pages i ustawiasz każdą osobno. Nie wiem jak jest w 310, ale w 410 da się też ustawić z poziomu licznika, ale apką jest dużo szybciej.

Podświetlenie włączasz/wyłączasz przyciskiem zasilania jak licznik już jest włączony (naciśnięcie włącza/wyłącza, przytrzymanie wyłącza licznik).

Opublikowano
19 godzin temu, Eddek napisał:

No właśnie nie do końca.

Po nowemu nie robi mi synchro do Stravy (jest ustawione i włączone). Nie jestem w tym osobniony najwyraźniej, bo na Playu posypały się gromy w opiniach. Dodatkowo nie bardzo łapie synchro sam ze sobą, tj. apka ze stroną active.brytonsport.com. Na telefonie mam ostatni trening wgrany z licznika OK, wszystkie staty, ślad GPS itp, a na stronie wygląda to tak:

1963529516_2019-03-1919_02_44-ProgramuruchamiajcyEpicGames.thumb.jpg.c3ce0e7791e55f6157833d79bd585acf.jpg

Już chyba wolę ręczna kalibrację wysokości na starcie i dobre synchro do Stravy, niż odwrotnie :)

Problem z synchro u mnie tez występuje. Bryton 330 here

Opublikowano

U mnie na 450 wszystko działa jak należy.
Gdzieś ktoś pisał, że na razie automatyczna synchronizacja działa tylko na 450 i Aero.
Zatem trzeba czekać.

Opublikowano

Dzisiaj miałem pierwszy trip z Riderem 310, mam jakąś apkę na telefonie, wszystko hula. Ale powie mi ktoś jak to zrzucić na stravę?

Opublikowano

W aplikacji Bryton -zakładka profil - account link. Tam masz możliwość zalogowania do Strava. Wtedy automatycznie się będzie przesyłać aktywność do Stravy po zrzuceniu po BT do apki Brytona. Lub można bezpośrednio po kablu wybrany plik do Stravy, Bryton widziany jako pamięć masowa

• Pomógł 1
Opublikowano

Dzięki, autosynchronizacja włączona. Rozumiem, że niedługo aktywność powinna pojawić się na stravie?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, trollu napisał:

Dzięki, autosynchronizacja włączona. Rozumiem, że niedługo aktywność powinna pojawić się na stravie?

Tak to powinno funkcjonować,u mnie bezproblemowo działa. Na starej ,poprzedniej wersji aplikacji jak również na nowej Bryton active

Edytowane przez Franki201
Opublikowano
2 godziny temu, trollu napisał:

Po nowej aktualizacji apki funkcja auto synchro moze nie dzialac. U mnie tak było/jest. Zrzucałem ostatnio ręcznie na kompa a pózniej do Stravy.

Opublikowano
1 minutę temu, Fimala napisał:

Po nowej aktualizacji apki funkcja auto synchro moze nie dzialac. U mnie tak było/jest. Zrzucałem ostatnio ręcznie na kompa a pózniej do Stravy.

Ziomki z Brytona sprzedali mi patent, który dziś przetestowałem i pykło.

1. Odpinasz apke od Stravy (wyłączasz auto-sync).
  2. Wyłączasz apkę (ja profilaktycznie zrobiłem reset telefonu, żeby mieć pewność, że apka ubita)
  3. Odpalasz apke i robisz autoryzację w Stravie od nowa
  4. Profit :)

U mnie pykło i dziś po skończonej jeździe, jak licznik zrzucił na apke, to apka po 1-2 minutach zrzuciła na Strave.

Apka o ile wiem synchronizuje na Stravę tylko nowe treningi. Te, które są na apce, ale nie były zrzucane na bieżąco pewnie się nie wgrają. No ale to zawsze można zrobić ręcznie wrzucając pliki .fit z licznika na Stravę.

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 minuty temu, Eddek napisał:

2. Wyłączasz apkę (ja profilaktycznie zrobiłem reset telefonu, żeby mieć pewność, że apka ubita)

U mnie pykło i dziś po skończonej jeździe, jak licznik zrzucił na apke, to apka po 1-2 minutach zrzuciła na Strave.

Apka o ile wiem synchronizuje na Stravę tylko nowe treningi. Te, które są na apce, ale nie były zrzucane na bieżąco pewnie się nie wgrają. No ale to zawsze można zrobić ręcznie wrzucając pliki .fit z licznika na Stravę.

Powiedz mi jeszcze, czy wiesz jak ustawić prawidłową wysokość startową?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Fimala napisał:

Powiedz mi jeszcze, czy wiesz jak ustawić prawidłową wysokość startową?

Ja ustawiam z apki. Na starej apce był do tego guzik na głównym ekranie, na nowej można włączyć auto-kalibrację (jak licznik jest włączony, to przy odpaleniu apki sama się połączy z licznikiem i poprawi, można też w ekranie ustawień zjechać w dół i tam jest opcja od kalibracji wysokości.

Można też w opcjach licznika dodać chyba do 3 predefiniowanych wysokości, które można później na szybko ustawić (przynajmniej w 410, nie wiem czy 310 ma to samo menu). Zakopane w Settings->Altitude.

Notka: kalibrację można zrobić tylko, gdy licznik nie rejestruje treningu. Ja to robię zawsze przed startem, ale ogólnie dokładność barometru pozostawia trochę do życzenia.

Edytowane przez Eddek
  • Pomógł 1
Opublikowano
W dniu 23.03.2019 o 20:12, Eddek napisał:

Bryton chyba wypuścił jakiegoś fix'a bo dzisiaj upload do Stravy działał bez zarzutu. Nie robiłem takiej kombinacji z odpinaniem apki od stravy.

Opublikowano

Czy ten licznik umożliwia ładowanie go w czasie jazdy tak, aby podczas ładowania dalej wskazywał prędkość itd.?

Opublikowano

Czy z czujnikami łączy się po bt, cz ant+?

Opublikowano
38 minut temu, Dombek napisał:

Czy ten licznik umożliwia ładowanie go w czasie jazdy tak, aby podczas ładowania dalej wskazywał prędkość itd.?

Producent podaje, że w pełni naładowany powinien działać 35h, przy liczeniu co 1 sek. zamiast smarta i z GPS+Glonass na pewno trzyma ponad 20 godzin (mój 410 od ostatniego ładowania był odpalony łącznie trochę ponad 15h na przestrzeni półtora tygodnia i wskazanie baterii nie spadło nawet do 2/3, więc jeszcze pochodzi), więc nie bardzo rozumiem dlaczego chciałbyś go ładować w trakcie jazdy :)

35 minut temu, artazy napisał:

Czy z czujnikami łączy się po bt, cz ant+?

Z czujnikami po Ant+, z telefonem po BT.

Opublikowano
3 godziny temu, Eddek napisał:

Producent podaje, że w pełni naładowany powinien działać 35h, przy liczeniu co 1 sek. zamiast smarta i z GPS+Glonass na pewno trzyma ponad 20 godzin (mój 410 od ostatniego ładowania był odpalony łącznie trochę ponad 15h na przestrzeni półtora tygodnia i wskazanie baterii nie spadło nawet do 2/3, więc jeszcze pochodzi), więc nie bardzo rozumiem dlaczego chciałbyś go ładować w trakcie jazdy :)

Z czujnikami po Ant+, z telefonem po BT.

Jeszcze go nie mam, nie wiem jak będę go używał, pytam z ciekawości w razie gdybym zapomniał naładować przed wyjazdem i po godzinie miałby się rozładować. Wożę powerbank, więc ładowanie podczas jazdy nie stanowiłoby problemu, jednak chciałbym w czasie ładowania dalej rejestrować przebieg treningu.

Opublikowano

Można ładować powerbankiem podczas jazdy.

Jeżeli licznik wykryje komputer to nic na nim nie można robić, ale jak podłączony jest do powerbanka lub ładowarki sieciowej to dalej można go obsługiwać.