Gość Opublikowano 8 Października 2019 Opublikowano 8 Października 2019 W moim wypadku apka przestała się synchronizować i nie dało się jej ponownie sparować ze Stravą. Przez ponad tydzień zgrywałem treningi po kablu. Okazało się, że miałem jeszcze starą apkę "Bryton". Pobrałem "Bryton Active" i wygląda na to, że tym razem wszystko jest ok. Jeśli macie problem z parowaniem ze Stravą, sprawdźcie jaką macie aplikację.
Szym3k Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) @iwoszudało Ci się rozwiazć problem z przesyłaniem danych? Mam to samo. Przyznałem apce Brytona wszystkie uprawnienia i nadal nic. Co ciekawe telefon w ogóle nie wykrywa licznika. tylko przez apkę Brytona jest widoczny, synchronizuje się, ale nie przesyła danych/ Pisałeś może do supportu? Ktoś może wie, gdzie wpisuje się w liczniku przejechany wcześniej dystans - ten który się zrobiło przed zakupem licznika? Edytowane 26 Grudnia 2019 przez Szym3k
Franki201 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Opublikowano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Synchronizacja, czyli z szarych konturów robi się zdjecie licznika? Wtedy widać,że się połączył. Należy wtedy uruchomić pobieranie tras poprzez tapnięcie albo na rysunek licznika lub poniżej synchronizacja. I standard należy mieć w telefonie uruchomiony gps i oczywiście BT . W liczniku też należy włączyć BT. Drugie pytanie: ustawienia,profil,profil roweru,przegląd,rower 1+2 tam jest możliwość ustawienia samemu dystansu Edytowane 26 Grudnia 2019 przez Franki201
Szym3k Opublikowano 27 Grudnia 2019 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zsynchronizowany on był i jest tylko zawieszał się na przesyłaniu tras do aplikacji. Nadalem aplikacji wszelkie możliwe uprawnienia, zrestartowałem telefon i śmiga. Dzięki za odpowiedzi.
iwosz Opublikowano 31 Grudnia 2019 Opublikowano 31 Grudnia 2019 @Szym3k nie, wrzucałem trasy przez USB na kompa i dalej do Bryton Active
Gość Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Jest problem w liczniku Bryton Rider 310 z ustawieniem daty i prawidłowej godziny. Jak ustawie na 00:30 to wtedy zegar spieszy mi w liczniku o 3,5 godziny, jeśli ustawie na +1:00 wtedy mi spieszy o 5,5 godziny, a gdy ustawie na +0:00 to spieszy mi o 4,5 godziny. A jako datę pokazuje cały czas 15 lipca. Czy to jest wina jakiejś aktualizacji ? Czy można to ustawić w jakiś sposób prawidłowo ? Proszę Was o pomoc w tej sprawie.
Franki201 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Mnie takie głupoty pokazuje,jak długo leży. Ale jak złapie satelity,połączy się z telefonem to potem wraca wszystko do normy. Dłuższą chwilę zwykle to mu zajmuje
Gość Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 @Franki201 Czyli inaczej mówiąc - jeśli licznik ten będzie sobie w domu gdzieś leżał nie użytkowany to potem będzie wariował właśnie w taki sposób. Dlatego jeśli chce się mieć poprawną datę i godzinę w tym liczniku to trzeba go cały czas na bieżąco użytkować. Tak ?
Franki201 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 U mnie tak jest. Czasem go włączam ,ot tak żeby satelity złapał. Po dłuższym przestoju szuka dłużej zasięgu
bbc Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 7 minut temu, Franki201 napisał: Po dłuższym przestoju szuka dłużej zasięgu A dłużej to ile to u Ciebie jest? Bo w moim liczniku (310) nawet regularnie używanym trwa to przed blokiem nawet ponad minutę. Mam również 330 i on łapie znacznie szybciej.
Franki201 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Ostatni raz jak go używałem,po długiej przerwie to po 3~4 km spaceru złapał sygnał. Sporo chmur było wtedy. I był w kieszeni razem z telefonem.Ale to takie ekstremum było. Tak to po przejechaniu 500 m już jest ok. A najczęściej zaraz jest git. Trudno mi dokładnie sprecyzować ,bo mam czujnik prędkości i wtedy już są cyferki😜Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/h8gUTiwIB4
Papynsky Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 Czy ktoś wie może, czy istnieje w aplikacji Brytona możliwość dodania nakładki na zdjęcie z danymi (coś takiego jak w Garminie) ?
Eddek Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Ogólnie można: Ale nie jest to idealne. Po pierwsze, co widać na załączonym obrazku, Bryton umie tylko w kwadraty, do tego mocno skalowane, bo do 800x800px i standardowo eksportuje jako .png. Po drugie, apka robi to przez opcję dzielenia się (tj. jak dodajesz foto, to ono się nie przypisuje do treningu, tylko jest wyciągane z galerii/aparatu, wrzucana jest nakładka i dalej idzie w udostępnienie (FB, Google Photos, Drive, cokolwiek) i nie jest zapisywane na telefonie. W/w foto wysłałem sobie na Drive, żeby je zachować. Więc ogólnie można, ale działa to dość słabo. 1
Papynsky Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Opublikowano 26 Maja 2020 @Eddek dzięki wielkie za pomoc! Właśnie półowalem zobaczyć jak to wygląda no i jest tak jak mówisz - nieciekawie.. Da się to jakoś może zrobić żeby wyglądało na cywilizowane poprzez zewnętrzne aplikacje? Pomijając Stravę, której nie używam.
Eddek Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 [mention=6749]Eddek[/mention] dzięki wielkie za pomoc! Właśnie półowalem zobaczyć jak to wygląda no i jest tak jak mówisz - nieciekawie.. Da się to jakoś może zrobić żeby wyglądało na cywilizowane poprzez zewnętrzne aplikacje? Pomijając Stravę, której nie używam. Endopindo I SportsTracker też mają takie opcje, mozesz tam wrzucić gpxa, dodac foty i share, ale znowu, zapis prz3s pośrednika (drive czy coś)
Papynsky Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Opublikowano 26 Maja 2020 3 minuty temu, Eddek napisał: 48 minut temu, Papynsky napisał: [mention=6749]Eddek[/mention] dzięki wielkie za pomoc! Właśnie półowalem zobaczyć jak to wygląda no i jest tak jak mówisz - nieciekawie.. Da się to jakoś może zrobić żeby wyglądało na cywilizowane poprzez zewnętrzne aplikacje? Pomijając Stravę, której nie używam. Pokaż więcej Endopindo I SportsTracker też mają takie opcje, mozesz tam wrzucić gpxa, dodac foty i share, ale znowu, zapis prz3s pośrednika (drive czy coś) Widzę, że najwygodniej, to chyba po prostu napisać na zdjęciu te dane
Eddek Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Tak dla porównania, foto oznakowane przez apki, których używam (głównie używam Stravy, ze SportsTrackerem jako główny backup, bo jako apka działa najlepiej i najmniej obciąża telefon, ale jest też najprostsza i bez obsługi czujników, Endopindo jako drugi backup): Strava - jpg, 1440x800px : Endopindo - jpg, 1024x1024px, proporcje zablokowane do 1:1: SportsTracker - jpg, 4446x2338px: Bryton - oryginalnie png, ale forum nie trawi, więc konwersja na jpg, 800x800px, proporcje zablokowane do 1:1: Oryginalne foto - jpg, 4656x2338px: https://photos.google.com/share/AF1QipPsi_s2jMy-4CJrfaQMVbpcJpQGv0Oe0jMFVySoZeqhvIec7SI5cv5EGGP8Kofnew?key=bkJVbmhscGF0Y3pHd1hOa3RRQ1p6SGRsTmQ3c1B3 Ostatecznie, jak chcesz mieć foto z konkretnym opisem, to zostaje ci dodać ręcznie w GIMPie czy coś. Pewnie będzie jakaś apka, która robi to co chcesz, ale osobiście nie szukałem, chociaż w sumie... Edyta: uprzedzając pytanie, wszystkie foty są robione na bazie tego samego przelotu wg ścieżki eksportu: Bryton Active -[.fit]-> Strava -[.gpx]-> ST/Endo. Różnice w czasie wynikają z różnej interpretacji przez każdą aplikację (czasy pauzy itp.). Edytowane 26 Maja 2020 przez Eddek 1
Bujak Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Zapisać bezpośrednio się da. Mam zainstalowany FX i mogę go wybrać zamiast udostępniania.Niestety jest jeszcze jeden zonk: pionowe zdjęcia udostępniane są bokiem.rozszerzenie PNG zmieniłem na JPG bez konwersji.
Eddek Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 Wynalazłem inną apkę do oblepiania zdjęć i nawet robi robotę. Jest co prawda bardziej pod biegaczy (przez co źle interpretuje kadencję), ale poza tym jest całkiem spoko. Link: Run Photo - Add Garmin or Strava stats to pictures Przykładowe foty z wczoraj oblepione w apce: Apka generuje .png 2800x2800px w proporcjach 1:1. Jak nazwa wskazuje - integruje się ze Stravą i Garminem, skąd bierze info o treningach. Miłe jest za to, że oryginalnego foto nie trzeba przycinać, wówczas zostawia pasy, gdzie fajnie wchodzą opisy. Foty pionowe też łapie całkiem OK, chociaż automatycznie przycina w kwadrat na środku, ale można to poprawić. Same pola są bardzo mocno personalizowane - kolory, pozycja, czcionki, przeźroczystość... Jest kilka predefiniowanych ustawień, ale każde można po wybraniu dostosować pod siebie. Niestety nie można zapisać swojego własnego szablonu, ale nie można mieć wszystkiego. Szczególnie za totalną darmoszkę, bo apka nawet nie wyświetla reklam.
Yarooo Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam. Czy macie problem z różnicą prędkości średniej i czasu jazdy między aplikacją Bryton, a Stravą. U mnie dzisiaj rekordowe 12 minut różnicy w czasie jazdy i 1km/h w prędkości średniej.
Dziaku Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 W dniu 12.06.2020 o 15:26, Yarooo napisał: Witam. Czy macie problem z różnicą prędkości średniej i czasu jazdy między aplikacją Bryton, a Stravą. U mnie dzisiaj rekordowe 12 minut różnicy w czasie jazdy i 1km/h w prędkości średniej. https://support.strava.com/hc/en-us/articles/115001188684-Moving-Time-Speed-and-Pace-Calculations?mobile_site=true jest tam opisane dlaczego średnia na liczniki różni się od średniej na stravie, w skrócie Strava patrzy tylko na czas i dane gps i przelicza punkty według własnego algorytmu nie patrzy na to co wylicza sobie licznik. Ja nagrywając jazdy w aplikacji Wahoo Fitness jak wrzucam na strave to tez mam zawsze inna średnia na wahoo i inna na stravie. Ale różnica 1kmh to dosyć sporo.
Yarooo Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam. Czy w liczniku Bryton Rider 310 można włączyć pauzę? Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Yarooo
mlgi Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Witam. Czy w liczniku Bryton Rider 310 można włączyć pauzę?Można, ale moim zdaniem jest kiepsko ulokowana (razem z przyciskiem stopu).
Kamyk94 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Czy ktoś ma problem z tym, że bryton leżąc w domu sam się włącza? Czasem nawet pokazuje prędkość z GPS jak bym się poruszał. U siebie w 450 nic takiego nie mam u żony 530 niestety ma taką dolegliwość, aktualizacje aktualne, główny support odsyła mnie do polskiego a merida nie odpisuje 🤔
Eddek Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Żeby sam się włączył, to nie, ale jak już jest włączony to potrafi pokazywać randomowe prędkości, bo ledwo łapie sygnał GPS (rower stoi w pokoju przy oknie).
Rekomendowane odpowiedzi