OywatelKC Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć Zaczęły się promocje więc pewnie jak pewnie wielu z was zdecydowałem się wymienić osprzęt. Posiadam rower typu fitness i zdecydowałem się na wybór osprzętu z szosowej grupy shimano. Mam jednak do wyboru dwie opcje: 1) Całość z grupy Tiagra 4700 (około 1100zł) 2x10 2) Korba Tiagra 4700 + reszta shimano 105 7000 + manetki (około 1200) 2x11 Pytanie po co mi tak szosowa grupa jak 105 w rowerze fitness? Moja odpowiedź i cała wątpliwość jest spowodowana tak małą różnicą w cenie (100zł), a można mieć bardziej przyszłościowe 11rzędów i nowoczesną technologię shadow. Kolejne pytanie dotyczy kompatybilności. Nie potrzebuje korby lepszej niż Tiagra ale czy ta korba będzie współpracować z 11 rzędami? I na koniec manetki. Stosując całą grupę Tiagra mam pewny wybór manetek. Problem jest jednak jakie manetki szosowe na prostą kierownicę do napędu 2x11 byłyby odpowiednie? Myślę że dość dokładnie opisałem mój problem i wątpliwości. Będę wdzięczny za każdą pomoc i opinie Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez OywatelKC Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Manetka na płaską kierownicę SL-U5000-R. Jeżeli się zastanawiasz to bierz 11rz. Korba od Tiagry powinna współpracować z 11rz kasetą. 1 Odnośnik do komentarza
kadusia Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 jesli tiagra nie podejdzie to jest jeszcze korba Shimano RS500 która plasuje się między Tiagrą a 105 a jest wg specyfikacji 11s Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi