sajekk Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Mam kolejne pytanie, może głupie może mądre 😛 Chodzi o potówke inaczej zwaną bielizną termoaktywną. Jak nosicie taką potówke, pod szelkami czy na szelkach? Wydaje mi się oczywistym, że pod, ale wolę się upewnić Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Pod i najlepiej żeby była dobrze przylegająca do ciała. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Zdecydowanie pod. Odnośnik do komentarza
sajekk Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 No to dobrze myślałem Odnośnik do komentarza
Remar-Sport Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Tak jak mowa powyżej- potówki tylko pod, tak aby jak najściślej przylegała do ciała. Dopiero wtedy tego typu odzież zda egzamin. Odnośnik do komentarza
Piotr Petr Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ja w kwestii formalno-nomenklaturowej ;-) Nie myl proszę potówki z bielizną termoaktywną. Choć obie odpowiadają za termoregulację i transport wilgoci, to priorytety mają inne ;-) Że o wyglądzie i budowie nie wspomnę ;-) 1 Odnośnik do komentarza
sajekk Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 4 godziny temu, Piotr Petr napisał: Ja w kwestii formalno-nomenklaturowej 😉 Nie myl proszę potówki z bielizną termoaktywną. Choć obie odpowiadają za termoregulację i transport wilgoci, to priorytety mają inne 😉 Że o wyglądzie i budowie nie wspomnę 😉 Rozwiń proszę tę myśl Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, sajekk napisał: Rozwiń proszę tę myśl To ja może odpowiem. Potówka, to koszulka służąca do efektywnego odprowadzania potu. Zwykle zbudowana jest jak sito i jej zadaniem nie jest ogrzewanie nas, ale właśnie takie rozprowadzanie potu, aby jak najszybciej z nas wyschnął i aby nie tworzyły się na nas mokre plamy. Przykład potówki: Bielizna termoaktywna ma za zadanie nas ogrzać, ale też powinna w miarę efektywnie odprowadzać pot. Jednak jej głównym zadaniem jest izolacja termiczna. Im lepszej jakości bielizna, tym lepiej łączy w sobie obie wyżej wymienione cechy. Bielizny termoaktywnej nie ubierzemy jednak w upał, a potówkę jak najbardziej. Przykład bielizny termoaktywnej: Ja ostatnio na biegówkach zakładałam potówkę pod bieliznę termoaktywną i bardzo ładnie zdało mi to egzamin, ale na biegówkach pot leje się strumieniami. Edytowane 12 Marca 2019 przez Gość Odnośnik do komentarza
sajekk Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Dziękuję za wyjaśnienie, logiczne to to Odnośnik do komentarza
Piotr Petr Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 O, dzięki Sziva ;-) Odnośnik do komentarza
beskidbike Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Bielizna termoaktywna nie służy tylko do "ogrzewania". Jeśli jest z odpowiedniego materiału np. Coolmax może również być używana w upały jako jedyna warstwa "chłodząca". W przeciwieństwie do tego, potówka jedyną taką warstwą raczej nie może być, chociaż...co kto lubi Odnośnik do komentarza
CoolBreeze Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Bielizna termoaktywna nie służy tylko do "ogrzewania". Jeśli jest z odpowiedniego materiału np. Coolmax może również być używana w upały jako jedyna warstwa "chłodząca"....Amen. Przekonałem się o tym, jak kiedyś przy -15 poszedłem raniutko na foty do czatowni. W szale ubierania się "na śpiocha", wbiłem się w zestaw Coolmax, a nie termo Dobrze, że działo się przed obiektywem, to temperatura się podniosła Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Co się lepiej sprawdza w kolarskiej praktyce na szosie - potówka z krótkim rękawem czy bez rękawów? Bo mam na oku w dobrych pieniądzach potówkę Castelli Prosecco Base Layer Team Sky, taką: ale się zastanawiam, czy rękaw pod obcisły rękaw koszulki kolarskiej to dobry pomysł. I czy nie ma szans, żeby wystawał. Odnośnik do komentarza
Fimala Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 9 minut temu, Łabędź napisał: Co się lepiej sprawdza w kolarskiej praktyce na szosie - potówka z krótkim rękawem czy bez rękawów? Bo mam na oku w dobrych pieniądzach potówkę Castelli Prosecco Base Layer Team Sky, taką: ale się zastanawiam, czy rękaw pod obcisły rękaw koszulki kolarskiej to dobry pomysł. I czy nie ma szans, żeby wystawał. Mysle ze to bardziej kwestia preferencji. Osobiscie wole miec potówke na tułowiu bez rekawków. Taką bym założył pod koszulke z długim rękawem ewentualnie. Odnośnik do komentarza
Bartosh Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 21 minut temu, Fimala napisał: Mysle ze to bardziej kwestia preferencji. Osobiscie wole miec potówke na tułowiu bez rekawków. Taką bym założył pod koszulke z długim rękawem ewentualnie. Ja tak samo. Spod krótkiej koszulki będzie wystawać. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Potówkę preferuję raczej bez rękawków. Odnośnik do komentarza
KingaM Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 A ja mam z rękawkami nie przeszkadzają mi: nie zwijają się, nie widać ich Odnośnik do komentarza
beskidbike Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Mój wybór to: pod koszulkę z krótkim rękawem, lepsza potówka-bezrękawnik. Pod koszulkę z długim rękawem lub bluzę, potówka z rękawami Odnośnik do komentarza
marcin.k Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Pod spodzienfi zdecydowanie !!!! W ręce wpadła mi ostatnio baselayer merino z Questsport.cc rewelacja Odnośnik do komentarza
chemania Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 brubeck spełnia swoje zadanie, polecam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi