Jarosław Okonkowski Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, jakiej apki na telefonie i jakich stron www używacie do odczytywania prognoz pogody. Przez pół roku sprawdzałem na "windy", ale w ostatnich tygodniach fatalnie idzie im przewidywanie pogody w moim rejonie. Nie wiem czy to u mnie w niecce włoszczowskiej tak trudno przewidzieć opady, czy po prostu mają losowy algorytm .... Jak macie jakieś tajne źródła co wam się fajnie sprawdzają, szczególnie mówię o opadach to dajcie cynk. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Meteo ICM Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ja używam infometeo.pl - podaje kilka prognoz z różnych źródeł, mapy radarowe itp. Sam musisz wyciągnąć wnioski 1 Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Meteo ICM jak wyżej. Nie ma nic dokładniejszego. Ewentualnie AccuWeather. 1 Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 ICM 😊 1 Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Ja używam "Pogoda & Radar". Ogólnie jestem zadowolony. W deszczowe dni jest w stanie się pomylić o 1 godzinę w opadach. Nie znalazłem do tej pory nic lepszego. Co do samych błędów w Twojej aplikacji to przy aktualnej aurze to raczej nic nadzwyczajnego. W dużych miastach gdzie punktów kontrolujących pogodę jest dużo może być w miarę. Wczoraj wracałem z pracy 6km, jak wychodziłem to było mokro i padało a jak wchodziłem do domu to już było praktycznie sucho Co pogoda miała pokazać ? Deszcz ? Słońce ? Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Yan 1 Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Yan napisał: Ja używam "Pogoda & Radar". Ogólnie jestem zadowolony. W deszczowe dni jest w stanie się pomylić o 1 godzinę w opadach. Nie znalazłem do tej pory nic lepszego. Porównaj do ICM, jestem ciekaw jak z nim wypadnie Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Jak byłem na wakacjach na Warmii i Mazurach to testowałem "Pogoda & Radar" i mogłem na niej polegać. Dobrze przewidywała do 1-2dni do przodu. 1 Odnośnik do komentarza
Eddek Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Weather Underground. Jest też apka na smerfona. WU zbiera dane w dużej mierze z prywatnych (przydomowych) stacji meteo, zarówno słabo jak i bardzo rozbudowanych. Ogólnie w moim rejonie sprawdzalność pogody jest bardzo dobra. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ten jestem zadowolony z tej Pogoda&RadarJak do tej pory w miarę skutecznie przewiduje pogodę Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, Heboket napisał: Porównaj do ICM, jestem ciekaw jak z nim wypadnie To wszystko są modele numeryczne (ICM - brytyjski, Pogoda&Radar - niemiecki) a jak wiadomo póki co nie ma modeli doskonałych. Raz jeden się walnie raz drugi. Wystarczy popatrzeć na Windy - tam można porównać wyniki 4 modeli dla wybranej miejscowości. Czasem, po dłuższych obserwacjach można dojść do "góralskiego" wniosku : będzie padać albo nie. To co fajnego jest w Pogoda&Radar to ten Radar. W oparciu o dbiciowość pokazuje opady i to nie jest prognoza tylko sytuacja aktualna. W dodatku dodano do tego piktogramy wyładowań atmosferycznych i prognozę przesuwania się tych opadów. Jako krótkoterminowe narzędzie fajna sprawa. No i taki radar dobrze monitoruje sytuacje konwekcyjne (burze) - coś co trudno z góry przewidzieć i coś co bardzo szybko się uaktywnia - w przeciwieństwie do frontów. ps. Dzis rano u mnie wg Pogoda&Radar miało być pochmurno (40% szans opadów) a trochę popadało. Wg ICM miało padać mocno od 7do 11 a o 9-tej było już po deszczyku. Selavi Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez dfq 1 Odnośnik do komentarza
Medzamir Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ja czasem patrzę na yr.no. Zazwyczaj dobrze prognozuje ale tylko zazwyczaj. Na wakacjach na 10 dni w jednym przypadku rąbnęło babola - miało nie padać. Za to w ostatnią sobotę i niedzielę 100%. Odnośnik do komentarza
Łukasz_P Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Dobra, namówiliście mnie na tą Pogodę & Radar 😀. Jutro ma padać u mnie, to porównam sprawdzalność z Meteo i AccuWeather. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Łukasz_P Odnośnik do komentarza
mariuszm Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Używam Foreca Weather od ponad roku. Jak na razie daje radę i bardzo rzadko się myli, przynajmniej na Mazowszu Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi