Hubert589 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, pare miesiecy temu kupiłem Krossa Level R1 z tarczówkami mechanicznymi Shimano Disc BR-M375. Od pewnego czasu co ok.2 tygodnie pękają w moim Krossie linki. Zacisk linki dokręcam z wyczuciem, oraz nie hamuje gwałtownie zbyt często. Proszę o jakąś poradę, bo wymiana linek co 2 tygodnie to katorga. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Takie zasadnicze pytanie w którym miejscu pękają te linki,przy zacisku,przy manetce,w połowie linki? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Kup hydrauliki, skończą się problemy z linkami Ewentualnie kup porządne linki Clarks. Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Sprawdź stan pancerzy, ślizgów. Odnośnik do komentarza
Hubert589 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 11 godzin temu, piter614 napisał: Takie zasadnicze pytanie w którym miejscu pękają te linki,przy zacisku,przy manetce,w połowie linki? Linki pękają przy zacisku, w miejscu gdzie kończy się pancerz 1 godzinę temu, Heboket napisał: Sprawdź stan pancerzy, ślizgów. Pancerze były wymienione 2 tygodnie temu, ślizgi raczej są ok. Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Założyłeś końcówki na pancerz? Odnośnik do komentarza
Hubert589 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 9 minut temu, Heboket napisał: Założyłeś końcówki na pancerz? O to chodzi? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Nie, o końcówkę, którą zakładasz bezpośrednio na pancerz Odnośnik do komentarza
Hubert589 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Nie, o końcówkę, którą zakładasz bezpośrednio na pancerz To jest ta, która jest przy klamce? Jestem zielony w tym temacie 😀 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 7 minut temu, Hubert589 napisał: To jest ta, która jest przy klamce? Jestem zielony w tym temacie 😀 To jest przykładowa końcówka pancerza Odnośnik do komentarza
Hubert589 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Teraz, SpiderMAN napisał: To jest przykładowa końcówka pancerza To takie mam założone. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Hubert589 napisał: To takie mam założone. To w takim razie najprawdopodobniej pancerz Ci przeciera linkę, trzeba go dociąć, do tego celu służą takie oto cążki. https://allegro.pl/bike-hand-yc-768-obcinaczki-linek-pancerzy-i7521472337.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgS2KIPmwVScQA92ByBmxM5zO_XbSazbdwxL7QeNOrWPxzqe1WtWPmpRoCEjwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CJunuu37lt0CFQuVGAodMeoHDA Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 O to chodzi?Wiesz o jakoś mi to ten pancerz założony krzywo wygląda nie wiem czy to zdjęcie tak oddaje czy jest to po prostu krzywo przykrecone.Rozkreć pancerz od zaciski dotknij końcówkę podkręcaj prosto, może wina leży właśnie w tej końcówce pancerza Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi