jj_jagiello Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Cześć, mam dwie opony: Continentala RaceKinga 2.2 i Maxxisa Ikona 2.2 i zastanawiam się którą mieć z przodu, a którą z tyłu. Układ klocków jest podobny w obu oponach, ale klocki Ikona zdają się być miększe, stąd wydaje mi się, że lepiej mieć Ikona z przodu. Co sądzicie? Dzięki z góry za pomoc. (pierwsze zdj - Ikon Drugie - RaceKing)
Heboket Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ja bym dał ikony na napęd a race kingi na przód Film SzajBajka o oponach: 1
PeKa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 A ja bym dał w tym zestawieniu odwrotnie, Ikona na przód, RaceKing na tył. U Daniela z Maxxisami też zrobiłbym odwrotnie, Aspen tył, Ikon przód. 1
jj_jagiello Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Heboket napisał: Ja bym dał ikony na napęd a race kingi na przód Film SzajBajka o oponach: Właśnie po obejrzeniu wczoraj tego filmu tak mnie naszło, że chyba powinno być odwrotnie bo Ikony mają miększy bieżnik
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Popieram zdanie @Heboket po namyśle i obejrzeniu tych opon dokładniejszym. U mnie jest zestaw taki: Specialized Butcher Control 2.3" z przodu https://www.specialized.com/us/en/butcher-control-2bliss-ready/p/117782 Specialized Slaughter Grid 2.3" z tyłu. https://www.specialized.com/pl/pl/slaughter-grid-2bliss-ready/p/117871 Jestem piekielnie zadowolony z tego jak te opony się zachowują tak w terenie jak i na dojazdówkach asfaltowych. Klocki boczne robią robotę w przechyłach, opona daje poczucie pewności w terenie.
-Marcin- Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zdecydowanie Ikon na tył (ma drobniejsze klocki) i RaceKing na przód (grubsze, rzadsze klocki, lepiej się oczyszczają) 1
jj_jagiello Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Rozumiem, tak też myślałem od początku kiedy je zakładałem i dopiero po ostatnim filmie Szaja nabrałem wątpliwości. Okazuje się, że niesłusznie. Dzięki za rady!
specialized34 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 20 godzin temu, SpiderMAN napisał: Popieram zdanie [mention=4516]Heboket[/mention] po namyśle i obejrzeniu tych opon dokładniejszym. U mnie jest zestaw taki:Specialized Butcher Control 2.3" z przoduhttps://www.specialized.com/us/en/butcher-control-2bliss-ready/p/117782Specialized Slaughter Grid 2.3" z tyłu.https://www.specialized.com/pl/pl/slaughter-grid-2bliss-ready/p/117871 Jestem piekielnie zadowolony z tego jak te opony się zachowują tak w terenie jak i na dojazdówkach asfaltowych. Klocki boczne robią robotę w przechyłach, opona daje poczucie pewności w terenie. @SpiderMAN pytanko długo już na oponach latasz bo mam jeszcze u siebie fas trak i musze zmienić. Myślałem o tych których piszesz lub o Ground Control 2.3 potrzebne mi na zawody i jest dylemat z racji że nie mam drugiego zestawu kół bo jeżdżę do pracy a nie chciał bym zniszczyć opon na asfalcie.
PeKa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ujeżdżam Ikony, RaceKingi widziałem, i jednak Ikon jest bardziej agresywny. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 15 godzin temu, specialized34 napisał: @SpiderMAN pytanko długo już na oponach latasz bo mam jeszcze u siebie fas trak i musze zmienić. Myślałem o tych których piszesz lub o Ground Control 2.3 potrzebne mi na zawody i jest dylemat z racji że nie mam drugiego zestawu kół bo jeżdżę do pracy a nie chciał bym zniszczyć opon na asfalcie. Przednia u mnie 1400km ponad, tylna kupiona używana w idealnym stanie jakieś 400km temu, brak znaczących oznak zużycia na obu. Dość trwałe opony, o wiele lepsze pod tym względem niż Maxxis Ardent.
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Obojętne. Obie opony są napedowe Maxxis ma większy balon przy tym samym oznaczeniu rozmiaru, więc mógłby pójść na przód.
Rekomendowane odpowiedzi