matu Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam, piszę z prośbą o radę w sprawie zakupu roweru UNIVEGA Carbon Alpina HT https://allegro.pl/rower-univega-carbon-alpina-ht-tel-783885629-i7522564036.html#thumb/5 Szukam roweru na którym będę mógł amatorsko wystartować w kilku maratonach mtb. Będzie to mój póki co jedyny rower, dlatego będę też na nim trenował na asfalcie. Szukałem czegoś aluminiowego, ponieważ obawiam się kupna używanego "karbonu" , jednak ten rower mogę osobiście obejrzeć dlatego zacząłem rozważać jego zakup. Co myślicie o używanym rowerze na ramie karbonowej i czy warto obejrzeć ten rower? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Rowerek fajny, cena może trochę za wysoka, ale pewnie coś urwać się da. Fajny rower obejrzeć zawsze warto 🙂. Co do używanego karbonu - wiadomo, może być różnie, ale jak rama jest w porządku (a Ty jesteś w stanie ocenić jej stan) to raczej nic się nie powinno dziać. Najwyżej jak strzeli kupisz aluminiowego Accenta za sześć stówek, przerzucisz osprzęt i będziesz śmigać dalej. Jak to mówią - nie ma ryzyka, nie ma zabawy ... Odnośnik do komentarza
matu Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dzięki za odpowiedź. Rozważam jeszcze Treka Superfly 6 https://www.olx.pl/oferta/trek-superfly-6-2015r-nowy-CID767-IDwVJOR.html#415e9e963f . Na jego korzyść przemawia stań (wygląda na prawie nowy) oraz wszystko co dobrego słyszałem o rowerach Treka. Według Was warto rozważyć Treka? Odnośnik do komentarza
IOO Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ten pierwszy wygląda ciekawie. Sprawdź tylko czy amor był serwisowany regularnie, najlepiej jakieś rachunki z serwisu czy coś. Odnośnik do komentarza
matu Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi