Skocz do zawartości

przerzutka tylna sora rd-r3000

Qba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie jak w sposób praktyczny odróżnić tylną przerzutkę r3000-ss od wersji gs.

dlaczego pytam? Chciałbym zmienić kasetę; teraz mam 11-28 a chciałbym zwiększyć swój "komfort" gdy będę wybierał się góry a nie chcę wymieniać przerzutki tylko samą kasetę

mam do wyboru 11-32T i 11-34T

obejrzałem dokładnie przerzutkę i nigdzie nie ma napisane jaki to wózek ( jest tylko r-3000 i kraj pochodzenia )

wiem, że krótki wózek jest kompatybilny tylko do 32T, długi do 34T

1. Jak rozpoznać jaki mam wózek? ( może ktoś z Szanownych Forumowiczów ma taki i wie jaki to jest i mógłby zmierzyć odległość między ośkami kółek)

2. czy różnica tych dwóch zębów będzie odczuwalna na podjeździe?

dziękuję za wszelkie uwagi i propozycje

Witam,

Z tego wniosek, że rower jest dobry na wszystko :). Też o tym pomyślałem i obejrzałem przerzutkę dokładnie. wyczyściłem cały wózek i nic. Nigdzie w widocznym miejscu nie ma informacji o numerze części. Z rysunku, do którego link mi wysłałeś wynika, że przerzutka gs od ss różni się tylko częścią nr8 jednym ramieniem wózka więc nie bardzo rozumiem jak zmienia się długość wózka. tak czy siak odległość między środkami osi kółek wynosi 75 mm. załączam też zdjęcia. Może lepsi specjaliści ode mnie powiedzą jaka to przerzutka.

nadal otwarte jest pytanie czy odczuwalna jest różnica miedzy 32T a 34T na ostatniej zębatce

IMG_2764.JPG IMG_2765.JPG IMG_2766.JPG IMG_2767.JPG
  • 2 lata później...