Qba Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam, Mam pytanie jak w sposób praktyczny odróżnić tylną przerzutkę r3000-ss od wersji gs. dlaczego pytam? Chciałbym zmienić kasetę; teraz mam 11-28 a chciałbym zwiększyć swój "komfort" gdy będę wybierał się góry a nie chcę wymieniać przerzutki tylko samą kasetę mam do wyboru 11-32T i 11-34T obejrzałem dokładnie przerzutkę i nigdzie nie ma napisane jaki to wózek ( jest tylko r-3000 i kraj pochodzenia ) wiem, że krótki wózek jest kompatybilny tylko do 32T, długi do 34T 1. Jak rozpoznać jaki mam wózek? ( może ktoś z Szanownych Forumowiczów ma taki i wie jaki to jest i mógłby zmierzyć odległość między ośkami kółek) 2. czy różnica tych dwóch zębów będzie odczuwalna na podjeździe? dziękuję za wszelkie uwagi i propozycje Odnośnik do komentarza
Flesz Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Praktycznie to wzrokowo. W gs ma dłuższy wózek co widać na zdjęciach http://bike.shimano.com/content/sac-bike/en/home/components11/road/sora11.html Jak nie jesteś wstanie sam ocenić to wrzuć fotkę. Odnośnik do komentarza
Qba Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 dzięki za info. jak się nie ma porównania i małe doświadczenie to trudno oceniać. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie i załączę Odnośnik do komentarza
Flesz Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Przejechałem się na rowerze i mnie olśniło, jako że to jest ta sama przerzutka różniąca się tylko długością wózka więc najlepiej po oznaczeniach części zamiennych wózka i tak GS ma oznaczenie Y5Z000080 SS ma oznaczenie Y5Z000090 http://si.shimano.com/#/pl/search/Manual?name=RD-R3000-GS&vague=1 1 Odnośnik do komentarza
Qba Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam, Z tego wniosek, że rower jest dobry na wszystko . Też o tym pomyślałem i obejrzałem przerzutkę dokładnie. wyczyściłem cały wózek i nic. Nigdzie w widocznym miejscu nie ma informacji o numerze części. Z rysunku, do którego link mi wysłałeś wynika, że przerzutka gs od ss różni się tylko częścią nr8 jednym ramieniem wózka więc nie bardzo rozumiem jak zmienia się długość wózka. tak czy siak odległość między środkami osi kółek wynosi 75 mm. załączam też zdjęcia. Może lepsi specjaliści ode mnie powiedzą jaka to przerzutka. nadal otwarte jest pytanie czy odczuwalna jest różnica miedzy 32T a 34T na ostatniej zębatce Odnośnik do komentarza
Flesz Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jak na mój gust to masz wersję GS. Wrzucam tu link do aukcji gdzie jest dokładnie obfotografowana wersja SS. Jest tam zdjęcie gdzie bardzo dobrze można określić odległość. http://www.ebay.com/itm/Shimano-Sora-RD-R3000-SS-9-Speed-Road-Bike-Rear-Derailleur-Short-Cage-Black-/291944404335 1 Odnośnik do komentarza
Qba Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Wielkie dzięki za pomoc!!!!! Odnośnik do komentarza
Adi77 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Jest różnica między 32t a 34t chociaż to tylko 2 zęby.Jeżdżę na 34t mega range a z przodu 22t i na takich przełożeniach można po ścianach jeździć.Nie ma górki i zaspy której bym nie przejechał. Odnośnik do komentarza
Huberto20 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 @Adi77 brawo to już twoja druga nagroda. 🤣🤣 Odnośnik do komentarza
Kruk Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 łoo prawie 3 lata niezły archeolog Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi