kubabike Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Cześć, Chciałbym wymienić moje stare zjechane stery na cos nowszego i lepszego tylko nie wiem jaki typ sterów posiada moja rama. Rower to Scott scale 960 z 2017r., na stronie producenta pisze: Syncros OE Press Fit / Tapered 1.5” - 1 1/8” OD 50/61mm / ID 44/55mm, są to zwykłe łożyska kulkowe z wiankiem. Czy mogę założyc stery z łożyskami maszynowymi? Stery te sa zintegrowane czy może inny rodzaj? Jakiś dobry model konkretnie polecacie? Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 3 godziny temu, kubabike napisał: Cześć, Chciałbym wymienić moje stare zjechane stery na cos nowszego i lepszego tylko nie wiem jaki typ sterów posiada moja rama. Rower to Scott scale 960 z 2017r., na stronie producenta pisze: Syncros OE Press Fit / Tapered 1.5” - 1 1/8” OD 50/61mm / ID 44/55mm, są to zwykłe łożyska kulkowe z wiankiem. Czy mogę założyc stery z łożyskami maszynowymi? Stery te sa zintegrowane czy może inny rodzaj? Jakiś dobry model konkretnie polecacie? Pozdrawiam Kuba Wygląda na to, że potrzebujesz ZS44 góra i ZS55 na dole. Niestety ZS55 w porównaniu do ZS56 jest mało popularne. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Np. XCL HS-108 Półzintegrowane z łożyskami maszynowymi. Taka hybryda. Najpierw wprasowujesz miski łożysk potem wkładasz same łożyska. Wymiar dolnego mało popularny, wiec niestety tanio nie będzie jeśli chciałbyś pójść w łożyska maszynowe. Odnośnik do komentarza
Pinifarina Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Scale 2017 nie powinieneś zjechać sterów. Rozłóż wyczyść korozję i brud. Będą jak nowe. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez Pinifarina 1 Odnośnik do komentarza
stratos37 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) Proszę Kolegów o fachową poradę, ponieważ muszę wymienić stery w rowerze, korzystając z okazji chciałbym zamontować coś lepszego. Rower Scott Scale Elite 29er -stery Ritchey OE 1 1/8“, semi integrated 44/50mm. W związku z powyższym co proponujecie, żeby nie było problemów z montażem itp.itd. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez stratos37 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi