Skocz do zawartości

Jakie stery będą pasowac do ramy?

kubabike

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym wymienić moje stare zjechane stery na cos nowszego i lepszego tylko nie wiem jaki typ sterów posiada moja rama. Rower to Scott scale 960 z 2017r., na stronie producenta pisze: 

Syncros OE Press Fit / Tapered 1.5” - 1 1/8” OD 50/61mm / ID 44/55mm, są to zwykłe łożyska kulkowe z wiankiem. Czy mogę założyc stery z łożyskami maszynowymi? Stery te sa zintegrowane czy może inny rodzaj? Jakiś dobry model konkretnie polecacie?

Pozdrawiam Kuba

3 godziny temu, kubabike napisał:

Cześć,

Chciałbym wymienić moje stare zjechane stery na cos nowszego i lepszego tylko nie wiem jaki typ sterów posiada moja rama. Rower to Scott scale 960 z 2017r., na stronie producenta pisze: 

Syncros OE Press Fit / Tapered 1.5” - 1 1/8” OD 50/61mm / ID 44/55mm, są to zwykłe łożyska kulkowe z wiankiem. Czy mogę założyc stery z łożyskami maszynowymi? Stery te sa zintegrowane czy może inny rodzaj? Jakiś dobry model konkretnie polecacie?

Pozdrawiam Kuba

Wygląda na to, że potrzebujesz ZS44 góra i ZS55 na dole.

Niestety ZS55 w porównaniu do ZS56 jest mało popularne.

• Pomógł 1

Np. XCL HS-108

Półzintegrowane z łożyskami maszynowymi. Taka hybryda. Najpierw wprasowujesz miski łożysk potem wkładasz same łożyska.

Wymiar dolnego mało popularny, wiec niestety tanio nie będzie jeśli chciałbyś pójść w łożyska maszynowe.

• 9 miesięcy temu...

Proszę Kolegów o fachową poradę, ponieważ muszę wymienić stery w rowerze, korzystając z okazji chciałbym zamontować coś lepszego. Rower Scott Scale Elite  29er  -stery Ritchey OE 1 1/8“, semi integrated 44/50mm. W związku z powyższym co proponujecie, żeby nie było problemów z montażem itp.itd.   

Edytowane przez stratos37