Skocz do zawartości

Bluebrid Dartmoor

Piwko

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka jakie polecanie dodatki jakieś by najlepiej pasowały jeśli chodzi o kolor np końcówki zacisku na lince lub jaki kolor gripow może kapsla? 

Rama będzie koloru scout green

dartmoor-rama-bluebird.jpg

Edytowane przez Piwko
4 minuty temu, piter614 napisał:

Fajna rama bardzo mi się podoba, będę obserwował wątek 🧐

Tz obczaj sobie wątek nasze rowery na forum tam mam opisanego mojego dartmoor Primal plus 27.5 na kolach 29" też składanego. I właśnie większość części będę przedział do nowej ramy. Chciałbym opony zmkenic na szersze bo mam 2.35 z.przodu a tył 2.3 i chciałbym 2.4 2.45 jak są i jak się zmieszczą tzn włożyć. 

Niestety już zaczynają się problemy rama pod koła 27.5 plus i 29 posiadam koła 29 i... Nie mieszczą się do ramy z tyłu rz wchodzi na ośkę itp ale opona obdziera o rame szerokość 2.3...I chyba reklamacja 🙁

BBB03246-FD0A-4E24-8F61-60ECB8AF6B30.jpeg

No dobra ale co ja mam teraz z tym zrobić pisze ze wejdą koła 29 a nie wchodzą... A mam dokładnie 2.35 opone

Koła 27,5 wchodzą w grę ale... Mam amor aurona niby pod 27.5 i 29 ale prześwit będzie i tak duży w niczym to nie bezie przeszkadzać?

Edytowane przez Piwko

Ramę zamawiałeś gdzieś do sklepu czy przyszła do domu?Teraz zależy od ciebie czy chcesz ramę zostawić czy zwrócić ?

Tylko jak zwrócisz masz jakąś inną na oku?

Raczej nie sądzę by w czymś to przeszkadzało ,jeżeli jest pod 27,5/29 powinno być wszytko ok

Niby piszą, że 29 wejdzie ale szkopół tkwi z cyferkach. Są producenci co podają max 2.3" przy 29er. Dla mnie to chore ale co zrobić. Opona/koło w terenie pracuje i będzie niszczyć widełki. Nie wiem gdzie jeżdzisz ale rozważ średnie koło z szeroką obręczą wew do 35mm i oponę 2,35 a nawet 2,5". 

Po prostu jak coś jest do wszystkiego to...  Albo się projektuje ramy 29 pod ten standard włącznie z rozmiarami takimi jak 2,5" albo pod 27+. Jak dadzą za dużo miejsca to niezadowolony będzie znowu ten co wsadzi średnie koło na 2,3" bo "szpary" będą bić po oczach.  

Można uznać ze problem się udało rozwiązać.😊 opona innego producenta np maxis rozwiązały spraw w rozmiarze 2.25 bo schwalbe 2.35 się nie mieści w tej ramię ponieważ mają oni zawyżane wymiary szerokości i w rzeczywistości balon wychodzi ponad 2.4. Muszę teraz opone zamówić i będzie cacy 😉

• Lubię to! 1
Godzinę temu, Piwko napisał:

A.ty na czym śmigasz lub co masz w planach? Narazie czekam na opone w wtorek będzie 😉

Kross soil 1 taki typowy ścieżkowiec jednak dobrze sobie radzi z trasami enduro , może kiedyś zmienię ramę na taką z większym skokiem ale wszytko zależy od tego czy będzie mi to potrzebne.

Tutaj masz link

Rower złożony! Oto efekt końcowy. Na szczęście opona 2.25 maxxis się zmieściła. Ale jest naprawdę mało choć wystarczająco miejsca takie minimum jakie może być. Boli tylko fakt że tam jest tak "cięka" opona 😉

4E02D91D-8C6C-470D-A0F2-38B2E5E1F257.jpeg 3297787E-F0B0-4960-A143-06B25E8244F9.jpeg B3787696-37CD-48D4-B89E-104D496CABBA.jpeg 3177D115-CC38-473F-A745-7C5F0C877BBC.jpeg
  • Lubię to! 1