Piwko Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Hejka jakie polecanie dodatki jakieś by najlepiej pasowały jeśli chodzi o kolor np końcówki zacisku na lince lub jaki kolor gripow może kapsla? Rama będzie koloru scout green Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Piwko Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Składasz rower? przewody zielone ?https://www.cyklomania.pl/jagwire-przewod-hydrauliczny-mountain-pro-zielony-3000mm,id7119.html Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Tak składam 😁 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Fajna rama bardzo mi się podoba, będę obserwował wątek 🧐 Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 4 minuty temu, piter614 napisał: Fajna rama bardzo mi się podoba, będę obserwował wątek 🧐 Tz obczaj sobie wątek nasze rowery na forum tam mam opisanego mojego dartmoor Primal plus 27.5 na kolach 29" też składanego. I właśnie większość części będę przedział do nowej ramy. Chciałbym opony zmkenic na szersze bo mam 2.35 z.przodu a tył 2.3 i chciałbym 2.4 2.45 jak są i jak się zmieszczą tzn włożyć. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Widziałem go nawet kiedyś tam napisałem Teraz czekam na relacje z nowego nabytku Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Niestety już zaczynają się problemy rama pod koła 27.5 plus i 29 posiadam koła 29 i... Nie mieszczą się do ramy z tyłu rz wchodzi na ośkę itp ale opona obdziera o rame szerokość 2.3...I chyba reklamacja 🙁 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Daj link do ramy? Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) https://velo.pl/dartmoor/bluebird Chodź tu szerokość w.sumie nic nie ma bo na wysokość się nie zgadza... Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Piwko Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Czyli Dartmoor nie uczy się na błędach. Z Blackbirdem było to samo. Szersze opony nie mieściły się w rame. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Lipa i to całkiem spora , chyba że zostaniesz na kołach 27,5 ? Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Jestem ciekawy jak w moim fuel ex5 bedzie jak wymienie swoje plusowe na 29😀 Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) No dobra ale co ja mam teraz z tym zrobić pisze ze wejdą koła 29 a nie wchodzą... A mam dokładnie 2.35 opone Koła 27,5 wchodzą w grę ale... Mam amor aurona niby pod 27.5 i 29 ale prześwit będzie i tak duży w niczym to nie bezie przeszkadzać? Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Piwko Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ramę zamawiałeś gdzieś do sklepu czy przyszła do domu?Teraz zależy od ciebie czy chcesz ramę zostawić czy zwrócić ? Tylko jak zwrócisz masz jakąś inną na oku? Raczej nie sądzę by w czymś to przeszkadzało ,jeżeli jest pod 27,5/29 powinno być wszytko ok Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Rama kupiona w sklepie ale przyszła do domu Chyba żeby jeszcze gumę na 2.3 zmienić... Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Niby piszą, że 29 wejdzie ale szkopół tkwi z cyferkach. Są producenci co podają max 2.3" przy 29er. Dla mnie to chore ale co zrobić. Opona/koło w terenie pracuje i będzie niszczyć widełki. Nie wiem gdzie jeżdzisz ale rozważ średnie koło z szeroką obręczą wew do 35mm i oponę 2,35 a nawet 2,5". Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Wydaje mi się że nie przewidzieli tego by wkładać koło 29 Ja mam 27,5/2,35 u siebie całkiem pancerne koła Odnośnik do komentarza
Ares Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Po prostu jak coś jest do wszystkiego to... Albo się projektuje ramy 29 pod ten standard włącznie z rozmiarami takimi jak 2,5" albo pod 27+. Jak dadzą za dużo miejsca to niezadowolony będzie znowu ten co wsadzi średnie koło na 2,3" bo "szpary" będą bić po oczach. Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Można uznać ze problem się udało rozwiązać.😊 opona innego producenta np maxis rozwiązały spraw w rozmiarze 2.25 bo schwalbe 2.35 się nie mieści w tej ramię ponieważ mają oni zawyżane wymiary szerokości i w rzeczywistości balon wychodzi ponad 2.4. Muszę teraz opone zamówić i będzie cacy 😉 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Czekam na dalsze recacje z niecierpliwością Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 A.ty na czym śmigasz lub co masz w planach? Narazie czekam na opone w wtorek będzie 😉 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Godzinę temu, Piwko napisał: A.ty na czym śmigasz lub co masz w planach? Narazie czekam na opone w wtorek będzie 😉 Kross soil 1 taki typowy ścieżkowiec jednak dobrze sobie radzi z trasami enduro , może kiedyś zmienię ramę na taką z większym skokiem ale wszytko zależy od tego czy będzie mi to potrzebne. Tutaj masz link Odnośnik do komentarza
ahaja Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Piwko Poczytaj o Dartmoor'ach na endurorider.pl ... ten problem nie dotyczy tylko Bluebirda a tłumaczenie 'konstruktora' jest co najmniej dziwne. Oby nowa guma się zmieściła. Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Oby oby jak nie to hmmm oddam rame Chyba... Odnośnik do komentarza
Piwko Opublikowano 4 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Rower złożony! Oto efekt końcowy. Na szczęście opona 2.25 maxxis się zmieściła. Ale jest naprawdę mało choć wystarczająco miejsca takie minimum jakie może być. Boli tylko fakt że tam jest tak "cięka" opona 😉 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi