g_regor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Witam Wszystkich, to moja pierwsza wypowiedź na forum :). Chcę wymienić korbę i suport i za cholerę nie wiem co wybrać. Obecnie fsa dyna drive 48/36/26-wiekowy element. Ambicję mam żeby nie kupić cięższego i gorszego jakościowo. Napęd 9 rzędowy ilość zębów jak wyżej ewentualnie przełknę 48/38/28. Dopuszczam również wymianę samych blatów, ale obawiam się czy mocowania będą kompatybilne i bardziej się boję o przesunięcie w osi korby niż o rozstaw otworów. Co radzicie odnośnie tych dwóch opcji? Odnośnik do komentarza
IOO Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Szukaj shimano z zewnętrznymi łożyskami i przelotową osią. Chyba od aliwio zaczynają się przelotowe osie i jest 9 rzedowa. Odnośnik do komentarza
g_regor Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Wybrałem https://allegro.pl/shimano-deore-fc-m591-fc-m590-48-36-26-175mm-czarn-i6891546823.html. Jaki twardy łańcuch 9rz kupić do tej korby? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 8 godzin temu, g_regor napisał: Jaki twardy łańcuch 9rz kupić do tej korby? Każdy 9rz łańcuch będzie dobry, nie warto przepłacać Odnośnik do komentarza
PeKa Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Bardzo dobry wybór! Jeśli o łańcuchach mowa, to szczerze będę polecał KMC, które użytkuję od wielu lat. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi