hazok Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Forumowice pomocy ! Czy ktoś wie jak sobie poradzic z takim problemem, mianowicie: w mojej przerzutce od jakiegos czasu dzieje sie cos takiego ze dole kółeczko samo sie dokreca przez to po kilkunastu kilometrach jedzie sie jakby na zaciagnietym ręcznym. wtedy trzeba zejsc i imbusem poluzowac śrube. ale znowu po kilkunastu kilometrach dzieje sie co samo. Jaka moze być tego przyczyna ? W niedziele maraton wiec chcialbym sie z tym uporac bo szkoda czasu na schodzenie z rowera podczas scigania:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Kkaaeell Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Przykrec srubke z klejem do gwintow Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nawet przy maksymalnym odkręceniu kółeczko powinno się kręcić. Wygląda to na zużyte / źle złożone kółeczko Odnośnik do komentarza
hazok Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 6 minut temu, Heboket napisał: Nawet przy maksymalnym odkręceniu kółeczko powinno się kręcić. Wygląda to na zużyte / źle złożone kółeczko Rozumie ze mialo byc dokreceniu a nie odkreceniu. u mnie jak dokrece na maxa to zacisne go całkowicie ze sie wcale nie obraca.... Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Teraz, hazok napisał: Rozumie ze mialo byc dokreceniu a nie odkreceni Dokładnie, sorka 1 minutę temu, hazok napisał: u mnie jak dokrece na maxa to zacisne go całkowicie ze sie wcale nie obraca.... Niestety wygląda jakby metalowa tulejka była za krótk. Rozkrecales je kiedyś ? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie pozamieniałeś tulejek przypadkiem? Górna tulejka jest węższa. Odnośnik do komentarza
Pinifarina Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Może pod przykrywkami masz brud. Przez co po złożeniu są szersze niż oś ślizgowa. Najlepiej wyrzuć i kup na łożyskach do XT poprawi to wiele w zmianie biegów i spokój na wieki Odnośnik do komentarza
hazok Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 pod przykrywkami raczej jest czysciutki bo na bierzazo to czyszcze. kurde chyba ze te tulejki pozamienialem. Nic no musze do garażu i pogrzebac Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Obstawiam że jest jak pisał luka kolega może czyści ostatnio napęd? Sam kiedyś pomieszałem tulejki i wtedy jedno kółko się nie kręciło po skręceniu Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 2 minuty temu, hazok napisał: pod przykrywkami raczej jest czysciutki bo na bierzazo to czyszcze. kurde chyba ze te tulejki pozamienialem. Nic no musze do garażu i pogrzebac Rozkręć i zobacz, miałem podobną przygodę z moją Acerą starą - dolną tulejkę dałem do górnego kółeczka i się zblokowało Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 I jak? Naprawił? Odnośnik do komentarza
hazok Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 wszystko jasne !! uwaga uwaga, zapomnialem wlozyc tulejki ! jezdzilem bez niej. Oczywiscie orginalna sie zagubiła ale mialem z innej przerzutki jednak wymagala rozwiertania deikatnie kółeczka. teraz wszystko juz śmiga jak nalezy :)) Dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 No ładne mecyje 😉 Kup na zaś nowy komplet. Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Super, że udało Ci się naprawić. Miłej jazdy 😊 Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi