Skocz do zawartości

[Wyczerpany] Problem z Shimano slx shadow plus

hazok

Rekomendowane odpowiedzi

Forumowice pomocy !  

Czy ktoś wie jak sobie poradzic z takim problemem, mianowicie: w mojej przerzutce od jakiegos czasu dzieje sie cos takiego ze dole kółeczko samo sie dokreca przez to po kilkunastu kilometrach jedzie sie jakby na zaciagnietym ręcznym. wtedy trzeba zejsc i imbusem poluzowac śrube. ale znowu po kilkunastu kilometrach dzieje sie co samo. Jaka moze być tego przyczyna ?

W niedziele maraton wiec chcialbym sie z tym uporac bo szkoda czasu na schodzenie z rowera podczas scigania:) 

Pozdrawiam

6 minut temu, Heboket napisał:

Nawet przy maksymalnym odkręceniu kółeczko powinno się kręcić. Wygląda to na zużyte / źle złożone kółeczko 

Rozumie ze mialo byc dokreceniu a nie odkreceniu. u mnie jak dokrece na maxa to zacisne go całkowicie ze sie wcale nie obraca....

Teraz, hazok napisał:

Rozumie ze mialo byc dokreceniu a nie odkreceni

Dokładnie, sorka 

1 minutę temu, hazok napisał:

u mnie jak dokrece na maxa to zacisne go całkowicie ze sie wcale nie obraca....

Niestety wygląda jakby metalowa tulejka była za krótk. Rozkrecales je kiedyś ? 

2 minuty temu, hazok napisał:

pod przykrywkami raczej jest czysciutki bo na bierzazo to czyszcze. kurde chyba ze te tulejki pozamienialem. Nic no musze do garażu i pogrzebac

Rozkręć i zobacz, miałem podobną przygodę z moją Acerą starą - dolną tulejkę dałem do górnego kółeczka i się zblokowało 

wszystko jasne !! uwaga uwaga, zapomnialem wlozyc tulejki ! jezdzilem bez niej. Oczywiscie orginalna sie zagubiła ale mialem z innej przerzutki jednak wymagala rozwiertania deikatnie kółeczka. teraz wszystko juz śmiga jak nalezy :)) 

Dziekuje za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...