Skocz do zawartości

Trasa 100km z Poznania

Yan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam trasy która startuje i kończy się w Poznaniu. Głównie chodzi mi o sprawdzone trasy które nie idą po głównych drogach i jest względny spokój w tygodniu. Mam rower przełajowy więc nie musi to być idealny asfalt. Mile widziane ślady na stravie czy innym portalu.

Opublikowano

Trasery wszelakie nie zawsze dobrze wyznaczają trasy. Bardziej mi chodzi o coś sprawdzonego.

Opublikowano
strava.png

Asfaltowa trasa,  wychodzi 85km w jedną stronę ale zawsze można zawrócić szybciej ;)

Opublikowano (edytowane)

ja robilem ostatnio trasę z Golęczewa do Kórnika (przez rondo starołęka, koninko, borówiec) i wyszło mi 115km w obie strony. przyjemna  trasa od ronda do Kórnika. dość płaska, po drogach głównie służących do dojazdu do magazynów więc ruchu jako takiego nie było (kilka tirów i busy pracownicze)

Często robię także trasę (ale to duży ruch) Golęczewo (tu mieszkam) - Oborniki - Wronki - Szamotuły - Rokietnica (jest to pętla 90km)

Trasa Poznań - Oborniki - Wronki - Szamotuły - Cerekwica - Poznań ma 120km. Jak potrzebujesz towarzysza to jestem chętny :)

Edytowane przez kadusia
Opublikowano

Wstępnie wyznaczyłem sobie trasę 99km https://www.komoot.com/tour/44241410

Ostatecznie zrobiłem 88km bo nie miałem dzisiaj dnia do jeżdżenia. Do samych Szamotuł mogę trasę polecić. Droga która odbijała na Chlewiska okazała się polną a nie asfaltową (50-55km) i tak właśnie ustawiłem trasę prosto do domu. Poleciałem na Rokietnicę, Kierz i byłem juz w Poznaniu. Polecam drogę na jeziorek Kierskim - trochę górek ale zero samochodów :)

Dziękuje wszystkim za sugestie i na pewno przy kolejnych trasach będę się posiłkował waszymi wpisami.

Macie może jakieś ulubione trasy?

Opublikowano

uwielbiam trase (jak i wielu kolarzy, w ladna pogode to jeden za drugim) z kiekrza do poznania przez strzeszynek. dobry asfalt, lekkio pofałdowany teren, oprócz przejazdu kolejowego nie ma żadnych postojów. generalnie 10km jedziesz i jedziesz.