Yacko Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się nad zakupem używanego Treka Procaliber 6 2018 w rozmiarze 18,5". https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/procaliber/procaliber-6/p/21816/ Mój wzrost to 180cm i 85cm przekrok. Według tabeli producenta bardziej wskazany dla mnie rozmiar 19,5". Niestety nie mam okazji się przymierzyć do tej ramy, może ktoś z Was o podobnym wzroście przymierzał się do obydwu ram i może coś powiedzieć na ten temat ? Zależy mi na pozycji bardziej aero - rowerem chciałbym tez sporo jeżdzić po asfalcie. Edytowane 26 Sierpnia 2018 przez Yacko Odnośnik do komentarza
Michal2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Yacko napisał: Zależy mi na pozycji bardziej aero - rowerem chciałbym tez sporo jeżdzić po asfalcie. Nie pomyliłeś rowerów ??? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Yacko napisał: Zależy mi na pozycji bardziej aero - rowerem chciałbym tez sporo jeżdzić po asfalcie. Ile mniej więcej tygodniowo godzin na szose a ile w teren? Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mam już crossa i szosę. Bez wnikania w szczegóły szukam teraz MTB 29 cali, który zapewni dość mocno pochyloną pozycję. Prosiłbym o odpowiedzi osób mających styczność z Procaliber 6 lub o podobnej geometrii. Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 co rozumiesz przez rozmiar M? Trek ma oznaczenia cyfrowe i wg nich i ich tabel powinieneś wybierać rozmiar. Miałem X-calibra, teraz mam fuel ex'a - 183cm/83cm - ramy 19.5. Na 21 będziesz raczej zbyt wyciągnięty, 18.5 niewiele się różni ale jednak. Odnośnik do komentarza
revolta1 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 21.5 na pewno bedzie za duza . ja mam 21.5 rozmiar w treku . wzrost 188cm i 89przekrok . i zeby bylo idealnie skrocilem mostek Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Już poprawiłem rozmiary, które rozważam to 18,5 i 19,5. Odnośnik do komentarza
Michal2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Mam identyczne parametry co Ty, osobiście wybrałbym 18,5 ale jak chcesz mieć bardziej pochylona pozycję to dla Ciebie jest 19,5 i ewentualne korekty mostkiem, ale i tak to jest wróżenie z fusów, bo przy tym wzroście moim zdaniem jesteś idealnie pomiędzy 18,5/19,5 więc wybór zależy od preferencji... Odnośnik do komentarza
Yacko Opublikowano 28 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Ciągle się zastanawiam nad tym modelem. Obecnie można na wyprzedażach kupić za 5 tys. zł. Dużo szukałem i żadnej alternatywy oprócz Kellys GATE 50,70,90 z tak nowoczesną ramą i osprzętem na tym poziomie nie znalazłem. Może ktoś z Was jako były/obecny użytkownik poleci jednak coś innego? W Kellys nie podoba mi się za bardzo malowanie, w Treku pressfit i niesymetryczne spłaszczenie rury podsiodłowej - wygląda trochę jak po dzwonie. Edytowane 28 Września 2018 przez Yacko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi