Skocz do zawartości

[Wyczerpany] Spodnie długie + koszulka z długim rękawem - x-Tiger

Bulka159

Rekomendowane odpowiedzi

Siema Szajbajki!

Zaczynam dopiero co przygodę z kolarstwem szosowym i chciałbym się Was o coś poradzić. Czytałem na forum dobre opinie na temat spodenek krótkich na szelkach firmy x-tiger z aliexpress i mam zamiar sobie takowe zakupić. Aczkolwiek z racji tego, że zbliża się jesień, chciałem zapytać czy korzysta może ktoś z ichnich długich gaci i koszulki z długim rękawem? Mają kilka modeli, na jednych pisze, że nadają się na wiosnę/jesień, a na innych że typowo na zimę. Rzucam linki:

Wiosna/jesień: https://www.aliexpress.com/store/product/X-Tiger-2018-Pro-Cycling-Jersey-Set-Long-Sleeve-Mountain-Bike-Clothes-Wear-Maillot-Ropa-Ciclismo/2184149_32677117782.html?spm=2114.12010612.8148356.5.204d58fbridneW

Zima: https://www.aliexpress.com/store/product/X-Tiger-Winter-Thermal-Fleece-Cycling-Set-Bike-Clothes-MTB-Bicycle-Clothing-Cycling-Jersey-Set-Maillot/2184149_32677885161.html?spm=2114.12010612.8148356.1.ec7b58fb6L6pmq

Tak się zastanawiam które wybrać, przy założeniu, że nie mam zamiaru jeździć jak będzie chłodniej niż te powiedzmy 10 stopni na zewnątrz bo i tak planuje zakupić sobie trenażer na zimę. Wydaje mi się, że te na zimę będą chyba zbyt ciepłe? Tam chyba jakaś polarowa podszewka jest. Nie chcę wydawać od razu sporo kasy z racji tego, że na rower też trochę już wydałem itp potrzebne rzeczy typu kask etc. A o spodenkach x-tiger wiele dobrego idzie wyczytać, a kosztują całkiem niewiele.

Czy opcja typu zestaw jesień/wiosna + ew. lekka kurtka od wiatru to lepsze wyjście? Dodam jeszcze, że nie przewiduje wyjazdów w deszczową pogodę ;)

Z góry dzięki za jakieś porady.

Pozdro!

Edytowane przez Bulka159
4 godziny temu, Bulka159 napisał:

Aczkolwiek z racji tego, że zbliża się jesień, chciałem zapytać czy korzysta może ktoś z ichnich długich gaci i koszulki 

Długie gacie są niepraktyczne z powodu braku możliwości oddania moczu bez rozbierania. Polecam tobie na zimniejsze dni rękawki i nogawki. Na jeszcze bardziej zimne dni sprawdza się świetnie koszulka ocieplona z linku oraz ocieplone nogawki. 

Dzięki Ci za odpowiedź. W sumie o tym w taki sposób nie myślałem bo jeszcze mi się nie zdarzyło po drodze zatrzymywać za potrzeba :) w takim razie pozostanę przy krótkich gaciach i koszulce i zakupie rękawki i nogawki.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Temat uważam za zamknięty. Zamówiłem krótkie gacie i krótką koszulkę + rękawki oraz kurtkę od wiatru/deszczu. Bardziej uniwersalny zestaw. Na przyszły sezon będę już mądrzejszy o jakieś doświadczenia to wtedy pomyślę o cieplejszych ciuchach w razie czego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...