XiaomiLepsze Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Mam okazję kupić właśnie ten rower w cenie 1200zl, myślałem żeby trochę w niego zainwestować (pierwsze napęd, później amortyzator i odchudzanie). Jeżdżę głównie po lasach, dużo zjazdów i podjazdów. Słyszałem, że niektóre Krossy lubią sobie pęknąć, jest tak z tą ramą? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 pękały stare. Co do rozbudowy - napęd czy amortyzator zawsze można wymienić ale trzeba pamiętać, że to podstawowa rama, szału nie robi. Ot taki rower dla amatora do szwendania się po lasach 1 Odnośnik do komentarza
XiaomiLepsze Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ważę ok. 70kg, na ścieżkach zbytnio nie szaleje (dropy itp.). Ważna jest dla mnie komfortowa geometria i niska waga (problemy z kręgosłupem). Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 nie wiem co ma waga do problemów z kręgosłupem. Co do geometrii to fakt, pamiętaj też o tym, że im bardziej wyprostowana pozycja a nierówności/przeszkody będziesz przyjmował na siedząco - wszystko idzie w kręgosłup. Jeśli pojawią się jakieś problemy z bólem to rozważ sztycę amortyzowaną. Co do szaleństw to mam nadzieję, ten rower nie nadaje się do ostrego traktowania w terenie Odnośnik do komentarza
XiaomiLepsze Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jaki jest koszt najtańszej sensownej sztycy amortyzowanej?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jaki jest koszt najtańszej sensownej sztycy amortyzowanej?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaSztyce amortyzowanaCzyli coś takiego?Musisz podać wymiary rury podsiodelkowej Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 z sztycą nie szalałbym od razu każdy przypadek jest inny ale ja mam problem z 2 dyskami w odcinku lędźwiowym i rower nic nie przeszkadza. Teraz mam fulla ale wcześniej jeździłem na ht i też było ok. Dobra technika czyli praca na nogach i podnoszenie 4 liter na przeszkodach i nie będzie problemu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi