Skocz do zawartości

Klocki półmetaliczne do br-m640

Bartek4212

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zatłuściłem moje klocki żywiczne w tytułowych hamulcach zee, więc w najbliższym czasie chciałbym zmienić na jakieś nieco mocniejsze oraz, aby nie piszczały (odtłuszczałem zarówno je jak i tarczę). Tarcza to sm-rt76 203mm. Nie chce mieć w pełni metalicznych, gdyż do końca ich nie wykorzystam. Poprosiłbym o polecenie jakiś dobrych i sprawdzonych klocków :).

W dniu 25.08.2018 o 21:27, Ares napisał:

Mam bardzo pozytywne doświadczenia z żywicznymi i metalicznymi klockami Baradine w tych hamulcach ale z inną tarczą. W obu przypadkach nic a nic nie piszczało. Półmetaliki mają symbol DS-43.  

Znalazłem je i mają trochę (jak na innej marki klocki) niską cenę - niższą od żywicznych shimano. Rozpatrzyłbym jednak pozostałe propozycje :)

Proszę sobie darować tą złośliwość. Naciąłem się parę razy na słabej jakości (sugerowałem się ceną) części rowerowe i chciałbym tego uniknąć. Nie chodzi o to, że są za tanie - a już na pewno droższe od tamtych Baradine. Napisałem ten wątek po to, aby rozpatrzyć kilka propozycji.

Co do tanich klocków
Miałem hame db3 kupowałem klocki w sklepie nie pamiętam za ile ale granica 45 zł, pojechałem na srebna górę klocki znikły
Znajomy mówił że po co przepłacać kup na aliexpress kupiłem 4 komplety za 24 zł
Dwa dni jazdy po srebrnej klocki prawie tego nie odczuły taki mały fenomen, mój młody na jednym komplecie jeździ już 6 miesięcy. A hamulce używa cały czas
To tyle nie ma się co sugerować ceną

Bartek co do firmy EBC nie tylko ja na tym forum z nich korzystam

9 godzin temu, Bartek4212 napisał:

Proszę sobie darować tą złośliwość. Naciąłem się parę razy na słabej jakości (sugerowałem się ceną) części rowerowe i chciałbym tego uniknąć. Nie chodzi o to, że są za tanie - a już na pewno droższe od tamtych Baradine. Napisałem ten wątek po to, aby rozpatrzyć kilka propozycji.

W sumie mnie obrażasz ale chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie chcesz, nie kupujesz ale nie robisz głupich aluzji do ceny. Czy firma Baradine do firma "krzak"? Polecam zapoznać się z tym co robią, jak szeroki mają asortyment i od kiedy robią a dopiero potem pisać o rzekomo słabej jakości na podstawie ceny. Ja też kolego nie jeżdzę wokół bloku i jak coś polecam na tym forum to jest sprawdzone zarówno przeze mnie jak i innych z którymi śmiagam lub mam inny kontakt.