pewu Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Hej, Potrzebuje drobnej porady bo nie mam dużego doświadczenie, próbuje doregulować przednią przerzutkę shimano 105 i pomimo skrajnego ustawienia prowadnicy za pomocą śrubki L dalej obserwuje lekkie obcieranie w położeniu 1x1 do 1x3. Łańcuch nie obciera o metal bo tam jest taka plastikowa nakładka na prowadnicy ale i tak mam wrażenie że coś jest nie tak. Co można jeszcze z tym zrobić ? zalączam zdjecie poglądowe: Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Poluzować linkę delikatnie. Jakie masz klamkomanetki, też 105tkę, który model? Nie mają czasem trymowania? Odnośnik do komentarza
pewu Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Udało mi się poprawić troche sytuacje teraz jest minimalnie za blisko ale tylko na przełożeniu 1x1, wydaje mi się że problem był następujący (poprawcie mnie jesli pisze głupoty): linka była za słabo napięta i serwisant nie mógł wrzucić na dużą tarcze, zamiast naciągnąć linke to on wkręcił śrubke H tak mocno że ograniczała ona ruch prowadnicy do wewnątrz. Przy tak słabo napiętej lince pierwszy półbieg w ogole nie zmieniał położenia prowadnicy i co za tym idzie na najwyższym brakowało żeby przerzucić. Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez pewu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi