Wiktor00863 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Shimano! Ostatnio zastanawiałem się czy po umyciu roweru i lekkim przetarciu go szmatką zostawić go do wyschnięcia czy wytrzeć go dokładnie? Podzielcie się swoimi opiniami. Pozdrawiam
iza Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 niech schnie w temperaturze pokojowej, zdrowiej dla niego, a wytrzeć wszystkiego i tak nie dasz rady dokładnie za dużo zakamarków. 49 minut temu, Wiktor00863 napisał: i lekkim przetarciu go szmatką zwróć uwagę, żeby szmatka była delikatna, bo jeśli będzie zbyt twarda, to po jakimś czasie przyczynisz się do powstania mikro rysek - to tak z mojego doświadczenia, bo mi się udało coś takiego poczynić 1
konop90 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Też jestem zdania, że najlepiej zostawić do wyschnięcia ale nie zawsze jest to możliwe. Jakoś nie widzę żeby żona pozwoliła mi mokry rower wnieść do domu :-D Więc nie mając garażu ani nic zawsze go lekko wycieram jeśli jest temperatura taka jak obecnie.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Dreamer Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja używam kompresora Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Karol Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ręcznik z mikrofibry - taki jak do osuszania karoserii samochodowych, robi robotę, jest delikatny i bardzo chłonny - wystarczy przyłożyć do roweru, nie trzeba wycierać. Dodatkowo ma tę zaletę, że nie pozostawia zacieków i smug. 1
artfal Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja zazwyczaj zostawiam na podwórku do wyschnięcia. Czasem wycieram jakaś delikatna szmatką.
LukasFR22 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja to mam zboczenie i muszę wszystko ładnie sciereczką i gąbeczką powycierać każdą stronę nawet opony potem na sucho wszystko wytrzeć i przez noc dosycha
Andrzej Sawicki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Tylko napęd jest wrażliwy na wodę. Warto go nasmarować od razu po przetarciu szmatką, aby wyparło wodę. Reszta może sobie schnąć bez pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi