mortal_kombat Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Kochani, jak część z Was wie, zakochałam się w jeździe na rowerze trekkingowym 3 miesiące temu - jeżdżę średnio 2-3 razy w tygodniu. Po około 2 godzinach jazdy trochę jednak boli mnie tyłek i narządy kobiece. Obecnie mam siodełko Selle Royal damskie, żelowe i jest całkiem wygodne. Spotkałam się jednak dzisiaj na Allegro siodełkiem Selle Royal Rock 8244G (nigdy wcześniej go nie widziałam). Czy ktoś z Was posiada bądź posiadał takie i może się wypowiedzieć? PS Ważę 110 kilo na chwilę obecną, więc kawał baby ze mnie i zastanawiam się czy ów ból nie jest jednak spowodowany wagą? Jestem na etapie redukcji, więc za jakiś czas będzie lepiej. Co sądzicie o tym dziwnym siodełku i moich dolegliwościach bólowych? (nie są wielkie, ale je delikatnie odczuwam). Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Co do w/w siodła to się nie wypowiem ale w kwestii bólu czterech liter tak... Boli każdego bez wzgledu na wagę. Po 100 km każdy nawet z idealnie dobranym siodlem poczuje na czym siedzi. Jeśli odczówasz dyskomfort wymiane siodła rozważyć trzeba ale może warto sprawdzić same ustawienia, np. pochylić siodło delikatnie do przodu. Kilka mm różnicy w ustawieniu siodełka może rozwiązać problem. Popytaj dziewczyn w dziale kobiecym jak radzić sobie z innymi dolegliwościami. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Ekhm... Ciężko znaleźć dział o siodełkach @mortal_kombat? Przeniosłem, proszę zwracaj uwagę gdzie piszesz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi