Skocz do zawartości

Pomysł na ten rok

muszyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Każdy zastanawia się wchodząc na rower gdzie dziś pojechać. Jeżdżący często rejon swojego miejsca zamieszkania mają pewnikiem objeżdżony wielokrotnie, a nic tak nie nudzi jak jazda po tej samej trasie kolejny raz. Ostatnio wpadł mi do głowy taki pomysł. Każdy z nas mieszka w jakiś rejonie naszego pięknego kraju (są tacy co mieszkają za granicą, dlatego tych zapraszam do odwiedzenia ojczyzny i skorzystania z tego pomysłu). Mianowice w tym roku postanowiłem odwiedzić wszystkie miasta powiatowe swojego województwa. Niezłe plany na niedzielne wypady na rower. Wiąże to się z zaplanowaniem konkretnych wyjazdów, wytyczeniem trasy i w drogę - poznawać powiatówki Waszego województwa. Myślę że to bedzie ciekawe doznanie i przyniesie dużo atrakci w poznawaniu nowych miejsc. Powodzenia

• Pomógł 1
Opublikowano

Bardzo fajny pomysł, nawet jeżeli wymagało by to poszukania noclegu (w niektórych przypadkach). Na tej samej zasadzie można zaplanować objazd po wszystkich zamkach, pałacach czy dworkach w danym województwie albo w ramach jedniodniowej wycieczki (wg własnych możliwości). Planując trasę i szukając skrótów, dróg mniej uczęszczanych, polnych czy leśnych jesteśmy w stanie bezpieczniej podróżować no i więcej zobaczyć. Powodzenia w realizacji celu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam stronkę zaliczgmine.pl

Tam sobie możesz odhaczać co już zaliczyłeś i motywacja rośnie jak Ci się mapa koloruje ;)

Opublikowano

Sama tak postanowiłam robić już rok temu, tyle że ze wszystkimi wsiami w powiecie.

Opublikowano

Ja mam ten sam problem, kiedy jeżdżę z kolegą, a wynika on ze strachu przed nieznanym. Wolimy sprawdzone ścieżki. :D Wybierz kilka miejsc (np. zamki, rezerwaty, jeziora) na ten sezon i zaplanuj dłuższe wycieczki. Kiedy jedziesz na krótką przejażdżkę, staraj się omijać wielokrotnie przejechane odcinki, a w zamian odkrywaj nowe ścieżki. A najlepiej nie patrz w mapę, tylko jedź w nieznane (oczywiście miej przy sobie GPS na wypadek, gdybyś się zagubił).