Skocz do zawartości

Platformy do spokojnej jazdy

Eddek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i chwała.

Taki temat mi w domu wyrósł, że w żony Integrze fabryczne pedały platformowe się już trochę zjechały, wobec czego powstał pewien problem z zakupem nowych. Konkretnie, jest tego tona i trochę. Małżonka jeździ na rowerze ze mną, gdzie teren rozmaity, chociaż głównie asfalt i szutry, kiedy ma na sobie buty rowerowe, ale często też śmiga do pracy w obuwiu mocno cywilnym (znaczy jakieś adidaski z miękką podeszwą). Na początku pomyślałem o Dartmoor Candy albo Cookie, ale się nie podobają (i gadaj tu z kobietą :P). Chciałbym też uniknąć dziwnych rzeczy z Deca, bo po swoich MTB-500, które zaczęły trzeszczeć po 100km nie mam zaufania do jakości. Pedały nie mają być wyczynowe, mają być wygodne w cywilu, w miarę porządnie wykonane, w budżecie powiedzmy do 100zł.  

Te mi się nie podobają. Z platformami jest jeden zasadniczy problem - piny. Większość z nich niszczy podeszwę butów. Moja żona miała pedały Race Face'a i musiałem je wykrecić - niestety to wygenerowało nowy problem - ślizganie się stopy po pedale. Znalazłem w sieci coś takiego - https://allegro.pl/pedaly-adura-a-pb601-zielone-maszynowe-ostre-kolo-i6003759686.html#thumb/4  (jest więcej kolorów) tu piny są zaokrąglone przez co nie są tak niszczycielskie. O dziwo te tutaj mają łożyska maszynowe :) - wyglądają prawie jak Race Face Chester.

1 godzinę temu, Eddek napisał:

Na początku pomyślałem o Dartmoor Candy albo Cookie, ale się nie podobają (i gadaj tu z kobietą :P).

Jeśli nie Candy to Candy PRO. Mam i polecam. Możesz wytłumaczyć jej, że wersja Pro jest dla profesjonalistów :)

11 godzin temu, Eddek napisał:

Właśnie pinów się trochę boje, bo jak wspominałem, moja często śmiga w adidaskach, piny rozszarpały by podeszwy w butach :/ 

bez przesady, ja mam exustar e-pb525 i jeździłem na nich w NB a tam podeszwa też jest dość miękka i nic złego im się nie stało 

Tak na prawdę piny można zawsze obniżyć by tak nie wystawiał, druga strona medalu że po to one są i przy zwykłej jeździe nie zniszczą buta
Chyba że mowa o ostrym haratniu po lesie wtedy z czasem podeszwa zwyczajnie się zacznie uszkadzać

16 godzin temu, Motke napisał:

Jeśli nie Candy to Candy PRO. Mam i polecam. Możesz wytłumaczyć jej, że wersja Pro jest dla profesjonalistów :)

Też mam w crossie Candy PRO i złego słowa nie mogę powiedzieć.

15 godzin temu, Eddek napisał:

@Motke, jakby się Candy podobały, to nie byłoby tematu, ale się nie podobają :(

A szkoda, bo niezłe, nie drogie i spory wybór kolorków. ;) 

No ale z kobietą nie pogadasz - jak nie pasuje do sukienki to koniec dyskusji. :D