kretox Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam, posiadam , widelec taki jak w opisie i mam pytanie czy ktoś mógłby przybliżyc opis serwisu, nie wiem czy wlewa się olej w golenie dołem czy wogóle go się wlewa i ile, ktoś coś pomorze ?? tutoriale znalazłem ale nieco innych i wiem jak go rozebrać ale co dalej :>?? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) W tym amorze nie wlewa się oleju w dolne lagi. P.s. Niech kolega popracuje nad interpunkcją. Nie przyjemnie się to czyta. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 @ACTIVIA pomożecie? Trzeba oświecić usera. Odnośnik do komentarza
kretox Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 19 godzin temu, PrzeLuka napisał: W tym amorze nie wlewa się oleju w dolne lagi. P.s. Niech kolega popracuje nad interpunkcją. Nie przyjemnie się to czyta. Czyli smar tylko pod uszczelki przeciwpyłowe ?? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) W środku masz takie tuleje ślizgowe teflonowe, trzeba je przesmarować, oraz delikatnie przesmaruj uszczelki te gumowe. Oczywiście jak są w środku, gąbeczki kurzowe warto wyczyścić i przed montażem następnie zamocz w oleju, w rock shox używam oleju 15w Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez Gość błąd ort Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Jak wyżej. Smarujesz uszczelki kurzowe, ślizgi i gabki olejowe jeśli są (wymyj je w płynie do naczyń, porządnie wysusz i nasącz olejem może być 15w do RS). I na stwórcę wszechmogącego popraw pisownie!!! Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W XCR-ze nie ma w ogóle gąbek olejowych. Kolega musi się w nie zaopatrzeć, Odnośnik do komentarza
Szlesik Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Co do wlewania oleju do lagów to ja w moim raidonie wlałem po 10ml oleju w40 (wlałem W40 bo taki akurat mialem) i musze powiedziec że chodzi płynnej Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) 20 minut temu, Szlesik napisał: musze powiedziec że chodzi płynnej A może dlatego że do wyczyściłeś? Edytowane 16 Października 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Szlesik Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 4 minuty temu, PrzeLuka napisał: A może dlatego że do wyczyściłeś? Osobiście uważam że lagi są lepiej nasmarowane i dlatego chodzi lepiej, w rockshokach jest olej i chodzą płynej niż santoury miedzy innymi z tego powodu w każdym bądz razie polem każdemu taki upgrade Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 2 minuty temu, Szlesik napisał: Osobiście uważam że lagi są lepiej nasmarowane i dlatego chodzi lepiej, w rockshokach jest olej i chodzą płynej niż santoury Nie zgodzę się. Na ten przykład Recon. Wcale nie chodzi lepiej od Raidona z racji zalanych dolnych lagów. Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 W dniu 16.10.2018 o 18:45, Szlesik napisał: Osobiście uważam że lagi są lepiej nasmarowane i dlatego chodzi lepiej, w rockshokach jest olej i chodzą płynej niż santoury miedzy innymi z tego powodu w każdym bądz razie polem każdemu taki upgrade Jak mogą być lepiej nasmarowane jak ten olej leży na dnie dolnych lag. Olej ten wtedy się rozpryskiwuje i powoduje smarowanie lag podczas szybkiej pracy amorka czyli w dziale Enduro. gdzie chłopaki wykorzystują pełen skok. Gdybyś ty wykorzystał pełen skok z zalaną lagą od strony tłumika to ten kartridż od razu możesz wyrzucić Odnośnik do komentarza
User56sz Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 W dniu 30.08.2018 o 09:29, ACTIVIA napisał: W XCR-ze nie ma w ogóle gąbek olejowych. Kolega musi się w nie zaopatrzeć, czy od Rock Shox XC32 32mm x 10mm mogą pasować do Suntoura XCR Air 32, bo na aukcji są dostępne w dobrej cenie? Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Nie bo RS ma gąbki 32 x 4 albo 32 x 5 już nie pamiętam natomiast Suntour ma 32 x 3,5 Odnośnik do komentarza
User56sz Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 W XCR-ze nie ma w ogóle gąbek olejowych. Kolega musi się w nie zaopatrzeć, Przepraszam, że męczę temat, ale na pewno to ważne dla wielu użytkowników. Skoro Suntour nie montuje tych gąbek, to robi to ze względu oszczędności, czy może uznał że nie są konieczne. Bardzo szanuje Twoje zdanie jako praktyka i fachowca, mógłbyś rozwinąć temat. Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 każdy model ma swoje zalety i wady. Przecież jak Raidon ma to XCR który jest o stopień niższy od Raidona mieć już nie może. Taka jest na pewno polityka producentów Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi