Skocz do zawartości

Triban 540 zmiana opon na większe

marvie86

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, od 2 lat coś mnie pchało do zakupu szosy, czytając forum doszedłem że najlepszą opcją dla mnie jest Triban 540 z decathlonu. Po paru przejażdżkach po mieście gdzie są dziurawe drogi, krzywe chodniki, wysokie krawężniki dochodzę do wniosku, że zamiast cieszyć się z jazdy to tylko mnie ona denerwuje. Więc chce zmienić opony dzięki którym będę miał większy komfort i przyjemność z jazdy a rower stanie się bardziej uniwersalny. Cena gra role, ale taką żeby był najlepszy stosunek ceny do jakości mogę wydać na komplet 200-350 zł. Prośba więc o radę bardziej doświadczonych osób.

Rower ma rozmiar M koła które tam są to Mavic AKSIUM.Aluminium S6000 w rozmiarze Rozmiar ETRTO: 622 x 17 C.

Opony Speca omijam szerokim łukiem, poza tym potrójny oplot daje ten komfort, że jak się podda na bruku, bo będzie miał już przepracowane i przejechane to zawsze zostają 2 warstwy ( niektórzy nawet jeszcze dalej zajeżdżają pomimo lekkiego bicia) i spokojnie dojedziesz do domu, bez bum po chwili. Inna rzecz mieszanka black chilli, a to co stosuje wykonawca opon dla speca - nie ma porównania.

Edytowane przez kaido2