marvie86 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Hej, od 2 lat coś mnie pchało do zakupu szosy, czytając forum doszedłem że najlepszą opcją dla mnie jest Triban 540 z decathlonu. Po paru przejażdżkach po mieście gdzie są dziurawe drogi, krzywe chodniki, wysokie krawężniki dochodzę do wniosku, że zamiast cieszyć się z jazdy to tylko mnie ona denerwuje. Więc chce zmienić opony dzięki którym będę miał większy komfort i przyjemność z jazdy a rower stanie się bardziej uniwersalny. Cena gra role, ale taką żeby był najlepszy stosunek ceny do jakości mogę wydać na komplet 200-350 zł. Prośba więc o radę bardziej doświadczonych osób. Rower ma rozmiar M koła które tam są to Mavic AKSIUM.Aluminium S6000 w rozmiarze Rozmiar ETRTO: 622 x 17 C. Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Micheliny Pro4 Endurance V2 w rozmiarze 28C, pompuj circa 5-5.5bar i będzie git.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
marvie86 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Dzięki za pomoc ! Więc kupuje te oponki. Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Hmmm... to ja jednak wolę zdecydowanie to: https://www.rowertour.com/p/53800/continental-grand-prix-700c-polyx-breaker-opona-szosowa-zwijana Albo to samo w wersji 4000sII 1 Odnośnik do komentarza
MarioVento Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Dobre opinie pod kątem wytrzymałości ma także opona Specialized Roubaix Pro. Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 (edytowane) Opony Speca omijam szerokim łukiem, poza tym potrójny oplot daje ten komfort, że jak się podda na bruku, bo będzie miał już przepracowane i przejechane to zawsze zostają 2 warstwy ( niektórzy nawet jeszcze dalej zajeżdżają pomimo lekkiego bicia) i spokojnie dojedziesz do domu, bez bum po chwili. Inna rzecz mieszanka black chilli, a to co stosuje wykonawca opon dla speca - nie ma porównania. Edytowane 23 Sierpnia 2018 przez kaido2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi