yacoob Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Hej, dzisiaj zacząłem kombinować z obniżeniem mostka - chcę zjechać o 3 podkładki. Jak zdejmę 3 podkładku to rura wystaje mi właśnie na długość tych 3 podkładek - w związku z tym przełożyłem je nad mostek i dokręciłem nakrętką. Czy takie skręcenie jest prawidłowe, czy powinienem wywalić te podkładki z góry i zostaje tylko zmiana rury na krótszą? Czy jest możliwe, że mam wrażenie że kierownica chodzi dużo luźniej czy to jakieś moje urojenie po takiej zmianie? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Rury sterowej nie wymienisz 😉 Przeszkadzają Ci podkładki powyżej mostka to możesz sterówkę skrócić ale nie da się odwrócić tego procesu, więc zanim coś przytniesz dobrze się zastanów. Jak kiera jest "za luźna" tzn. że trzeba dokręcić śrubę kapsla poluzowując wcześniej mostek. Podkładki mogą być powyżej mostka. W niczym to nie przeszkadza jeśli chodzi o funkcjonowanie roweru. Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, yacoob napisał: Czy takie skręcenie jest prawidłowe, Jest prawidłowe 1 godzinę temu, yacoob napisał: czy powinienem wywalić te podkładki z góry i zostaje tylko zmiana rury na krótszą? Nie da się wymienić rury sterowe, możesz ją jedynie przyciąć, ale nie jest to konieczne 1 godzinę temu, yacoob napisał: Czy jest możliwe, że mam wrażenie że kierownica chodzi dużo luźniej czy to jakieś moje urojenie po takiej zmianie? To zależy z jaką siłą dokręcić kapsel 1 Odnośnik do komentarza
yacoob Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Dzięki Panowie. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi