bons Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Cześć, Rower 2 dni i już szlif zaliczony... Panowie w załączniku zdjęcia tylnej przerzutki. Podczas wrzucania najwyższej zębatki wózek zaczyna haczyć o szprychy. co poradzić? co wymienić? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Na moje kaprawe oko, to najprawdopodobniej do wymiany/wyprostowania masz hak przerzutki. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jeśli zawadza o szprychy tzn. że masz skrzywiony hak. Nie uderzyłeś gdzieś? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Dokładnie, hak Odnośnik do komentarza
bons Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Dzięki! 2 minuty temu, Kruup napisał: Jeśli zawadza o szprychy tzn. że masz skrzywiony hak. Nie uderzyłeś gdzieś? Uderzyłem o asfalt 🙂 Dzięki! Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 na 99% jak pójdziesz do serwisu zrobią to na miejscu za 5-10zł będzie git ! Odnośnik do komentarza
bons Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 6 minut temu, Marek Karnecki napisał: na 99% jak pójdziesz do serwisu zrobią to na miejscu za 5-10zł będzie git ! Już wyprostowałem w imadle i jest GIT 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 no i też dobrze sam tak robiłem tutaj masz np filmik jak samemu wyprostować Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 1 minutę temu, bons napisał: Już wyprostowałem w imadle i jest GIT Chrzest bojowy szybko zrobiłeś... Oby mniej szlifów. Odnośnik do komentarza
bons Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 2 minuty temu, piter614 napisał: no i też dobrze sam tak robiłem tutaj masz np filmik jak samemu wyprostować Na szczęście hak mam osobno, odkręcany od ramy 2 minuty temu, SpiderMAN napisał: Chrzest bojowy szybko zrobiłeś... Oby mniej szlifów. Pani z kwiaciarni wylała wodę na ulicę. Nie zauważyłem kałuży, jako że akcja działa się na skrzyżowaniu i skręcie o 90 stopni efekt był do przewidzenia Ja skręciłem, rower postanowił się położyć i odpocząć Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 6 minut temu, bons napisał: Na szczęście hak mam osobno, odkręcany od ramy tak ale w tej technice to nie przeszkadza a po tym jak układają się pręty będzie widać czy hak jest prosty względem osi to taki mały patent gdyby nie chciał się dobrze ułożyć hak Odnośnik do komentarza
inforobert Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jak na filmie, w casto lub innym budowlanym kupisz pręt gwintowany 2mb z nakretkami, skręcasz jak na filmie w/w, im dłuży pręt tym większa dokładność. Na całej długości odstęp między dwoma prętami musi być taki sam. Nie musisz mieć suwmiarki, jak pręt długi to wystarczy miara zwijana lub kątownik z regulowanym liniałem. Odnośnik do komentarza
tomasz555 Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ale w karbonowej ramie chyba nie probowac sztuczki z filmiku 😗 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi