tadzikpl Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Nowy z pudełka amortyzator, zamontowany w rowerze, nie jeżdżony jeszcze. Amortyzator blokuje się z manetki OneLock bez problemu, ale blokada zwalnia się tylko, gdy nie siedzę na rowerze (goleń nie jest wciśnięta). Co ważne, kropki nie nachodzą na siebie. Co robię źle? Czy może należy pokręcić tą regulacją pod płytką w kierunku zwalniania blokady, tak by kropka na płytce była dokładnie na równo z kropką na tłumiku, i dopiero zamontować linkę? Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jaki to dokładny model? Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 RockShox Reba RL Solo Air Fork - Boost 2018, OneLock lockout. Odnośnik do komentarza
Heboket Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Kurcze, z tym modelem nie miałem styczności, nie pomogę Możesz próbować poszukać informacji w manualu, którego możesz pobrać na dole strony https://www.sram.com/rockshox/products/reba-rl-1 Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 9 godzin temu, tadzikpl napisał: Nowy z pudełka amortyzator, zamontowany w rowerze, nie jeżdżony jeszcze. Amortyzator blokuje się z manetki OneLock bez problemu, ale blokada zwalnia się tylko, gdy nie siedzę na rowerze (goleń nie jest wciśnięta). Co ważne, kropki nie nachodzą na siebie. Co robię źle? Czy może należy pokręcić tą regulacją pod płytką w kierunku zwalniania blokady, tak by kropka na płytce była dokładnie na równo z kropką na tłumiku, i dopiero zamontować linkę? Nie wiem gdzie Ty masz dwie kropki. Kropka na górze ma się z grubsza zmieścić w tych widełkach co są na dole. Tak jak na rysunku. Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Na szczycie amortyzatora wygląda to tak.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
tadzikpl Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Problem ustąpił po ustawieniu właściwego SAG poniżej 25%. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Temat wyczerpany. Zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi