MQover Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam, Dziś się stanęło, las, dość gruby patyk, prędkość średnia i trach-poszedl hak przerzutki tylnej. Na szczęście tylko hak. Reklamówka która miałem na grzyby (jakby były) uratowała mi życie bo podwiazalem przerzutkę i jako tako dojechałem do domu spowrotem 2 km. Mniejsza o to. Jaki hak pasuje do levela 4.0 2018. Szukałem w necie i wersja dp-6 jest do roczników 2017. Czy ten model będzie też pasować do mojego jak na zdjeciu? Pozdrawiam
Heboket Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jestem w 99 procentach przekonany, że ten będzie pasować 😊 Dla pewności warto porównać go z hakiem z serwisu 😉
PiotHi-Piotrek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 18 godzin temu, MQover napisał: Witam, Dziś się stanęło, las, dość gruby patyk, prędkość średnia i trach-poszedl hak przerzutki tylnej. Na szczęście tylko hak. Reklamówka która miałem na grzyby (jakby były) uratowała mi życie bo podwiazalem przerzutkę i jako tako dojechałem do domu spowrotem 2 km. Mniejsza o to. Jaki hak pasuje do levela 4.0 2018. Szukałem w necie i wersja dp-6 jest do roczników 2017. Czy ten model będzie też pasować do mojego jak na zdjeciu? Pozdrawiam https://allegro.pl/hak-ramy-przerzutki-kross-dp-6-level-evado-i7488690086.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=CjwKCAjwzenbBRB3EiwAItS-u9RObqv87L73L6EyAb1bQbGOqiNOAUtYeaUZcUZumawkZmUfHfqMJxoCzCQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CM2-tJXL-9wCFZUTGAodivsHGA Ten powinien pasować lepiej się upewnij !!!
Michaelo000 Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Coś te haki są słabej jakości w moim levelu 4.0 identyczne pęknięcie w tym samym miejscu 😕 Edytowane 11 Września 2018 przez Michaelo000
MQover Opublikowano 11 Września 2018 Autor Opublikowano 11 Września 2018 Wydaje mi się że to jest celowo zaprojektowane. Pęka w tym słabym punkcie, żeby zapobiec uszkodzeniu przerzutki. Mi walnęło strasznie, aż zostal ślad na dolnej części ramy jak wywinelo nia. Nie jechałem wolno... Ale jest nowy hak i na szczęście przerzutka działa bez zarzutu.
rkrp Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Uszanowanko. Może i ja się pożalę na hak w levelu 4.0 2018. Podobnie las, gałęzie, no i patyk grubości palca. Tylko uwaga, uwaga: prowadziłem rower pod górę, kiedy patyk się znalazł w szprychach! Nie było żadnego znaczącego obciążenia na tylne koło, które uzasadniłoby poddanie się haka. Mimo to czeka mnie wymiana. I teraz pytanie: czy naprawdę posiadając przerzutkę wartą 150zł chcę ją chronić hakiem (za 50zł), który złamie się od podmuchu wiatru?🤔 Edytowane 1 Października 2018 przez rkrp
Huberto20 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Opublikowano 4 Grudnia 2019 W dniu 11.09.2018 o 18:36, Michaelo000 napisał: Coś te haki są słabej jakości w moim levelu 4.0 identyczne pęknięcie w tym samym miejscu 😕 U mnie to samo w Level 2.0 2018
Wojtek O. Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 W dniu 1.10.2018 o 23:14, rkrp napisał: Uszanowanko. Może i ja się pożalę na hak w levelu 4.0 2018. Podobnie las, gałęzie, no i patyk grubości palca. Tylko uwaga, uwaga: prowadziłem rower pod górę, kiedy patyk się znalazł w szprychach! Nie było żadnego znaczącego obciążenia na tylne koło, które uzasadniłoby poddanie się haka. Mimo to czeka mnie wymiana. I teraz pytanie: czy naprawdę posiadając przerzutkę wartą 150zł chcę ją chronić hakiem (za 50zł), który złamie się od podmuchu wiatru?🤔 Ale zawsze możesz na tym haku mieć XT za 300zł albo XTRa za 500-600zł i to juz ma sens.
Kruk Opublikowano 25 Grudnia 2019 Opublikowano 25 Grudnia 2019 To prawda.Niestety w rowerach drogich są bardzo drogie haki czasami.
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Przepraszam za kotleta, ale jest problemik. Siostrzeniec ma Levela B4 z 2017r. Urwał hak. Zamówiłem mu na allegro nowy, jednak nie pasuje. Konkretnie otwory na wkręty mocujące są za wysoko i nie pokrywają się z tymi w ramie. Sprzedawca ma dwa modele haka GW-7B-1 i GW-7B. Na oko są identyczne. Czy ktoś wie, czy może różnią się właśnie położeniem tych dziurek?
Agsza Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 11.09.2018 o 18:57, MQover napisał: Wydaje mi się że to jest celowo zaprojektowane. Pęka w tym słabym punkcie, żeby zapobiec uszkodzeniu przerzutki. Mi walnęło strasznie, aż zostal ślad na dolnej części ramy jak wywinelo nia. Nie jechałem wolno... Ale jest nowy hak i na szczęście przerzutka działa bez zarzutu. To samo mi powiedziano w serwisie, że producent tak przewidział, żeby chronić przerzutkę. Wyciąganie kasy z bzdurnym usprawiedliwianiem, bo... u mnie przerzutka po urwaniu zaczepiła o szprychy i została wkręcona pomiędzy szprychy, a ramę, która nie ustąpiła. Łańcuch też nie ustąpił, więc przerzutka po prostu rozsypała się, urwały 2 szprychy, a rower tak wyhamował, że dałem susa przez kierownicę. Sytuacja miała w lesie przy 25-30km/h, a co by było na asfalcie, przy jakiś ruchu pojazdów, ktoś mógłby mnie rozjechać? Skoro mam skręcony lewy kciuk, obite prawe ramię i prawe żebra oraz zdarte prawe kolano, a przecież można się zabić o drzewo, asfalt. To też przewidział producent? Gdybym coś sobie złamał, na bank poszedłbym do sądu. Wykonanie tego haka, to według mnie naciągnie klientów na dodatkowe koszty z ryzykowaniem ich zdrowia. U mnie awaria w lesie godz. 19 (szarówka) i 7km od najbliższej wioski i jeszcze dzieci były ze mną. Wyobraźcie sobie jak wyglądał dalszy powrót nocą. Dobrze że w lasach są teraz asfaltowe drogi. A co będzie za jakiś czas, jak ten hak będzie trudnodostępny ? Powiedzą.... "kup Pan nowy rower" - czyli ciąg dalszy naciągania na kasę. W poprzednim rowerze 20 lat miałem przerzutkę na haku i nigdy coś takiego mi się nie zdarzyło. Parząc na tą sytuację to lepiej mieć ze sobą zapasowy kolejny hak i klucze, a najlepiej nową przerzutkę 🙃. A wg mnie ten hak jest źle zaprojektowany, a raczej celowo źle, środkowy otwór w nim jest zbyt blisko krawędzi i nawet mocniejsze deptanie na pedały powoduje jego wykrzywianie się w tym miejscu. I może bym to nawet zaakceptował, ale przecież ktoś może zginąć. Myślę, że dojrzeję do tego żeby wykonać sobie ten hak w wydaniu stalowym. Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez Agsza
Rekomendowane odpowiedzi