mariobros08 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam Posiadam takie model hamulcow Shimano BR-M395 I co zauważyłem że przy długich zjazdach klamka hamulca staje się coraz twardsza aż do momentu że praktycznie nie da się jej nacisnać !!! Czy to wina plynu czy tego modelu czy co ? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam Posiadam takie model hamulcow Shimano BR-M395 I co zauważyłem że przy długich zjazdach klamka hamulca staje się coraz twardsza aż do momentu że praktycznie nie da się jej nacisnać !!! Czy to wina plynu czy tego modelu czy co ? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Przy długich zjazdach, mam rozumieć że ciągle jedziesz ściskając hamulec? Długie te zjazdy?Istnieje prawdopodobieństwo że hamulec zwyczajnie się grzeje i płyn zwiększa swoją objętość przez co klamka robi się twarda i nie można hamowaćPytanie zjeżdżają hamunesz jednym czy dwomaPowinieneś dwoma a nawet bardziej przednim, hamują samym typ im na bardzo długim zjeździe, spalisz tarcze i generalnie przegrzejesz hamulec Odnośnik do komentarza
mariobros08 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Piter614... różne zjazdy np z Szyndzielni, z Magurki, z Koziej, różna nawierzchnia asfalt, szuter, kamienie. Hamuje dwowa palcami a jak juz jest stromo to czterema i przednim i tylnim Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 PytankoCzy długo hample masz?Czy objaw teraz się pokazał czy był od zawszę? Odnośnik do komentarza
trollu Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 zalej heble nowym olejem i dobrze odpowietrz. Olej aż tak nie zwiększa swojej objętości przez temperaturę, powietrze tak Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Shimano BR-M395 to nie hamulce na długie zjazdy... To tak na marginesie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Tak jak trollu pisał przelej hamulce nowym płynem może pomoże,Ewentualnie pomysł nad zmianą tak jak pisał SpiderMAN hample słabo nadają się na mocne zjazdy Odnośnik do komentarza
mariobros08 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Nowy plyn zalany na wiosne Ale jest plan zmiany na M6000Tak jak trollu pisał przelej hamulce nowym płynem może pomoże,Ewentualnie pomysł nad zmianą tak jak pisał SpiderMAN hample słabo nadają się na mocne zjazdy Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 to już będziesz bardzo zadowolony tylko najlepiej zmień razem z tarczami zainwestuj w tarcze 180 mm będziesz pan zadowolony https://www.sbike.pl/shimano-hamulce-tarczowe-shimano-deore-br-m6000-+-bl-m6000-komplet-o_l_9461.html do tego fajne tarcze sam mam zamiar wziąć jedną https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-hamulce-tarcze-hamulcowe-tarcza-hamulcowa-shimano-slx-sm-rt70-cl-180mm-ice-tech-o_l_262_7064.html Odnośnik do komentarza
mariobros08 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 to już będziesz bardzo zadowolony tylko najlepiej zmień razem z tarczami zainwestuj w tarcze 180 mm będziesz pan zadowolonyhttps://www.sbike.pl/shimano-hamulce-tarczowe-shimano-deore-br-m6000-+-bl-m6000-komplet-o_l_9461.html do tego fajne tarcze sam mam zamiar wziąć jednąhttps://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-hamulce-tarcze-hamulcowe-tarcza-hamulcowa-shimano-slx-sm-rt70-cl-180mm-ice-tech-o_l_262_7064.html Mam z tylu taka tarcze SM -RT54 160mm do przodu planuje 180keWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 osobiście uważam byś z tyły wstawił 180 mm odczujesz różnicę mam w starym rowerze 160 mm przód tył w drugim 180mm i do tego hample zee nic się nie ma prawa zagrzać Odnośnik do komentarza
mariobros08 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 A na 180ki trzeba adaptery do zaciskow ?Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 tak ale to koszt z 30 zł sam jestem na etapie zmiany hamulca w starym rowerze wraz z tarczami na 180 mm i zamówiłem też adaptery Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi