Jurass Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Witam wszystkich Chcialbym kupic swoj pierwszy rower czasowy, doradzicie mi czy jest sens kupowac maszyne z 2006 roku? Technologia przez te lata pewnie poszla w gore. Rower jest w calkiem dobrym stanie na osprzecie Dura Ace. Czy moze doradzicie cos innego ? Budzet do ok. 5 tys. Pozdrawiam
nowikone Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Kolego to zależy o jakiej kwocie mówimy w przypadku tej czasówki z 2006. Jeżeli stan jest dobry ale i cena korzystna to można się zastanowić nad tym, w końcu dura ace to dura ace . Sam jakiś czas temu szukałem takiego roweru więc wiem, że w cenie około 5k można wyrwać coś młodszego.
Jurass Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Cena roweru to 3200zl. Na razie startuje w triathlonach na szosie z lemondka. Szukam czegos typowo do jazdy indywidualnej, z rama karbonowa, co najmniej na 105. U Ciebie na czym stanelo?
nowikone Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 3200 wydaje się być rozsądną ceną ale decyzja należy do Ciebie bo rower ma jednak swoje lata więc według mnie posłuży jako maszyna do zapoznania się z tematem jak się jeździ na czasówce. Jeżeli Ci się podoba to bierz, jeżeli masz wątpliwości to poszukaj jeszcze. Mi się udało znaleźć speca shiv elite na aluminowej ramie na osprzęcie sram 2x10 i jestem z niego zadowolony, rocznik jakoś 2012-2014. Też startuje w zawodach triathlonowych i jak na moje dotychczasowe osiągnięcia rower spisuje się idealnie. Pamiętaj, że jak kupujesz rower używany to bardzo często jest w nim jeszcze 105 lub ultegra 2x10, a nie 2x11 .
Jurass Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Dzieki za odpowiedz. Mysle, ze na razie sie wstrzymam z kupnem, ewentualnie ponegocjuje cene. Rower mi sie podoba, jednak szkoda, ze jest na aluminiowej ramie i wazy ponad 11kg. Poczekam, poszukam Felta b16, filmik Szajbajka zrobil swoje:)
nowikone Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Nie ma co się spieszyć, z zakupu trzeba być w pełni zadowolonym . Materiałem ramy aż tak bym się nie przejmował, mi się na aluminiowej jeździ naprawdę super ale jak już złapałeś zajawkę to można iść w carbon. Ja zdecydowałem się na mój ponieważ miał 300km przebiegu czyli praktycznie nowy rower i kupiłem go za 4k co uważam za rozsądną cenę Najważniejsza jest dobra geometria, a rower TT zawsze jest trochę cięższy.
Rekomendowane odpowiedzi