Skocz do zawartości

Słuchawki na rower - jakie polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeździłem z Samsung Level U (ale wychodzą ponad budżet) ustawionymi bardzo cicho, jako plus możliwość odbierania rozmów. Od dłuższego czasu jeżdżę bez. Szczególnie polubiłem taką jazdę w lecie o 5:00 rano po lesie czy nad Wisłą. Żadna muzyka nie jest mi wtedy potrzebna ;)

Opublikowano
Dnia 22.04.2017 o 20:28, Nexus napisał:

Problem jest w tym,ze te zwykłe telefonowe wypadają mi z uszu. Dlatego chce sobie jakieś skombinować.

Mi też często zwykłe wypadały z uszu, kupiłem kiedyś słuchawki sportowe philips shq1200 za 19,90 w znanym dyskoncie spożywczym ;) i elegancko się spisują :) 

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jak jadę dłuższą trasę i biorę ze sobą telefon używam Beyerdynamic Byron BT które smigaja po BT i mają na pokładzie pilot którym moge regulować głos oraz zmieniac utwory. Najważniejszą cechą to czas pracy, 8h bez ładowania ! ! ! 

To słuchawki dokanałowe więc często używam ich jako swego rodzaju "korki do uszów" które chronią przy dużym wietrze nie koniecznie z muzyka w tle, kto wie co to ból ucha wie o czym mówię :)

W temacie jakości dzwieku to nie ma sie co rozpisywać bo to forum rowerowe a nie audiofilskie 9_9 po prostu warte swojej ceny która nie jest mała o może tak. 

Polecam :)

44746b9f7a9e2db2med.jpg

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ja jako doków używam od 4 lat Heir Audio 5.0. Super wygoda jak to słuchawki noszone OTE, dobra izolacja i świetny dźwięk.

Kosztowały mnie 599 $.

heir.thumb.jpg.4a72a1bbf46e9817bffc460c5424f37d.jpg

Opublikowano

heheh, no za 600 dolków to musza grać. 

Opublikowano
13 godzin temu, coderiese napisał:

heheh, no za 600 dolków to musza grać. 

za 600$ to powinny jeszcze chodzić za Tobą i przypominać "nie zapomnij mnie zabrać". :D

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Jak dla mnie dowolne pchełki Bluetooth, które nie izolują za dobrze. Aby nie szarpać się z kabelkiem (szczególnie kiedy telefon robi za mapę GPS) i jednak słyszeć trochę otoczenia.

Do podróży w komunikacji mam Etymotic hf2, które dają izolację ponad 30 dB (na poziomie ochronnych zatyczek przemysłowych) i doskonale brzmią. Na rowerze miałem je raz, ale przestałem wozić, bo są zwyczajnie niepraktyczne.

Opublikowano (edytowane)

Osobiście preferuję zwykłe tanie słuchawki, np. Creative EP-50, ale nie wkładam ich do ucha, a tylko dociskam w jego okolicy chustką (a'la Buff), którą zakładam pod kask. Słyszę wszystko co dzieje się dookoła, a przy okazji słyszę muzykę. Obecnie szukam takich słuchawek z BT.

Edytowane przez busz
Opublikowano

No to może kz zs5?

Ja kupiłem swoje za 50 zł + bt 20 zł

Opublikowano
5 godzin temu, hanus napisał:

No to może kz zs5?

Ja kupiłem swoje za 50 zł + bt 20 zł

Mam kz zs6 i w tym a nawet sporo większym budżecie ciężko znaleźć coś lepszego.

Opublikowano

Może coś polecicie ze słuchawek do 150 złotych maks ale żeby były z pałąkiem na szyję? Moje obecne słuchawki SENNHEISER PMX 60 odmówiły posłuszeństwa po kilku latach i szukam czegoś podobnego. Mało co izolowały a słychać było fajnie muzykę i do tego nie spadały przy bieganiu czy większych wybojach w przypadku jazdy mtb. Rozważyłbym jeszcze opcję z pałąkiem za ucho o ile ktoś ma sprawdzone podczas biegania. Miałem kilka różnych sztuk philipsa, sony i adidasa ale zazwyczaj przy szybszym biegu spadały. 

Opublikowano
Dnia 23.04.2017 o 15:22, Puncu napisał:

Arctic P311

Może tych co ja używam?

Opublikowano
Może tych co ja używam?
Fajne tylko są już niedostępne i do tego są bezprzewodowe a za bardzo nie wiem jak podłączyć je do zwykłego odtwarzacza mp3. Jak czytałem to są różne opinie mógłbyś coś o nich tak na szybko napisać?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trekz Titanium - solidne, lekkie - idealne do jazdy na rowerze. Poczytajcie o co chodzi z technologią przewodnictwa kostnego, w którą te słuchawi są wyposażone - robi różnicę! 

Opublikowano
43 minuty temu, Antyszprycha napisał:

A jak jest z jakością dźwięku w przypadku takich słuchawek? Wszystkie recenzje słuchawek opartych o przewodnictwo kostne wspominają, że jakoś dźwięku jest niestety zdecydowanie gorsza niż w zwykłych słuchawkach. Biorąc pod uwagę, że wspomniane przez Ciebie słuchawki nie są zbyt tanie warto wziąć ten aspekt pod uwagę. 

Opublikowano

Wiesz co, słuchałem kilka minut tylko i to w pomieszczeniu więc się nie wypowiem. Za to te LG spoko dają rade

Opublikowano
12 minut temu, Antyszprycha napisał:

Wiesz co, słuchałem kilka minut tylko i to w pomieszczeniu więc się nie wypowiem. Za to te LG spoko dają rade

Jeździsz w tych słuchawkach (LG) w kasku? Pytam o to dlatego, że często pałąki słuchawek kolidują z kaskiem. Poza tym chciałbym też wiedzieć jak wygląda czas pracy tych słuchawek na baterii. Raczej nie robię wycieczek dłuższych niż 6 godzin i chciałbym, żeby bateria mi bez problemu wytrzymała. Jak wygląda izolacja od otoczenia? Staram się zawsze ustawiać głośność tak aby słyszeć to co się dzieje dookoła... Byłbym wdzięczny za odpowiedzi na te pytania bo właśnie myślę nad zakupem słuchawek bluetooth.

Opublikowano

Tak w kasku, bez niego nigdzie się nie ruszam. Słuchawki są wyciągane z pałąka a nie zakładane za ucho więc z kaskiem w ogóle nie kolidują, sam pałak zakłada się na szyję.. Jeżdżę z nimi tylko kiedy podróżuje sam i wtedy wkładam tylko jedną słuchawkę aby drugim uchem słyszeć dzwięk otoczenia. Producent zapewnia o ile się nie mylę 8h ciągłej pracy. Mają mozliwość dokręcenia basu w samym "douszniku" choć tak naprawdę niewiele to daje.

Polecam obejrzeć sobie filmik na YT

Opublikowano
3 minuty temu, Antyszprycha napisał:

Tak w kasku, bez niego nigdzie się nie ruszam. Słuchawki są wyciągane z pałąka a nie zakładane za ucho więc z kaskiem w ogóle nie kolidują, sam pałak zakłada się na szyję.. Jeżdżę z nimi tylko kiedy podróżuje sam i wtedy wkładam tylko jedną słuchawkę aby drugim uchem słyszeć dzwięk otoczenia. Producent zapewnia o ile się nie mylę 8h ciągłej pracy. Mają mozliwość dokręcenia basu w samym "douszniku" choć tak naprawdę niewiele to daje.

Polecam obejrzeć sobie filmik na YT

Dzięki! Obejrzę sobie i się zastanowię nad zakupem.

Opublikowano

Na rower używam słuchawek wyłącznie do nawigacji w terenie. Dzięki temu nie muszę mieć włączonego non stop ekranu smartfona.

Locus Pro +  Plantronics Explorer 50 (bardzo wygodne)  w jednym uchu ,  drugim słucham otoczenia (np śpiewu ptaków).  Polecam.

Muze wole słuchać w domu na sprzęcie HiFI.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nie używam słuchawek podczas jazdy na rowerze, bo to ogranicza moją koncentrację. Wolę mieć pełną kontrolę nad tym, co się dzieje na drodze, bo z doświadczenia wiem, że rowerzysta musi uważać nawet wtedy, gdy ma pierwszeństwo. Zwłaszcza na skrzyżowaniach równorzędnych.