Karmazynowy Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Witajcie, Zwracam się szczególnie do posiadaczy sprzętu od Lezyne. Próbowałem dzisiaj podłączyć czujniki kadencji i prędkości produkcji BTwin do roweru. Wszystko poszło gładko, natomiast przekazywany sygnał jest dość... dziwny. Informacje jakie dostaję na zegarek docierają z opóźnieniem ok. 10 sekund, zarówno przy kadencji jak i prędkości. I teraz nie wiem w czym tkwi problem; czy ta para czujników wyszła z felernej partii produkcyjnej, czy to może mój zegarek jest "ograniczony", i nie potrafi przekazywać danych na żywo. Czy u kogoś z was ten problem również się pojawił? Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Czytałem iż te czujniki od Btwina mają opóźnienia - jest tego typu dużo zażaleń w internecie wszędzie - niestety sprawdź te czujniki w inny sposób // z innym licznikiem u kogoś, lub przez telefon itp Pozdr ! 1 Odnośnik do komentarza
Karmazynowy Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Marek Karnecki napisał: Czytałem iż te czujniki od Btwina mają opóźnienia - jest tego typu dużo zażaleń w internecie wszędzie - niestety Jak na ironię przystało, te same czujniki były testowane w sierpniowym BikeBoardzie i nie było z nimi jakichś większych problemów Odnośnik do komentarza
Rebeliant86 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ja używam ich od jakiegoś czasu z Polar-em m460, mają opóźnienie ale jak na moje oko to tak około 1 sekundy, nie mam pojęcia z jaka częstotliwością one przesyłają dane, pewnie wlaśnie co sekundę. Dodatkowo zauważyłem, że jak na przykład przestaje pedałować to kadencja nie spada od razu do zera, tylko sie zmniejsza w ciagu 2-3sekund. W każdym razie jak dla mnie to ich praca jest akceptowalna bo nie patrze sie non stop na licznik przeciez. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Karmazynowy Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Podobne objawy przejawia testowana przeze mnie para liczników, natomiast opóźnienie sięga 8-10 sekund i jest dla mnie nie do przyjęcia. Jeszcze jestem na takim etapie, by widzieć kadencję na żywo, a nie dopiero po kilku sekundach. Odnośnik do komentarza
Rebeliant86 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Skąd kolego jestes? 10 sekund to faktycznie nie do przyjecia. 1sek jest niezauwazalna. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Karmazynowy Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 @Rebeliant86 okolice Lublina. To już czujniki od Sigmy przesyłały sygnał praktycznie bez żadnych opóźnień... Może faktycznie któraś partia czujników z Decathlonu ma skopaną elektronikę Odnośnik do komentarza
Rebeliant86 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Dla testu sprawdzil bym w obie strony. Nie wykluczone, ze Lezyne sie akurat z nimi nie dogaduje. Ja jestem z Warszawy wiec nie pomoge, ale powinienes dac rade polaczyc te czujniki bezposrednio z telefonem (chyba ;-)). Edit: Dziś w trakcie jazdy zerknąłem jak to faktycznie jest z tym opóźnieniem i moje czujniki też je mają i to wcale nie 1sekundę ale 6-8sek. Wcześniej nawet na to nie zwróciłem uwagi. Zastanawiam się tylko czy to nie jest charakterystyczne dla pracy czujników bezmagnesowych. Czy ktoś kto ma np. garminowskie może się wypowiedzieć jak szybko licznik reaguje na te czujniki? Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Rebeliant86 Odnośnik do komentarza
Karmazynowy Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Rebeliant86 napisał: powinienes dac rade polaczyc te czujniki bezposrednio z telefonem (chyba ;-)). Próbowałem ze Stravą, efekt jest ten sam; opóźnienie 8-10sek. Odnośnik do komentarza
Rebeliant86 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 No to widać po prostu tak maja. Moje z resztą tez. Do puki o tym nie powiedziałeś to nie zwracałem na to uwagi ;-) ale nie jestem pewien czy inne bezmagnesowe nie maja podobnie. Trzeba poczekac na czyjąś wypowiedź.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi