Fritzowski Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) Cześć! Mam kilka pytań co do dbania o moją szosę.Obecnie jest to napęd 2x10 pełna tiagra Obecnie przymiarka prawie wpada w łancuch gdy przykladam na 0.75 wymieniać go czy czekać aż wpadnie na 1.0? Myślę sobie że wymienię go teraz aby napęd posłużył mi dłużej. W przysłości chciałbym przejść na grupę wyżej(utegra) Jaki polecacie łancuch? ostatnio polecano mi campagnolo. Obecnie to KMC(modelu dokładnie nie pamiętam, postaram się uzupełnić) Jak z wymianą kasety? Jak wy to robicie? Wymieniacie razem z łancuchem czy oceniacie jej stan i wtedy decydujecie? i swoją drogą, jakiej firmy polecacie przymiarki? Chciałbym kupić jakiejś porządnej firmy aby mieć 100% pewność... Czy zmiana kasety którą obecnie posiadam CS-HG500 na wyższej klasy przykładowo z poziomu ultegry coś mi da? poczuje róźnicę? Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez Fritzowski
Puncu Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 16 minut temu, Fritzowski napisał: jakiej firmy polecacie przymiarki? ParkTool 2
GBike Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Fritzowski napisał: Czy zmiana kasety którą obecnie posiadam CS-HG500 na wyższej klasy przykładowo z poziomu ultegry coś mi da? poczuje róźnicę? W portfelu napewno. 😀
de Villars Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 10 godzin temu, Fritzowski napisał: Jak z wymianą kasety? Jak wy to robicie? Wymieniacie razem z łancuchem czy oceniacie jej stan i wtedy decydujecie? Nie dopuszczam do wyciągnięcia, które by spowodowało zajechanie kasety. Wymieniam, jak zaczyna się wpadanie na 0,5%.
IOO Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 2 godziny temu, de Villars napisał: Nie dopuszczam do wyciągnięcia, które by spowodowało zajechanie kasety. Wymieniam, jak zaczyna się wpadanie na 0,5%. To ile robisz km na jednym łańcuchu?
de Villars Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Fabryczny wytrzymał 2400 km, drugi niecałe 2000 km. Ale ja jestem przewrażliwiony, po tym jak rok temu zajeździłem kasetę i blat, bo miałem dziadowski przymiar, który chyba błędnie wskazywał wyciągnięcie. Oczywiście poszedł do kosza.
Antyszprycha Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 9 godzin temu, de Villars napisał: Fabryczny wytrzymał 2400 km, drugi niecałe 2000 km. Ale ja jestem przewrażliwiony, po tym jak rok temu zajeździłem kasetę i blat, bo miałem dziadowski przymiar, który chyba błędnie wskazywał wyciągnięcie. Oczywiście poszedł do kosza. jaki posiadasz teraz dokładnie przymiar ?
de Villars Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 IceToolz, dokładnie taki jak na tej aukcji: https://allegro.pl/icetoolz-przyrzad-62c3-do-pomiaru-zuzycia-lancucha-i7424618192.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=Cj0KCQjwquTbBRCSARIsADzW88w8h32KB3uHH_J9YfMX01pj_u-o6Kb_7cibmpUFMQxOHPCocznibg4aAu3cEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CPCR19is-dwCFUq_GAodvdoGpA
piterrrxd Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Pomyśl o jeździe na 2-3 łańcuchy, łatwiej jest kontrolować równomierne wyciągnięcie. Jak narazie przejechałem tak ponad 5tys km na swojej Tiagrze i nie widzę zużycia na koronkach.
Rekomendowane odpowiedzi